Czy ktoś może pomóc potrzebna mapa Polski do navi belli 166 z 2004.
może ktoś da namiar na fachowca który wgra polski program.
Czy ktoś może pomóc potrzebna mapa Polski do navi belli 166 z 2004.
może ktoś da namiar na fachowca który wgra polski program.
Ostatnio edytowane przez Majkel ; 21-10-2010 o 16:15
czekam na info od gościa który ma niby załatwić mi mapy, ale jak do tej pory się nie odzywa, czytałem że podobno takowej nie ma![]()
Bo nie ma. Na forum jednak znalazłem posty osoby, która podmieniła czytnik na VDO i dzięki temu uruchomiła mapy. Ja mam taki plan na wiosnę![]()
Nie ma i nie będzie map PL na oryginalne navi 166. Fakt, ktoś zrobił jakiś misz masz ze sprzętem i udało się zaadoptować inną navi ale niestety było to dość dawno i do tej pory się nie podzielił informacją jak to zrobił.....
A więc premek teraz na tobie mogą się skupić nadzieje wszystkich posiadaczy AR166. Czekamy![]()
z tego co jakis czas temu przegladalem tematy odnosnie navi w 166 to znalazlem materialy jak podłączyc czynik Vdo daytona na ktorym jest mapa polski i sprzecik dziala w naszych alfach..
http://www.alfakielce.fora.pl/zrob-t...,579.html#6323 tu jest info jak to podlaczyc przygotowane przez naszego kolege sQun49mysle ze sie nie obrazi za to ze podaje ten link
![]()
Na wiosnę pisałem
VDO, o których pisał onegdaj któryś z kolegów pojawiają się na alledrogo w sensownych pieniądzach.
Dzięki za odpisy ja również uruchomiłem kilku elektroników którzy grzebią w necie i kombinują jak to zrobić.Chyba kupię kompletną navi a monitor zamontuję w schowku na desce tak,żeby wyjeżdżał po jego otwarciu to ma sens bo można będzie bez kłopotów podłączyć kamerę cofania ale to już nie bedzie orginał.
oczywiście że się nie obrażę![]()
co do kamery cofania to z tego co jan123456 pisał nie ma problemu aby wyświetlać obraz na naszym ISC. Zresztą można podłączyć chyba każde źródło sygnału którego wyjście jest w formacie RGB. Dla chcących drążyć temat polecam prześledzić posty tego użytkownika na naszym forum oraz forum lanciapolska - jest maniakiem ciekawych rozwiązań do naszych aut i na pewno pomoże jeśli ktoś będzie miał ochotę dozbroić swoją belle
Wreszcie fabryczna navigacja w 166 mówi do mnie po polsku...