Macie pomysl gdzie w Alfie 146 mozna zamontowac swiatla do jazdy dziennej.
Macie pomysl gdzie w Alfie 146 mozna zamontowac swiatla do jazdy dziennej.
Reż kiedyś nad tym myślałem , ale dałem se w końcu spokój z powodu braku dobrego miejsca do ich zamontowania. Nie chciałem zepsuć wyglądu
do zderzaka przykrec
W zderzaku (atrapa chłodnicy), ale nie niżej niż 25 cm nad ziemią, rozstaw to (chyba) minimum 60 cm.
Panowie nie psujcie wyglądu Belli.Oszczędności znikome a wygląd skody favorit lub poloneza ;//
Dlaczego znikome. Światła dzienne (zwłaszcza diodowe) pobierają kilkakrotnie mniej energii niż zwykłe światła. O wymianach żarówek i zapalaniu świateł można zapomnieć. Wzory świateł dziennych (zwłaszcza Helli) są bardzo atrakcyjne i nie uważam że można tym zwieśniaczyć auto
Alfa Romeo ma zapamietywanie swiatel, tj po wylaczeniu silnika swiatla same gasza i nie trzeba w nie ingerowac. Czyli jesli raz wlaczysz to ciagle beda wlaczone przy odpalonym silniku i nie trzeba nic pamietac tak jak napisales. Wydaje mi sie ze montowanie dodatkowych swiatel jest zbedne, poniewaz to zuzycie energii naprawde jest znikome i jak ktos wyzej napisal nie ma sensu psuc wygladu samochodu. Nie badzcie centusiami...Napisał Emenems
No to nie montuje![]()
Dobry wybór. Alfy nie potrzebują żadnych dodatków.Napisał Lesio
Była: 145 - 1,3 Boxer
Jest: 156 - 1,9 JTD SW
Doskonale o tym wiem, ale wiem też to że jak masz ustawione światła non stop na włączone to przy odpalaniu auta pobór prądu z akumulatora jest znacznie większy. W ten sposób można wykończyć akumulator. Wiem bo przerabiałem podobny patent w służbowym Fiacie SC.Napisał Konrado
Światła dzienne (tak samo jak włączniki automatyczne) zapalają się kilka sekund po odpaleniu auta jak już pracuje alternator co nie obciąża tak znacznie akumulatora.