Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Temat: Wideo w 166

Colin
    Gość

Domyślnie Wideo w 166

oto tyle krzyku:

Kto chce jako pierwszy przetestować? DD

oto link do aukcji:
    KLIK

a to instrukcja montażu:
    KLIK

Pablo
    Gość

Domyślnie

No to działamy

cromik
    Gość

Domyślnie

u mnie jest od jakiegoś czasu założone DVD, spisuje sie dobrze, połączone z wyświetlaczem za pomocą przejścia z Audi RGB na chincha. Więc przetestowany sam wyświetlacz już jest DVD samochodowe wielkości 1DIN schowane w schowku.

AAA jeszcze a'propos sprzętu w 166 słyszałem że nie można odpalić navi na Polskę? Czy to dalej stanowi problem ?

smuz
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał cromik
    u mnie jest od jakiegoś czasu założone DVD, spisuje sie dobrze, połączone z wyświetlaczem za pomocą przejścia z Audi RGB na chincha. Więc przetestowany sam wyświetlacz już jest DVD samochodowe wielkości 1DIN schowane w schowku.

AAA jeszcze a'propos sprzętu w 166 słyszałem że nie można odpalić navi na Polskę? Czy to dalej stanowi problem ?
    Gdybys mogl opisz co tam dzilales przy uruchamianiu sprzetu czy jest to klopotliwe czy mozna pobawic sie samemu z tym w dlugie zimowe wieczory czy nie jaki jest koszt itd.a propo navi to jednak ciezki problem ....szukalem pytalem i klops ,pozdrowienia dla kolegow

cromik
    Gość

Domyślnie

Większego problemu nie było. Za wzór podłączenia posłużył opis znaleziony wcześniej dot. Lancii. Podpiąć się trzeba do jednej z zielonych wtyczek, w której są wolne piny. Tam jest miejsce na video i audio. Do tego ja potrzebowałem przejściówkę, która umożliwia podłączenie się do DVD za pomocą chinch. Ta którą ja mam pochodzi z podobnego sprzetu montowanego w Audi i chyba nowych VW także. Bez tego przejścia mamy obraz czarno-biały. Podłączenie tego zajmuje około 1 dnia, tak na spokojne bez pośpiechu.
    Koszt, to w zależności od stosowanego DVD, u mnie około 500 zł + RGB 270 zł.
    Jeżeli chodzi o navi na
    Polskę to już jest na to patent, tylko że będzie u mnie za jakiś czas bo narazie nie mama czasu się za to wziąć, ale działać na Polskę będzie na pewno.
    Fakt do AR166 nie ma map ale są do innych aut, które mają tego producenta nawigacje.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar alfaholik-Bioły
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Auto
    147 1.9JTD, Lybra 1.9JTD, Delta 1.6JTDm

Domyślnie

Cromik jakbys juz zainstalował w swojej 166 navi na polske to daj znac na forum poniewaz bede tym zainteresowany skad i jak ją zdobyłeś do 166nie ma mapy na polske,ale na inne kraje europy zachodniej jest i to niezła... ja w mojej 166 nie mam płyty od navi wogole, ale mam zaprogramowaną mape na całe niemcy i działa bez problemu,oczywiscie zmieniarka na navi jest w bagazniku,pudełko po płycie tez mam,ale płyty niestety nie;/ sprzydała by mi sie jeszcze płyta do navi na Belgie poniewaz czesto tam jezdze i czasem są kłopoty zeby gdzies doejechac jakby ktos miał na Belgie to prosze o kontakt Pozdrawiam

smuz
    Gość

Domyślnie

Cromik dzieki wielkie za informacje pozdrawiam,a w sprawie navi daj znac na forum ,bo sporo czasu juz na to poswiecilem i nici wiec jestes moim jedynym ratunkiem pozdrawiam

Piotr34
    Gość

Domyślnie

witam....nie tylko twoim ratunkiem..ale takze i moim...
    pytalem dzwonilem pisalem emaile do wszystkich kto ma stycznosc z navi i nikt nie moze pomóc w sprawie AR166....nikt w Polsce nie ma mapy do tego auta...nawet serwis
    jesli bedzie juz dzialala u Ciebie to daj znac....

Administrator ds. moderatorów Quadrifoglio Verde Avatar 75andrew155
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    155 V6 1996 .r 155V6 1995r 3.0 12V

Domyślnie

brakuje jeszcze fotela bujanego i kominka :>>>

Alfa Romeo 75 Turbo 1987
    alfa Romeo 75 Turbo America 1990
    Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
    Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
    Alfa Romeo 155 V6 1996