Temat: Alfa Romeo Giulietta - temat zbiorczy

BartekMan
    Gość

Domyślnie

Nie to nie jest premium, nie jest to też masówka. Nie wiadomo, co to jest. Za takie wrażenie odpowiada management Fiata.
    I to się równiez przekłada na sprzedaż. Diabeł tkwi w detalach: od znaczka firmowego począwszy poprzez niejasnego klienta docelowego, poprzez kierownice z bravo w Julce, poprzez silniki 1.8 MPI w 159, itd. To jest ogrom detali: to jest to, co zawsze znajdziemy dopracowane w autach niemieckich.
    Dlatego jest jak jest a nie jest dobrze.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał BartekMan Zobacz post
    no własnie panowie, no własnie. Tego Marchionne nie widzi? czy moze widzi, ale genialny menago, nie dostrzega wizerunkowego problemu?
    Napisz do niego może po FL Julki coś zmienią?

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Dopisz im od razu, żeby zrobili boczki z tego samego materiału, co tapicerka siedzeń .
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

BartekMan
    Gość

Domyślnie

szkoda czasu na tę sweterkową mentalnosc. Załóżmy sie: julka bedzie sie sprzedawała, owszem, czemu nie. Ale bedzie to sprzedaz z grubsza na poziomie 147. Zadnej wartosci dodanej.
    Widzę to tak:
    159 przez dwa lata bedzie jeszcze w ofercie, sprzedaż na poziomie srednim z ostatnich lat, czyli ani słaba ani dobra, taka sobie.
    Julka wypełni lukę po 147 i nic więcej.
    Mito nabija sprzedaż, duzo wiecej niz brery, gtv i spidera razem wziętych. I to jest jedyna wartosc, liczbowo, kwotowo, jaka zwiększy sprzedaż.
    Zatem z tych około 100 tys moooooże sie uda wyjsc na 120, moze 130 tysięcy i tyle. Finansowo niewiele to zmieni.
    Nadal nie bedziemy wiedziec, jaka to marka, premium, niepremium, masowa, nie masowa, z ktorej półki itd.
    Gulia nie wejdzie na pewno do konca 2012. Potem moze, jesli firma nadal będzie włoska, w co wątpię. Stawiam na Pekin albo Wolfsburg.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    śląsk
    Auto
    Mazda 2 SkyEnergy '19

Domyślnie

BartekMan - litości skończ już te marudzenie - nie będzie zamierzonej sprzedaży i co z tego ?
    Ktoś kupi inny nie, AR to klasa premium (piszę o moim aucie ) i nic tego nie zmieni. Nie będzie nowych alf i dobrze byłyby elektryczne jak i wszystkie inne samochody będą za ileś tam lat, taki jest świat to po co to narzekanie ? - aby nabijać licznik postów ? Nic konstruktywnego z tego nie wynika...
    Pozdr.

ViP Znawca Avatar Rigidigi
    Mieszka w
    SB oraz WX..Y
    Auto
    166 Q2 2.5 V6, była 145 1.6TS, była 147 1.6TS

Domyślnie

Cytat Napisał variatore Zobacz post
    BartekMan - litości skończ już te marudzenie - nie będzie zamierzonej sprzedaży i co z tego ?
    Kolega BartekMan najwyraźniej ma w domu kukiełkę Marchione w sweterku, którą co wieczór nabija szpilkami.

Ja się dziwię, że go jeszcze nikt z zarządu AR tutaj nie wytropił, bo miejsce w dziale marketingu miałby bankowo!

Użytkownik Rowerzysta Avatar r0bertos
    Mieszka w
    Stalowa Wola/Kraków
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta 1.6 JTDm 105KM Bianco Ghiaccio

Domyślnie

Czyżby kolega BartekMan to Pingwin pod nowym nickiem? Skądś znam to narzekanie ...

Użytkownik Znawca Avatar metan
    Mieszka w
    K-ce
    Auto
    Mito 1,4 MPI

Domyślnie

Panowie dziś między zakupami w castoramie a dentystą miałem 2 godz czasu. Salon AR jest koło casto więc zgadnijcie co z nudów zrobiłem...
    I teraz muszę ODSZCZEKAĆ .
    Stała inna wersja (progression). Plastik na konsoli polakierowany jednowarstwowo fajna satyna nie błyszczy się jak w poprzedniej jak psu jajca-dużo lepszy efekt niż ten co widziałem i nie trzeszczy. Niektóre plastiki poniżej-po staremu ale są małe i trzeba dość mocno nacisnąć. A u góry był schowek nie monitor(a myślałem że jest w każdej wersji) -i dobrze bo idealny na jakieś sensowne navi co już kiedyś pisałem żeby dobrze było.
    Co ciekawsze wsiadłem do miciaka i heja sciskać wspominaną tu klamkę drzwi (plastik wygląda mi identycznie)... nie trzeszczy, panel radia dziobę palcem - nie trzeszczy.
    No to AR albo faktycznie doskonali produkty na bierząco albo to kwestia przebytej zimy w mojej (może te które "macałem" zdążyły przemarznąć bo miały tak samo), albo kwestia montażu (ale nie wiem za bardzo jak? może czymś to smarują?). Cytując klasyka kina komediowego (ale nie pamiętam którego) za wcześnie na lizanie sie po fiutach ale auto zrobiło dużo lepsze wrażenie niż za pierwszym razem. A tamta wersja była dużo lepiej wybajerzona. Do boczków uprzedzeń nie miałem (tu wspomniana toyota daje żałosną szmatkę) więc co najwyżej mogę się przypieprzyć schowka i miejsca w którym jest dźwignia regulacji kolumny kierowniczej (wyglądało na jakby urwane ale to chyba taki design). Jakbym bardzo chciał się przypieprzać- bo to już drobiazgi są.
    Chyba muszę rodzinę powiększyć żeby uzasadnić zakup pięciodrzwiowego.
    Ostatnio edytowane przez metan ; 18-10-2010 o 21:18

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Maciek, gdzie te zdjęcia?
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

ystian
    Gość

Domyślnie

Giulietta zdobyła tytuł "Auto Europa 2011" http://media.fiat.pl/Alfa-Romeo/Info...ropa-2011.html