Witam orientuje się ktoś jaki jest koszt +/- dorobienia kluczyka do AR 156 z imo ?
Witam orientuje się ktoś jaki jest koszt +/- dorobienia kluczyka do AR 156 z imo ?
ja słyszałem ze około 700zł-800zł i tylko w serwisie...
podobno nie jest to proste i poza serwisem mało kto sie tego podejmuje...
jak by ktoś znał jendak tanszą opcjie i w okolicach Krakowa to prosze o info...
Pozdrawiam
Jak mi wrzucisz VIN na PW to Ci sprawdzę ile dokładnie kosztuje kluczyk, a i jeszcze ważna sprawa czy jest to scyzoryk czy zwykły prosty.
Kolego to jak możesz to sprawdz mój.. ZAR93200001022391 kluczyk prosty..
jaki był by koszt dorobienia kluczyka..??
Mnie jak chciałam dorobić kluczyk prosty do 156 zaśpiewali w ASO w Żorach 1300 złNie znalazłam w okolicy nikogo, kto by mi go dorobił poza ASO. Ale słyszałam, że różne ASO wołają różne ceny - dziwne, bo robią to samo. Musisz poszukać jak najtaniej
![]()
Alfa Romeo 156 1.8 TS 2000 była i długo służyła
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 2010 jest i ................
O ja pierdziele... Ładnie cenami się bujają... ;/;/
Brat pytał o kluczyk do BMW E39 i nie całe 400zł mu powiedzieli (lecz nie wiem gdzie to było) .
Jak na razie obędę się z jednym ;/
Dzięki za info.
Witam,
jutro odpiszę na temat ceny kluczyka, bo dopiero będę w pracy. Na razie słodko jeszcze leseruję przy opiece nad dzieckiem
---------- Post dodany o godzinie 22:15 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 22:14 ----------
oczywiście, FAP lubi doliczyć za skomplikowane mechanizmy
---------- Post dodany o godzinie 22:19 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 22:15 ----------
Guzik prawda !! Jest jedna cena katalogowa kluczyka + kodowanie (i jedynie ta opcja może mieć różną cenę - w zależności od kwoty za roboczogodzinę danego ASO). Każdy kto sprzedaje powyżej ceny katalogowej robi poważne odstępstwo od umowy dealerskiej z FAP i może dostać "po łapkach" przynajmniej w teorii.
---------- Post dodany o godzinie 22:22 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 22:19 ----------
to jeszcze bez tragedii w BMW. Jak jak miałem c-klasę z nowym kluczykiem tzw. rybką to mnie w ASO wyleczyli na kwotę 818zł... ale za to później jak go szanowałem![]()
To dowiedz się bo jak ten mi "odpukać" pęknie lub zginie to jestem w czarnej (nie jestem rasistą) du***![]()