dokonałem zakupu aku 50 Ah. Firma to ZAP, cena 265 złotych. Na razie pali jak szalony)
dokonałem zakupu aku 50 Ah. Firma to ZAP, cena 265 złotych. Na razie pali jak szalony)
trochę odświeżę temat bo cos mnie zaintrygowało :>
jaki prąd rozruchowy potrzeba do 145 boxera 1,6, bo nigdzie nie mogę znaleźć, a
tutaj koledzy prowadzą bardzo ciekawą dyskusję, a dokładnie zaintrygowało mnie to wg której normy dany prąd rozruchowy jest ustalany
http://www.akumulator.pl/forum/viewt...1dy+rozruchowe
Dokładnie jak było to ustalane w Naszych autach, i ile wg producenta ma wynosić ten prąd rozruchowy ???
Właśnie Mam kupić akumulator do boxera 1.6 Obecnie Miałem 44 Ah jakiejś firmy maxima taki już był jak kupiłem samochód. I teraz pytanie jaką polecacie pojemność Ja myśle nad 55 AH i jaki ma być prąd rozruchowy bo nigdzie nie mogę znaleźć ewentualnie jaką firmę polecacie
Osobiście polecam firmę Topla w swoim mam 66Ah prądu rozruchowego nie pamietam, wiem natomiast że ma grubo ponad 3lata ostatniej zimy były zaje.... mrozy po -30*C Alfunia stała 2 tyg bo wyjechałem jak wróciłem było ok -25*C i odpaliła od razu. O ile jakość jest ta sama teraz to możesz śmiało kupować. Poza tym to już nie są te czasy że nowa centra czy varta wytrzyma 7lat. Wystrzegaj się leżaków magazynowych bo długo nie podziała taki aku.
nie wystraszyłeś bo już nie mam tego auta od dawna![]()
ale racja to racja.. w mojej alfie mialem jakiś malutki aku 36Ah ale zapalał od strzała!
jako ciekawostkę dodam , że w mojej poprzedniej AR 1.9TD miałem 45Ah !!! i w dodatku
taki, który kumpel wyrzucił z punto 1.4 bo mu nie palił!dwa sezony tak jeździłem!!!
Ale Ona była naprawdę wyjątkowa,moja pierwsza miłośćhehe