Strona 1 z 6 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 53

Temat: Płyn chłodniczy ucieka do silnika?

Użytkownik Romeo Avatar Woland83
    Mieszka w
    Malanów
    Auto
    Alfa Romeo 156 TS 2.0L '99 selespeed 155KM Grigio Chiaro met.

Question Płyn chłodniczy ucieka do silnika?

Chyba płyn chłodniczy mi się dostaje do oleju silnikowego. Czy to oznacza że uszczelka pod głowicą jest do wymiany/? Jestem laikiem w temacie także proszę o pomoc, płynu chłodniczego niby nie ubyło, ale za to olej jakiś rozjaśniony jest. I w dodatku śmierdzi jakąś benzyną, jest na całą długość patyczka bagnetu. Co mam robić, śmigać do mechanika szybko, ile może kosztować taka uszczelka?

pieknylolo
    Gość

Domyślnie

Ile moze kosztowac to nie wiem-zalezy od mechanika,ale na 99%obstawiam uszczelke pod glowica

Użytkownik Maniak resoraków Avatar SEBEK
    Mieszka w
    EŁK
    Auto
    Black 159 1.9 JTDm 150 KM 2007 r.

Domyślnie

Jeżeli płyn spierdziela do silnika to najprawdopodobniej uszczelka pod glowicą do wymiany - koszty nie małe bo oprócz uszczelki to podobno rorząd trzeba wymienić, pompe wody, itp. itd.
    Ale zachodze w glowe dlaczego nie ubywa Ci tego płynu bo jak spierdziela do silnika to powinno trochę ubyć. Na korku od oleju powinien być bialy nalot i powinna kopcić na bialo ale to nie reguła. Piszesz, że podniósl Ci się sporo poziom oleju to i płynu powinno ubyć... Jedno jest pewne śmigaj do mechanika bo tak czy inaczej trzeba to zlokalizować i naprawić bo rozpieprzysz silnik.

Mieszka w
    Malanów
    Auto

Unhappy

Nie może być. Nie mówcie że rozrząd który wymieniałem może z 2 miesiące temu mam znowu zmieniać>? to jakiś żart? I pompę? To nie da się tej uszczelki wymienić bez wywalania nowego rozrządu i pompy>? Przecież to masakryczne koszta, Panowie nie straszcie mnie. Ile mniej więcej może kosztować taka uszczelka , bo szukam i nie mogę znaleźć do swojego silnika.

maly0627
    Gość

Domyślnie :)

witam kolego jesli chodzi o koszt wymiany uszcelki pod glowica to ja powiem tak... strzelil mi rozrzad podczas jazdy i za cala naprawe oczywiscie zawory uszczelki itp zaplacilem kolo 600zl gdzie mechanik ktory rozieral to wszytsko wziol 200 zl wiec trudno mi powiedziec czy duzo czy nie oczywiscie do tych 600zl nowy rozrzad. a jeszcze jedno nie widze powodu do zakaldania nowego rozrzadu z tego co wiem to jedynie mozna by bylo nalozyc nowy pasek bo nie powinno sie nakladac tego samego paska dwa razy ale wszytsko zalezy od wlasciciela

pieknylolo
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał maly0627 Zobacz post
    witam kolego jesli chodzi o koszt wymiany uszcelki pod glowica to ja powiem tak... strzelil mi rozrzad podczas jazdy i za cala naprawe oczywiscie zawory uszczelki itp zaplacilem kolo 600zl gdzie mechanik ktory rozieral to wszytsko wziol 200 zl wiec trudno mi powiedziec czy duzo czy nie oczywiscie do tych 600zl nowy rozrzad. a jeszcze jedno nie widze powodu do zakaldania nowego rozrzadu z tego co wiem to jedynie mozna by bylo nalozyc nowy pasek bo nie powinno sie nakladac tego samego paska dwa razy ale wszytsko zalezy od wlasciciela
    Dokladnie tak jak pisze kolega wyzej-nie musisz wymieniac kpl.rozrzadu jak byl wymieniany jak piszesz 2-mce temu-wystarczy uszczelka,no i nowy pasek(sam pasek)reszta moze zostac,do tego dochodzi olej+filtr i plyn ukladu chlodzacego.Glowa do gory bedzie dobrze-tylko zeby glowica nie poszla bo bedzie nie ciekawie

Mieszka w
    Malanów
    Auto

Thumbs down

O matko boska i 7 milicjantów. To mogła mi głowica pier....knąć>??? coraz ciekawsze wieści... Już się boję jutrzejszej wizyty u mechanika. Ta głowica może być powodem głośniejszej pracy silnika?

Użytkownik Romeo Avatar twardy
    Mieszka w
    Bielawa/Wroc
    Auto
    Była 156 20V, chwilowo jakieś Mitsu

Domyślnie

Wariator zmieniłeś przy wymianie rozrządu? Jeśli nie to będzie okazja pryz obecnej naprawie

Mieszka w
    Malanów
    Auto

Arrow

Cytat Napisał twardy Zobacz post
    Wariator zmieniłeś przy wymianie rozrządu? Jeśli nie to będzie okazja pryz obecnej naprawie
    CHECK .. ZAINSTALOWANE kompletny rozrząd, pompa wody, wariator, sprzęgło wymienione kompletnie. Wszystko działało idealnie do teraz...

maly0627
    Gość

Domyślnie ..

kolego jeszcez dodam cos takiego... kiedys mialem fiata marea i tez mi ubywalo plynu chlodniczego mechanik rozebral glowice itp okazalo ze ze plyn szedl na silnik no i niestety poszla tez glowica, no ale to jest najgorsza sytuacja. Powiem tak prowadz do mechanika niech zdejmuje glowice bo i tak musisz to zrobic i wtedy sie okaze co z glowica ale miejmy nadzieje ze bedzie wszytsko ok powodzenia