Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Temat: Przekladka foteli bez airbagu zamiast z airbagiem.

piotr9008
    Gość

Domyślnie Przekladka foteli bez airbagu zamiast z airbagiem.

To jeszcze jedna sprawa dziś, może ktoś będzie w stanie cos na ten temat powiedziec.
    Otoz kupilem skorzane fotele, pochodzace z auta z 99 roku, nie posiadaja poduszek powietrznych.
    Chcialbym, zeby zostaly na orginalnych stelażach, bo moje aktualne to fotele bujane
    Czy jest mozliwosc przelozenia instalacji airbagow z moich aktualnych foteli do tych nowo nabytych?
    Pozdrawiam.

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    BMW E61 545i żony, E61 530xD do orania pola :)

Domyślnie

Nie bardzo, chyba że przełożysz sam stelaż oparć, ma on w boku otwór do osadzenia w nim "jaśka", wersja bez airbag ma bok lity/pełny.
    10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia

Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu

Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts

piotr9008
    Gość

Domyślnie

aha dzieki za info. w czwartek bede rzezbil, zobacze co wyjdzie
    Pozdrawiam

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał GrzesiekK. Zobacz post
    Nie bardzo, chyba że przełożysz sam stelaż oparć, ma on w boku otwór do osadzenia w nim "jaśka", wersja bez airbag ma bok lity/pełny.
    Akurat tutaj jest trochę inaczej. We wszystkich fotelach bez poduszek, z jakimi do tej pory miałem do czynienia jest otwór na mocowanie poduszki i jej plastikowej ramki. Są to uniwersalne stelaże, w które można montować Airbag z obu stron.

piotr9008
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Belfer27 Zobacz post
    Akurat tutaj jest trochę inaczej. We wszystkich fotelach bez poduszek, z jakimi do tej pory miałem do czynienia jest otwór na mocowanie poduszki i jej plastikowej ramki. Są to uniwersalne stelaże, w które można montować Airbag z obu stron.
    Ooo! świetna wiadomość i wystarczy tylko przełożyć kabelek tak jak miałem w starym fotelu i tyle?

Mieszka w
    Gorlice
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał piotr9008 Zobacz post
    To jeszcze jedna sprawa dziś, może ktoś będzie w stanie cos na ten temat powiedziec.
    Otoz kupilem skorzane fotele, pochodzace z auta z 99 roku, nie posiadaja poduszek powietrznych.
    Chcialbym, zeby zostaly na orginalnych stelażach, bo moje aktualne to fotele bujane
    Czy jest mozliwosc przelozenia instalacji airbagow z moich aktualnych foteli do tych nowo nabytych?
    Pozdrawiam.
    W tym temacie masz opisany również demontaż siedzeń i zdjęcia stelaża http://www.forum.alfaholicy.org/foru...nglikow-2.html . Żeby przełożyć poduszki musisz zdemontować stare oparcie, rozwiercić nity w ramce dookoła Airbag'u, potem je zanitować w Tym oparciu, które nie miało poduszek i zamontować tam poduszkę. Niektóre oparcia nie miały dziur na nity ale miały miejsca na te dziury oznaczone i wystarczyło tylko je wywiercić wedle tych oznaczeń. Potem zdejmujesz skórę z oparcia, wycinasz miejsce na airbag (najlepiej na wzór starego materiału z Twojego oparcia) i montujesz to. W razie pytań pisz na PW. Pozdrawiam.

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    BMW E61 545i żony, E61 530xD do orania pola :)

Domyślnie

Cytat Napisał Belfer27 Zobacz post

Zależy na jakim stelażu trafisz fotele, czy na magnezowym czy zwykła blaszanka.
    10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia

Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu

Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts

Mieszka w
    Gorlice
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał GrzesiekK. Zobacz post
    Zależy na jakim stelażu trafisz fotele, czy na magnezowym czy zwykła blaszanka.
    W obydwu przypadkach nie ma problemu tylko czasem jest brak wspomnianych przeze mnie dziur na ramkę poduszki.

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    Lancer, Giulia quadrifoglio

Domyślnie

Chyba także zależy od tego co na magazynie było, widywałem stelaże bez wycięcia, pełne.
    A tak poza tematem, ilu producentów robiło fotele dla alfy?, albo ile modeli było. Różne widywałem i tak się zastanawiam.

piotr9008
    Gość

Domyślnie

Dzięki za pomoc napisze co i jak jak skoncze przekladke