Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Temat: Alfa 164 wątpliwośći-pomocy

maiki85
    Gość

Domyślnie Alfa 164 wątpliwośći-pomocy

Witam Szanownych Forumowiczów

Chcę kupić 1 swoją Alfę. Nie jest to najnowszy model, ale najbardziej mi się podoba i zawszę taką chciałem mieć. Nie jest to łatwe aby takie auto znaleźć na rynku wtórnym, nie mówiąc już o wersji silnikowej i wyposażeniowej.
    Do oceny podaje autko jakie znalazłem wydaje mi się dobrym stanie technicznym, natomiast mam pewne obawy co do wyposażenia.
    Nigdzie nie znalazłem opisu wersji wyposażeniowej.
    CZy to możliwe aby wersja super nie miała poduszek powietrznych, skóry, i złotych listew ozdobnych???
    Podaje link do Alfy. Jutro jadę ją obejrzeć na żywo, na co zwrócić uwagę, przy tym niby (oryginalnym przebiegu).
    Proszę o wszystkie sugestie i serdecznie pozdrawiam.
    http://moto.gratka.pl/tresc/alfa-rom...5acb524c5b36,1

Użytkownik Romeo Avatar premek
    Mieszka w
    Tarnowskie Góry
    Auto
    164 2.0 TB '93/ Spider (916) 2.0 TS '01

Domyślnie

W 164 Super oznacza wersję z "po liftingu", czyli z chromami, węższymi reflektorami, inną tapicerka boczków i jeszcze paroma detalami.

Co do tego egzemplarza... Może to kwestia srebrnego dołu i kiepskich zdjęć, ale na mnie robi przeciętne wrażenie. Jak masz blisko to podjedź i zobacz - może jest warta tej kasy.

Przebieg to raczej między bajki należy włożyć.

Redaktor naczelny Romeo Avatar fiergloo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL/ Alfa Romeo 159 TBi

Domyślnie

Za 4 kafle to można oblookac czy to warte zachodu.
    Cytat Napisał maiki85 Zobacz post
    CZy to możliwe aby wersja super nie miała poduszek powietrznych, skóry, i złotych listew ozdobnych???
    To rok 95, więc ma SREBRNE listwy. Poduszkę ten pojazd zlinku POSIADA w kierownicy. Skóra? To nie było wyposażenie standardowe 164 Super.

Na co zwrócic uwagę? Na to co zwykle. Wrażliwy jest układ napędowy w tym górna łapa trzymająca silnik, której nadmierny luz spowoduje eksplozję skrzyni biegów. A tak to to co zwykle- byle by nie była po mega dzwonie to każda naprawa (nieunikniona w używanym aucie) będzie do naprawienia.

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia