Strona 13 z 220 PierwszyPierwszy ... 3456789101112131415161718192021222363113 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 2193

Temat: Jakie opony zimowe kupić?

BartekMan
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Strzala_1 Zobacz post
    powiem krotko daj se siana uspokój się wszystkich rozumów nie zjadłeś

pójdź na browar na dwa i tam się powymądrzaj może ktoś tam trochę ci przemówi inaczej

caloroczne opony to polsrodek ani na zime ani na lato
    zimowe to zima i tyle a letnie to lato jak sama nazwa wskazuje
    ja na zimach zatrzymam się dużo szybciej

Po pierwsze, daruj sobie chamskie wpisy, stary. Ok? Po drugie, opinia o kręgosłupie i mikrodrganiach to nie są moje wymysły. Nie wiesz o tym? porozmawiaj z lekarzami, serio, przyda się. Szpan z oponami na niskich profilach kończy się po prostu trwałymi uszkodzeniami kręgosłupa. To są opony wyłącznie na płaskie i równe nawierzchnie: w Polsce takich nawierzchni jest bardzo mało, głównie jezdzisz po dziurach.

Po drugie: nie pisz mi, jak i kiedy ty sie zatrzymasz na zimowych, bo mi skóra cierpnie. Takich kozaków widzę co zimę: zapier....ają po śniegu i błocie jakby jechali w lecie, bo "mają zimowe i sie zatrzymają". Jeśli uwazasz, ze zimowa opona pozwala ci na wszystko, lepiej dla dobra innych, zrezugnuj z używania samochodu, bo mozesz zrobić komuś krzywdę.

Strzala_1
    Gość

Domyślnie

czytać ze zrozumieniem widać nie potrafisz Bartku

BartekMan
    Gość

Domyślnie

Czytam ze zrozumieniem, Strzalo. mam dać se siana i pojsc na browar. I to jest odpowiedz na wpis dotyczący wpływu niskich profili opon na stan kręgosłupa po paru latach jazdy.
    Nazywasz to dyskusją? facet pisze jaki to jest bezpieczny na zimówkach i podaje prędkosci jakie osiąga.
    Nikt nie odpowiedział, jak sie czuje na zimówkach przy silnej odwilży i kałuzach wody w koleinach? A to się w Polsce zimą zdarza wielokrotnie. Prawda? Jak takie zimówki odprowadzają wodę?

plancior
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał BartekMan Zobacz post
    Jak takie zimówki odprowadzają wodę?
    Pozwolisz, że zacytuję swój własny post sprzed roku a dokładnie z 7.11.2009

Cytat Napisał plancior Zobacz post
    Jak na razie jestem zadowolony. Wprawdzie śniegu było mało przez ten czas, ale muszę powiedzieć, że te opony bardzo dobrze się sprawują podczas deszczu. Wiadomo jak to z zimówkami bywa, ale te naprawdę dają radę. Poza tym są w miarę ciche.
    W tamtym tygodniu u nas troszkę śniegiem popadało a pod białą warstewką zrobiła się szklanka, w moim odczuciu samochód prowadził się bardzo dobrze.
    Podczas ostatniej podróży z Katowic do Krakowa A4 jechałem za Skodą Superb, na wiadukcie zrobiła się gołoledź. Jechaliśmy tą samą prędkościa (ok 150km/h) i w pewnym momencie Skoda zaczęła driftować na łuku, moja 159 natomiast przejechała ten odcinek jak po szynach. Nie wiem jakie laczki miał facet w Skodzinie, ale zaskoczyło mnie to. Już byłem przygotowany na kontrowanie
    To są moje odczucia w stosunku do opon których używałem w poprzednich samochodach czyli Dębica Frigo 2, Kormoran Snowpro, Dunlop SP Winter Sport i Fulda Kristall.
    To o oponach GY Ultra Grip 7+

Jak już wcześniej pisałem, opona oponie nie równa. Kupisz porządne kapcie to będziesz zadowolony, ale to trzeba samemu spróbować a nie prowadzić dyskusję "bo mnie się wydaje i gdzieś usłyszałem, że..."

ViP Maniak resoraków Avatar Mariusz AutoDS
    Mieszka w
    Mińsk Maz.
    Auto
    147 1.9 , 159 SW 2.4, Fiat x1/9

Domyślnie

Nie karmcie trola.. dla mnie to przypadek.. na pewno nie dla ortopedy..
    pozdrawiam, Mariusz / AutoDS Team Poland / Alfa 147 1,9 JTD GTA-look, Alfa 159 SW 2,4 JTDm, Fiat X1/9

Strzala_1
    Gość

Domyślnie

hehe masz racje Mariusz ja tam mam zimę a nie okres przejściowy zimy zapraszam na letnich lub całorocznych do mnie ale bez łańcuchów to żarcie na parę miechów brać trzeba

BartekMan
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Mariusz AutoDS Zobacz post
    Nie karmcie trola.. dla mnie to przypadek.. na pewno nie dla ortopedy..
    PRZEPRASZAM, ALE CZY ADMIN może dac temu koledze ostrzeżenie? bardzo prosze o reakcję. Albo kontrolujemy zalew chamstwa albo nas zaleje. Prosze o wyraźną reakcje.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Ducrider
    Mieszka w
    Brema
    Auto
    159 1.9 16V ;156 2.4 20V sold,159 Tbi,GT QV 170 HP

Domyślnie

PRZEPRASZAM, ALE CZY ADMIN może dac temu koledze ostrzeżenie?
    a najlepiej niech wyślą jednostki zomo ,ile ty masz lat 5.

Użytkownik Romeo Avatar YonasH
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Brerrrrra V6

Domyślnie

Bartek - nie mógłbyś strzelić focha i sobie pójść do innych tematów?

...brzmienie V6 - bezcenne!

ViP Maniak resoraków Avatar Mariusz AutoDS
    Mieszka w
    Mińsk Maz.
    Auto
    147 1.9 , 159 SW 2.4, Fiat x1/9

Domyślnie

Prosze o wyraźną reakcje.
    Hahaha, no nie rozpłacz się.. Bartek, nie bądż baba.. poprostu z tobą nie da się normalnie dyskutować.. wymyslasz sobie idiotyzmy, że jeździmy na zimówkach 120km/h po sniegu ..po czym robisz nam połajanki z tego powodu ..a rozwiązanie na naszą wariacką jazde odnajdujesz w jeździe na letnich oponach zimą. Czytaj ze zrozumieniem, nie wymyslaj sobie bzdur, trzymaj się faktów.. to może i będziesz poważnie traktowany.. bo póki co to jak typowy trol piszesz kocopoły oby tylko kontrowersyjne podpierając się zmyslonymi faktami.. słabe to strasznie..
    pozdrawiam, Mariusz / AutoDS Team Poland / Alfa 147 1,9 JTD GTA-look, Alfa 159 SW 2,4 JTDm, Fiat X1/9