Witam. Mam taki oto problem: W mojej alfie po wciśnięciu hamulca przednie lewe kolo cały czas trzyma. Nie wiem czy tłoczek do wymiany? Ostatnio wymieniałem klocki i przetoczyłem tarcze więc są proste.
Witam. Mam taki oto problem: W mojej alfie po wciśnięciu hamulca przednie lewe kolo cały czas trzyma. Nie wiem czy tłoczek do wymiany? Ostatnio wymieniałem klocki i przetoczyłem tarcze więc są proste.
sam sobie odpowiedzialesmoze nie odrazu do wymiany sprobuj go wyczyscic
Diagnostyka komputerowa, kasowanie błędów
Sprzedam Alfe 145!
A jak nie tłoczek to może być też nie drożny przewód elastyczny (gumowy).
www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y
Tak wiec moje drugie pytanie. Widziałem gdzieś, że zamiast zwykłych przewodów hamulcowych można zrobić samemu z rurki miedzianej, na allegro taka sprzedają i jest możliwość zrobienia razem z nakrętkami. Czy da rade takie coś zrobić i czy to jest bezpieczne?
www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y
Ok Dzieki za odpowiedzi sprawdzę jutro pewnie co i jak. I zamówię przewody tak dla pewności, na pewno nie zaszkodzi a może zadziała .
bankowo przewód. ojciec w fiacie miał tak(przeciez to ta sama rodzina :p). proste rzeczy a tyle kłopotu....
Potwierdzam, miałem tak w obu kołach przednich po kolei - za każdym razem problem rozwiązała wymiana przewodu elastycznego. Koszt - kilkanaście złotych, zrobisz sam pod domem, pamiętaj żeby odpowietrzyć hamulec, pozdrawiam.