Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: ICS brak radia i CD

tomoole
    Gość

Domyślnie ICS brak radia i CD

Mam problem z ICS'em. Autko kupiłem bez kodów, tak więc ostatnio musiałem
    zamówić kod podstawowy do radia w serwisie (niestety wydatek 200zł w serwisie w Gdańsku). Po wklepaniu kod został przyjęty poprawnie, więc mogę sterować nadmuchami itp ale nie gra mi radio tzn nie szuka częstotliwości, na dodatek nie przyjmuje kasety i nie działa CD. Jak ktoś wie co może być grane będę dziękował.Poniżej zdjęcie obrazujące powyższy stan rzeczy.
    Załącznik 13654

Użytkownik Fachowiec Avatar szerszeń
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Astroserati | 407 coupe | Quattroporte

Domyślnie

Uszkodzona taśma łącząca lub uszkodzony moduł Beckera (czyli połówka ICSa). Wymiana całego ICSa bardziej opłacalna niż naprawa.
    Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T

leszekbodzio
    Gość

Domyślnie

Kolego też miałem ten problem i okazało się że był przepalony bezpiecznik z tyłu ICS wymieniłem go i zaczeło wszystko smigać.

tomoole
    Gość

Domyślnie

Dzięki za podpowiedz idę zaraz walczyć z wyciągnięciem ICS i zobaczyć stan tego bezpiecznika z tyłu, ale już teraz wiem że łatwo nie będzie bo ostatnio chciałem wyciągnąć w celu spisania nr seryjnego i tak cholerstwo mocno siedziało że balem się w końcu że oderwę cały przedni panel (postępowałem zgodnie jak to jest opisane na forum)
    i sobie odpuściłem. W serwisie wyciągnęli ale policzyli sobie za usługę 50 zł (dodam że miałem wszystkie ramki dookoła pościągane). No ale jak ostatnio był wyciągany to może pójdzie teraz trochę łatwiej. Tak więc do pracy się zabieram. Jak sprawdzę to poinformuję co jest grane.

tomoole
    Gość

Domyślnie

I wszystko się wyjaśniło. Tak jak pisał użytkownik leszekbodzio przepalony miałem bezpiecznik 10A z tyłu ICSa (duże podziękowania). Po wymianie wszystko śmiga wyśmienicie, tak więc mogę się wreszcie rozkoszować dźwiękami muzyki.
    Do tego tematu chciałbym dołożyć dodatkowo zdjęcie dla tych, którzy będą wyjmować ICS gdzie dokładnie należy wcisnąć blaszki. Szczególnie proszę zwrócić uwagę na dwie blaszki wystające od dołu-zakreślone na zdjęciu-(których nie widać jak jest zamontowany ICS) a które należy wcisnąć do środka w celu odblokowania w tym miejscu połączenia z przednim plastikowym panelem. W panelu plastikowym od dołu w tych miejscach jest wycięcie.W przeciwnym razie przedni panel zostanie oderwany od całości-niestety u mnie właśnie już uszkodzony.
    A teraz niestety muszę napisać kilka słów o serwisie gdzie wyjmowali panel w celu spisania nr radia. Jak ostatnio zdjąłem mieszek i dolny panel gdzie znajduje się zapalniczka okazało się że ICS jest luźny-wyszedł bez najmniejszego oporu,a panel przedni plastikowy luźny. Jak się okazało miał zdemontowane boczne blaszki a dodatkowo przy demontowaniu połamali plastikowe zapadki trzymające panel plastikowy z resztą ICS. Normalnie masakra. Wkurzyłem się jak to zobaczyłem bo po to oddałem do "fachowców" gdyż nie chciałem sam uszkodzić. Teraz przedni panel jest bardzo luźny. Myślę że właśnie nie popodginali od dołu tych blaszek, a których nie widać przy zmontowanym ICS-ie. Kilka zdjęć obrazujących stan. Nigdy więcej żadnych mechaników i serwisów.

leszekbodzio
    Gość

Domyślnie

No i dobrze że sobie poradziłeś swoją drogą też miałem z tym trochę zabawy,ale wszystko da się zrobić ja założyłem bezpiecznik 15 żeby przypadkiem znowu się z tym za jakiś czas nie męczyć.

Użytkownik Znawca Avatar kubicze
    Mieszka w
    Wrocław, Poland
    Auto
    AR Spider 3.0 V6 98 rok Hardtop

Domyślnie

Kolego włożenie większego bezpiecznika to nie jest najlepszy pomysł, zamiast bezpiecznika, może ci się spalić coś w ICS'ie lub instalacji elektrycznej.
    Była AR 166 3.0 V6 24V, 156 GTA, 164 3.0 V6 12V
    Jest Spider 3.0 V6