Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: Dorabianie kluczyka 156

pedro_krk
    Gość

Domyślnie Dorabianie kluczyka 156

Witam. Mam pytanie wiecie może gdzie można poza ASO w krakowie dorobić kluczyk z immobiliserem do alfy 156??

Użytkownik Rowerzysta Avatar Kamilhex
    Mieszka w
    Słubice/Poznań
    Auto
    Alfa 159 SW TI 2.4 Qtronic 200KM

Domyślnie

Witam
    Widzę, że nikt koledze nie odpisał, może dlatego, że nowy kluczyk można dorobić tylko w ASO? Ja też*mam problem z kluczykiem, tylko trochę inny. Mam tylko jeden kluczyk, w kiepskim stanie zresztą. Postanowiłem wymienić gumkę bo przycisk raz otwierał auto, raz nie. Wyciągnąłem gumkę, a wraz z nią wypadł ten malutki biały przycisk... No i teraz już*w ogóle auta nie mogę otworzyć pilotem. Czy ktoś ma pomysł jak to naprawić najmniejszym kosztem?

Użytkownik Romeo Avatar rafal_n5
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    AR147 1.9jtd16v, AR 159 1.9jtdm 8v

Domyślnie

Cytat Napisał pedro_krk Zobacz post
    Witam. Mam pytanie wiecie może gdzie można poza ASO w krakowie dorobić kluczyk z immobiliserem do alfy 156??
    też miałem taki problem,ze ten mikrowyłacznik sie rozleciał.Podeszłem do sklepu elektronicznego,zakupiłem przełącznik(jak najpodobniejszy do oryginału bo taki sam chyba może byc ciezko kupic przynajmniej w rzeszowie),wlutowałem i działał bez problemu.

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

Cytat Napisał Kamilhex Zobacz post
    Witam
    Wyciągnąłem gumkę, a wraz z nią wypadł ten malutki biały przycisk... No i teraz już*w ogóle auta nie mogę otworzyć pilotem. Czy ktoś ma pomysł jak to naprawić najmniejszym kosztem?
    podbij do jakiegoś elektronika i jak nic nie zepsułeś to powinien to ogarnąć

Użytkownik Rowerzysta Avatar Kamilhex
    Mieszka w
    Słubice/Poznań
    Auto
    Alfa 159 SW TI 2.4 Qtronic 200KM

Domyślnie

Dzięki, będę działał, mam nadzieję, że się uda, bo płacić 800 zł za kluczyk w ASO z takiego głupiego powodu nie mam zamiaru...

Gozdziej
    Gość

Domyślnie

Miałem ten sam problem, jeden kluczyk ogólnie w kiepskim stanie popękana gumka, drugi całkiem się już rozleciał, a gumki brakuje mu od początku...albo gdzieś zgubiłem...
    W każdym razie, odlutowałem taki przycisk z czytnika kart sim do telefonów, przygotowałem dwa kabelki cienkie takie jak od słuchawek, tylko krótkie i zlutowałem z przyciskiem, który w sumie pasuje i działa wszystko super...
    Więc polecam takie rozwiązanie.

p.s. Jeżeli chodzi o dorobienie to chyba mamy problem gdyż pytałem już w bardzo wielu punktach i nigdzie nie ma takiej możliwości więc pozostaje chyba aso, a to chyba kosztuje 500zł za sztukę.

mk1975
    Gość

Domyślnie

Witam! A ja zrobiłem tak z oryginalnych kluczyków wyciągnąłem chipy i zakupiłem centralny zamek z kluczykami scyzorykami ( we Wrocławiu koszt 65 zł) . Do pilotów zamontowałem chipy , w punkcie dorabiania kluczy dorobiłem groty (koszt 20 zł ) , znajomy elektryk zamontował to cudo i śmiga super. Koszt całości operacji ok 100 zł .