Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Temat: Światla do jazdy dziennej.

ViP Romeo Avatar Lesio
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    Subaru Forester XT, Mini Countryman CS

Domyślnie Światla do jazdy dziennej.

Macie pomysl gdzie w Alfie 146 mozna zamontowac swiatla do jazdy dziennej.

wisiol
    Gość

Domyślnie

Reż kiedyś nad tym myślałem , ale dałem se w końcu spokój z powodu braku dobrego miejsca do ich zamontowania. Nie chciałem zepsuć wyglądu

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Skawina/obok wsi Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 145, 1.4T.S 1997r.

Domyślnie

do zderzaka przykrec

Emenems
    Gość

Domyślnie

W zderzaku (atrapa chłodnicy), ale nie niżej niż 25 cm nad ziemią, rozstaw to (chyba) minimum 60 cm.

grzelutek
    Gość

Domyślnie

Panowie nie psujcie wyglądu Belli.Oszczędności znikome a wygląd skody favorit lub poloneza ;//

Emenems
    Gość

Domyślnie

Dlaczego znikome. Światła dzienne (zwłaszcza diodowe) pobierają kilkakrotnie mniej energii niż zwykłe światła. O wymianach żarówek i zapalaniu świateł można zapomnieć. Wzory świateł dziennych (zwłaszcza Helli) są bardzo atrakcyjne i nie uważam że można tym zwieśniaczyć auto

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Skawina/obok wsi Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 145, 1.4T.S 1997r.

Domyślnie

Cytat Napisał Emenems
    Dlaczego znikome. Światła dzienne (zwłaszcza diodowe) pobierają kilkakrotnie mniej energii niż zwykłe światła. O wymianach żarówek i zapalaniu świateł można zapomnieć. Wzory świateł dziennych (zwłaszcza Helli) są bardzo atrakcyjne i nie uważam że można tym zwieśniaczyć auto
    Alfa Romeo ma zapamietywanie swiatel, tj po wylaczeniu silnika swiatla same gasza i nie trzeba w nie ingerowac. Czyli jesli raz wlaczysz to ciagle beda wlaczone przy odpalonym silniku i nie trzeba nic pamietac tak jak napisales. Wydaje mi sie ze montowanie dodatkowych swiatel jest zbedne, poniewaz to zuzycie energii naprawde jest znikome i jak ktos wyzej napisal nie ma sensu psuc wygladu samochodu. Nie badzcie centusiami...

ViP Romeo Avatar Lesio
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    Subaru Forester XT, Mini Countryman CS

Domyślnie

No to nie montuje

ViP Alfa i Omega Avatar Lopezius
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    156 SW 1,9 JTD

Domyślnie

Cytat Napisał Lesio
    No to nie montuje
    Dobry wybór. Alfy nie potrzebują żadnych dodatków.
    Była: 145 - 1,3 Boxer
    Jest: 156 - 1,9 JTD SW

Emenems
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Konrado
    Cytat Napisał Emenems
    Alfa Romeo ma zapamietywanie swiatel, tj po wylaczeniu silnika swiatla same gasza i nie trzeba w nie ingerowac. Czyli jesli raz wlaczysz to ciagle beda wlaczone przy odpalonym silniku i nie trzeba nic pamietac tak jak napisales. Wydaje mi sie ze montowanie dodatkowych swiatel jest zbedne, poniewaz to zuzycie energii naprawde jest znikome i jak ktos wyzej napisal nie ma sensu psuc wygladu samochodu. Nie badzcie centusiami...
    Doskonale o tym wiem, ale wiem też to że jak masz ustawione światła non stop na włączone to przy odpalaniu auta pobór prądu z akumulatora jest znacznie większy. W ten sposób można wykończyć akumulator. Wiem bo przerabiałem podobny patent w służbowym Fiacie SC.
    Światła dzienne (tak samo jak włączniki automatyczne) zapalają się kilka sekund po odpaleniu auta jak już pracuje alternator co nie obciąża tak znacznie akumulatora.