Witam. Mam pytanie wiecie może gdzie można poza ASO w krakowie dorobić kluczyk z immobiliserem do alfy 156??
Witam. Mam pytanie wiecie może gdzie można poza ASO w krakowie dorobić kluczyk z immobiliserem do alfy 156??
Witam
Widzę, że nikt koledze nie odpisał, może dlatego, że nowy kluczyk można dorobić tylko w ASO? Ja też*mam problem z kluczykiem, tylko trochę inny. Mam tylko jeden kluczyk, w kiepskim stanie zresztą. Postanowiłem wymienić gumkę bo przycisk raz otwierał auto, raz nie. Wyciągnąłem gumkę, a wraz z nią wypadł ten malutki biały przycisk... No i teraz już*w ogóle auta nie mogę otworzyć pilotem. Czy ktoś ma pomysł jak to naprawić najmniejszym kosztem?
Dzięki, będę działał, mam nadzieję, że się uda, bo płacić 800 zł za kluczyk w ASO z takiego głupiego powodu nie mam zamiaru...
Miałem ten sam problem, jeden kluczyk ogólnie w kiepskim stanie popękana gumka, drugi całkiem się już rozleciał, a gumki brakuje mu od początku...albo gdzieś zgubiłem...
W każdym razie, odlutowałem taki przycisk z czytnika kart sim do telefonów, przygotowałem dwa kabelki cienkie takie jak od słuchawek, tylko krótkie i zlutowałem z przyciskiem, który w sumie pasuje i działa wszystko super...
Więc polecam takie rozwiązanie.
p.s. Jeżeli chodzi o dorobienie to chyba mamy problem gdyż pytałem już w bardzo wielu punktach i nigdzie nie ma takiej możliwości więc pozostaje chyba aso, a to chyba kosztuje 500zł za sztukę.
Witam! A ja zrobiłem tak z oryginalnych kluczyków wyciągnąłem chipy i zakupiłem centralny zamek z kluczykami scyzorykami ( we Wrocławiu koszt 65 zł) . Do pilotów zamontowałem chipy , w punkcie dorabiania kluczy dorobiłem groty (koszt 20 zł ) , znajomy elektryk zamontował to cudo i śmiga super. Koszt całości operacji ok 100 zł .