ja miałem pęknięta klemę ze starości wiec papier i wazelina nie były pomocne, a 2 nowe klemy to wydatek 7 zl
ja miałem pęknięta klemę ze starości wiec papier i wazelina nie były pomocne, a 2 nowe klemy to wydatek 7 zl
Ot kiedy klemy penkajo z braku wazeliny więc nic by nie uniknoł.
Wazeliny się już nie stosuje. Zwiększa opór elektryczny. Są substancje zapobiegające powstawaniu śniedzi.
poprostu widział by peknięcie i wymienił na czas bez zbednych niespodzianek
czytaj do knca !!!
pozdrowka rafał
[IMG][/IMG]Lubia chlyb ze tustym
![]()
Chciałem tylko zaraportować, że u mnie bagażnik można otworzyć kluczykiem bez prądu - sprawdzałem wczoraj przy okazji zdejmowania kierownicy. Wersja przed liftem: 2002.
Ja mam takie pytanko. Moja stala kilka dni bez aku i po ponownym podlaczeniu aku nie moge otworzyc bagaznika przyciskiem w schowku, przed wyjeciem wszystko dzialalo idealnie. wie ktos o co z tym chodzi ?
sprawdź bezpiecznik w bagażniku. post 46 z tego tematu zaznaczony masz bezpiecznik odpowiedzialny za elektryczne otwieranie klapy ze schowka
Ostatnio edytowane przez Majkel ; 02-10-2010 o 21:46
sprawdzilem to nie bezpiecznik...generalnie slychac jak wciskam przycisk ze mechanizm rusza sie ale nie chce otworzyc bagaznika
a z pilota mozna ?? miałem tak, ze ani z tego ani z tego nie szło, ale było słychac pstryk i jak docisłem klape to sie otwierało kwestia regulacii zamka ta tulejka lubi sie wyrobic
pozdrowka rafał
Ostatnio edytowane przez Majkel ; 02-10-2010 o 21:46
[IMG][/IMG]Lubia chlyb ze tustym
![]()
Przy otwartej klapie się pobaw - czy jak śrubokrętem "zamkniesz" zamek to odpuści po naciśnięciu guzika. W sumie w miarę łatwo można się dobrać do zamka i popatrzeć o co chodzi, trzeba tylko odkręcić ten wewnętrzny uchwyt na klapie (jest na 1 wkręt krzyżyk) i wykładzinę od spodu klapy poodczepiać i mamy całkiem niezły dostęp.
--
Yoozef