Temat: Alfa Romeo Giulietta - temat zbiorczy

BartekMan
    Gość

Domyślnie

Tak wiec widzisz, AR brnie donikąd. jakosc sie zdecydowanie poprawiła ale stereotypy działają, wiesz Meciu, że Golfy IV i V to podobno techniczna masakra? znam paru ludzi ktorzy niemal nie wychodzą z nimi od mechaników. Ale co z tego? dla ludu Golf to najwyższe zaufanie a alfa to koszmar techniczny.
    Teraz Marchionne doda jeszcze odium masówki.
    Jak potem ma powstać ciekawe, droższe auto?
    Ostatnio edytowane przez BartekMan ; 16-10-2010 o 20:44

huragan
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał BartekMan Zobacz post
    Tak wiec widzisz, AR brnie donikąd. jakosc sie zdecydowanie poprawiła ale stereotypy działają, wiesz Meciu, że Golfy IV i V to podobno techniczna masakra? znam paru ludzi ktorzy niemal nie wychodzą z nimi od mechaników. Ale co z tego? dla ludu Golf to najwyższe zaufanie a alfa to koszmar techniczny.
    Wyzal sie wątek juz istnieje. Po co go powielac

ViP Znawca Avatar Rigidigi
    Mieszka w
    SB oraz WX..Y
    Auto
    166 Q2 2.5 V6, była 145 1.6TS, była 147 1.6TS

Domyślnie

Temat dotyczy Julki, a nie Golfów V i tego czy AR jest dobrze, czy źle zarządzana.. Trzymajmy się tematu, bo te narzekania to się już ciężko czyta..

BartekMan
    Gość

Domyślnie

To nie narzekania, to konstruktywna i trzeźwa krytyka. Jak widzisz, naweet z Metanem śpiewamy już w jednym chórze.
    A temat dotyczy Julki, wiemy o tym. A piszemy o czym piszemy, bo Julka, jak wiesz z wypowiedzi Sergia w sweterku, ma uratować markę, zwiększyc sprzedaż, nabić ze 100 tys aut w kierunku 500 tys aut (przez 300 tys, po drodze, zdaje sie).

Golf ma wpływ na tę sprzedaż, dostrzegasz to swoim sokolim okiem?

Użytkownik Znawca Avatar metan
    Mieszka w
    K-ce
    Auto
    Mito 1,4 MPI

Domyślnie

Tak wiec widzisz, AR brnie donikąd.
    Ta marka przez te 100 lat miewała nie raz upadki i wzloty. Bywało już że robiła kuchenki elektryczne i autobusy (wiem wojna była...).24 lata jest pod fiatem, wcześniej też nie wszystko się udawało tak że te 100 lat jej historii nawet w połowie nie były różowe a dla potencjalnego klienta nawet tego zamożnego jest mało istotne że pół wieku temu wygrywała w wyścigach. Liczy się jakość. Szczególnie w segmencie o jaki walczysz klient na to zwraca uwagę. Niewielu zdecyduje się na drogi samochód nie będąc przekonanym o jego jakości (a wielu nie jest). Tym się skompromitowała alfa a nie np. światłami z przodu. To jest pierwszy krok, tego powinni wymagać bezwzględnie nawet w segmencie wozideł.
    Znów się powtórzę ale jaki ku..rwa problem w dobraniu tworzywa które przy zginaniu nie trzeszczy. Dlaczego w toyocie która miała przejechane 170 tys tego nie miałem, w nowej tego nie mam a w stojącej w salonie julce jest? Jak mam wierzyć że to czego nie widać gołym okiem nie różni się tak samo.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Quadrifoglio156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    czarny

Domyślnie

Cytat Napisał metan Zobacz post
    Dlaczego w toyocie która miała przejechane 170 tys tego nie miałem, w nowej tego nie mam a w stojącej w salonie julce jest? Jak mam wierzyć że to czego nie widać gołym okiem nie różni się tak samo.
    Toyota produkuje milion corolli. Dostrzegasz różnicę w cenie materiałów przy tej skali ?
    Ja nie zauważyłem skrzypienia w Alfie.
    No i jeszcze jedno - ile kosztuje 170 konna corolla ?
    Alfa 156 2.0; Alfa 156 1.8, Alfa 145 1.4, Alfa 156 2.5V6 Modyficata, Alfa Giulietta M-Air Distinctive Sport Edizione Autodelta.
    LEGENDA ALFA ROMEO: ALFETTA.PL

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Maciek-156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021

Domyślnie

Tak czytam co niektórzy tutaj pisza i się zastanawiam czy chociaż siedzieli wewnątrz, a jeśli juz to w jakiejś ubogiej wersji...
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
    Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
    Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
    AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
    AR156 1.6TS 2000
    Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał Maciek-156 Zobacz post
    Tak czytam co niektórzy tutaj pisza i się zastanawiam czy chociaż siedzieli wewnątrz, a jeśli juz to w jakiejś ubogiej wersji...
    To takie typowe niestety "wielkie Polaków rozmowy o niczym"...

Użytkownik Znawca Avatar metan
    Mieszka w
    K-ce
    Auto
    Mito 1,4 MPI

Domyślnie

Cytat Napisał Quadrifoglio156 Zobacz post
    Toyota produkuje milion corolli. Dostrzegasz różnicę w cenie materiałów przy tej skali ?
    Ja nie zauważyłem skrzypienia w Alfie.

No i jeszcze jedno - ile kosztuje 170 konna corolla ?
    To nie kwestia ceny tworzywa bo to promil kosztów a dbałości o detale. Alfa uchodzi za klasę premium(czyż nie??), toyota za ludowóz. Więc chyba powinno być odwrotnie.
    Zresztą dla pewności ponaciskaj plastik na kierownicy (jest identyczna jak u mnie więc przypuszczam że plastik ten sam choć tego nie sprawdzałem) i ten płat tworzywa na konsoli który w salonowej julce (wersja lakierowana) mi tak samo skrzypiał. Niby nic wielkiego ale z czasem da znac o sobie
    Toyota nie ma 170 konnego odpowiednika (w ogóle nie jest odpowiednikiem)ale np.132 konna benzyna kosztuje cennikowo 66 tysi przy czym ich elastyczność jesli chodzi o rabaty jest dużo wieksza.

---------- Post dodany o godzinie 17:05 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 17:02 ----------

Cytat Napisał Belfer27 Zobacz post
    To takie typowe niestety "wielkie Polaków rozmowy o niczym"...
    Nie gadaj mi że o nie wiem o czym mówię bo sam mam to auto a wersja nic nie ma do rzeczy bo akurat te uchwyty w każdej są takie same(przynajmniej w 2009 roku gdy kupowałem). I nawet najtańsza wersja w klasie premium powinna być premium.
    I o to się właśnie chodzi że jednym to nie przeszkadza bo mają fajne dobrze prowadzące się auto a inni te nie doróbki będą widzieć i choćby im się podobało to przez takie pierdoły nie kupią a to nie jest metoda na wyciąganie marki z doła.
    Ostatnio edytowane przez metan ; 17-10-2010 o 16:22

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał metan Zobacz post
    To nie kwestia ceny tworzywa bo to promil kosztów a dbałości o detale. Alfa uchodzi za klasę premium(czyż nie??), toyota za ludowóz. Więc chyba powinno być odwrotnie.
    Zresztą dla pewności ponaciskaj plastik na kierownicy (jest identyczna jak u mnie więc przypuszczam że plastik ten sam choć tego nie sprawdzałem) i ten płat tworzywa na konsoli który w salonowej julce (wersja lakierowana) mi tak samo skrzypiał. Niby nic wielkiego ale z czasem da znac o sobie
    Toyota nie ma 170 konnego odpowiednika (w ogóle nie jest odpowiednikiem)ale np.132 konna benzyna kosztuje cennikowo 66 tysi przy czym ich elastyczność jesli chodzi o rabaty jest dużo wieksza.

---------- Post dodany o godzinie 17:05 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 17:02 ----------

Nie gadaj mi że o nie wiem o czym mówię bo sam mam to auto a wersja nic nie ma do rzeczy bo akurat te uchwyty w każdej są takie same(przynajmniej w 2009 roku gdy kupowałem).
    I o to się właśnie chodzi że jednym to nie przeszkadza bo mają fajne dobrze prowadzące się auto a inni te nie doróbki będą widzieć i choćby im się podobało to przez takie pierdoły nie kupią.
    Pod avatarem masz wyraźnie MITO napisane więc nie miej do mnie pretensji... Poza tym ja komentowałem ogólnie sytuację w tym wątku a nie Twoje uwagi, które może i są uzasadnione.
    Ostatnio edytowane przez Belfer ; 17-10-2010 o 16:23