Po pierwsze uzupełnij profil.
1. Vacum pompa, nie powinno tak być.
2. To nie EGR.
3. Cieknie pewnie z układu chłodniczego, sprawdź skąd dokładnie bo na zdjęciu niewiele widać.
Ta pompa Vacum jest regenerowalna?
Moze ta uszczelka do wymiany ( nr 2)
http://eper.fiatforum.com/eper/navi?...D=1&GUI_LANG=6
Co o tym sadzicie? dodam jeszcze ze plyny od wspomagania mi ubywa
Ostatnio edytowane przez odzi ; 26-10-2010 o 09:50
1. raczej puściła uszczelka pod klawiaturą, pompa vacuum jeszcze nie słyszałem żeby pluła olejem.
2. tak, to jest elektrozawór sterujący zaworem EGR, który znajduje się na kolektorze wydechowym.
3. po pierwsze załóż osłonę pod silnikiem. Po drugie widać zasyfioną od oleju sprężarkę, pewnie uszczelka pod pokrywą zaworów puszcza też z drugiej strony i leje się pod pokrywą rozrząd, następnie ten olej rozchlapuje się na wszystko dookoła.
1) klawiatura?
3)a Nie ma osłony, a powinna byc ?
3)b"Po drugie widac sasyfiona sprezarke ?" chodzi ci o turbo?
3)c "pewnie uszczelka pod pokrywą zaworów puszcza też z drugiej strony i leje się pod pokrywą rozrząd" czyli tzn uszczelka silnika do wymiany? to droga operacja pewnie
Chodzi o pokrywę zaworów.. ściąg i złóż na nowej uszczelce lub silikonie. Wygląda że leje się z pod pokrywy zaworów. Na zdjęciu to co zaznaczyłeś w kółko to filtr paliwa z podgrzewaczem. Elektrozawór to to czarne po prawo z dwoma wężykami u góry.
uszczelka pod pokrywą zaworów puszcza niedawno spotkało mnie to samo![]()
koszt naprawy? z kad uszczelge zabrac?
Nie mam osłony pod silnikiem tak?
Nie musisz zakładać.. gro ludzi jeździ bez niej i nic się nie dzieje oprócz tego że silnik trochę brudniejszy jest.
Uszczelka pod pokrywę ok 50zł.