Zobacz wyniki ankiety: Głosuję na zdjęcie numer:

Głosujących
191. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • 1.

10 5.24%
  • 2.

5 2.62%
  • 3.

16 8.38%
  • 4.

104 54.45%
  • 5.

6 3.14%
  • 6.

21 10.99%
  • 7.

7 3.66%
  • 8.

19 9.95%
  • 9.

3 1.57%
Strona 6 z 14 PierwszyPierwszy 1234567891011121314 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 135

Temat: Zdjęcie miesiąca - październik

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

Cytat Napisał 75andrew155 Zobacz post
    To nie jest kółko fotograficzne tylko motoryzacyjne i głupotą by było wymagać od userów profesjonalki i znawstwa fotografii więc każdy głosuje jak uważa
    otóż to
    ale spece nam tu piszą o ciasnych kadrach , rozpływaniu itp
    a gówno mnie to obchodzi czy jest ciasny kadr , czy są szumy , czy coś tam się rozpływa
    podoba mi się foto 4 i tyle

Madzia - ciekawe czy byłabyś tak samo nerwowa gdyby to twoja 145 wygrywała
    po prostu fotka 4 bardziej przykuwa uwagę i tyle

A nazwę konkursy zmieniajcie na co tylko chcecie a ja i tak zawsze kliknę na to co mnie się spodoba nawet jak kadr będzie za ciasny i iso złe i szumy będą i co tam jeszcze tylko

p.s.

będziemy się bić ?
    Ostatnio edytowane przez bocian ; 01-11-2010 o 18:49

mrutyś
    Gość

Domyślnie

ja w ogóle nie rozumie tych zarzutów...
    przecież to jest forum, każdy kto zgłosił zdjęcia powinien pomyśleć nad tym, że jego zdjęcie może wygrać ale może też przegrać...

Cytat Napisał 75andrew155 Zobacz post
    więc każdy głosuje jak uważa
    cała prawda...

Cytat Napisał seboq Zobacz post
    nie wiem czy mowimy o tym samym zdjeciu. Chodzi mi o fotke Alfy na rejestracjach KR, robione chyba 5D (jedyna informacja w exif)
    tak mówimy o tym samym zdjęciu. Na zdjęciu jest Alfa Łukasza K. Wątpię aby głosowali jego koledzy albo wynik opierał się o znajomości userów forum, ponieważ sam Łukasz jakoś szczególnie na forum się nie udziela (więcej czyta niż pisze) a na spoty przyjeżdża sporadycznie

Cytat Napisał seboq Zobacz post
    heh to skoro nie sa oceniane zdjecia pod katem technicznym to po co ten tutorial w dziale zdjecie miesiaca...
    ale powiedz mi czego technicznie chcesz od zdjęcia numer 4 i w czym jest ono gorsze od Twojego zdjęcia?

Cytat Napisał Madzia M. Zobacz post
    Zgadzam się w 100%!!!! Głosowanie na fotkę tylko dlatego,że jest tam jakiś konkretny model,to głupota. Myślałam,że biorę udział w jakimś fajnym konkursie,w którym liczy się pomysł na zdjęcie,ale widzę,że to było błędne myślenie!!!! Czym się tak zachwycacie w zdjęciu nr4??? Tylko tym,że jest tam fajny model??? W każdej AR jest coś pięknego!!! Więc sorki,ale dla mnie ten konkurs jest porażką...bez urazy!!!! Tak jak wcześniej pisali koledzy...pora zmienić nazwę!!
    Droga Madziu przez poprzednie miesiące również ludzie głosowali na inne zdjęcia bo na tym najfajniejszym była Alfa 156... Sam konkurs jest bardzo fajny i nie rozumie dlaczego uważasz że konkurs jest porażką? Czyżby dlatego, że Twoje zdjęcie nie jest pierwsze? Nie przejmuj się moje też pierwsze nie jest

Cytat Napisał flatbeet Zobacz post
    myślę że cześć osób zagłosował na 4 boo... bo wszyscy wcześniej też stanęli za tym zdjęciem murem.
    w poprzednich miesiącach było dokładnie tak samo... każdy się wypowiada na co głosuje i dlaczego... możliwe, że jest to opiniotwórcze bo pewno część userów jest niezdecydowana ale to nie nowość, która pojawiła się w tym miesiącu...

Cytat Napisał bocian Zobacz post
    p.s.

będziemy się bić ?
    są emocje może będzie i walka

Użytkownik Romeo Avatar NERO2287
    Mieszka w
    Kwidzyn/Bydgoszcz
    Auto
    jest- Alfa Romeo 156 FL 1.9 JTD 16V, była-alfa romeo 155 2.0 ts 16v

Domyślnie

głosik na 4, switne ujecie belli no i ten styl...

Administrator ds. moderatorów Quadrifoglio Verde Avatar 75andrew155
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    155 V6 1996 .r 155V6 1995r 3.0 12V

Domyślnie

Patrząc na wyniki głosowania to chyba nie jesteśmy takimi ciemnotami od fotografii

Alfa Romeo 75 Turbo 1987
    alfa Romeo 75 Turbo America 1990
    Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
    Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
    Alfa Romeo 155 V6 1996
    Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995

Użytkownik Romeo Avatar NERO2287
    Mieszka w
    Kwidzyn/Bydgoszcz
    Auto
    jest- Alfa Romeo 156 FL 1.9 JTD 16V, była-alfa romeo 155 2.0 ts 16v

Domyślnie

co wy sie tak przejmujecie opiniami innych na temat głosowania, kazdy głosuje na to co mu sie podoba, koniec i kropka...

Użytkownik Rowerzysta Avatar Paproch
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 75 2.0 carb. (1986)

Domyślnie

Ale się zaroiło od malkontentów! Jak w przedszkolu. Wyluzujcie! Nie psujcie innym zabawy.

Z niecierpliwością czekałem na konkursowe fotki i nie czuję się zawiedziony. Wszystkie zdjęcia są świetne, nie ma dużo gorszych. Poziom mamy wysoki.

Osobiście: nie znam się na fotografii - liczy się dla mnie pierwsze wrażenie jakie zrobi na mnie zdjęcie. Tak właśnie było ze zdjęciem nr 4. I tyle.

Konkurs jest świetny i ma jak najbardziej sens. Czekam na kolejną edycję.
    Czerwony przecinak

Łukasz K.
    Gość

Domyślnie

No to może i ja włączę się w dyskusję , chociaż jak mrutyna rzecze -zdecydowanie więcej czytam niż piszę - bo i nie znam się na wszystkim i bardziej lubię posłuchać co ludzie mają do powiedzenia .
    W związku z tym że nie jestem profesjonalnym fotografem - aczkolwiek staram się robić w roku kilkanaście tysięcy zdjęć dla własnej satysfakcji przyjemności i dla wspomnień - moje prace nie są z pewnością idealne ale dają mi dużą radość . Alfa ze zdjęcia ma już za sobą sporo plenerów , sesji i przypadkowych zdjęć dokumentujących jej metamorfozę na przestrzeni tych już 5 lat które spędziliśmy wspólnie . Tym razem miało być najlepiej jak można - a więc : pogoda - obecna , sprzęt i pomoc zaklepane , miejscówka wybrana dawno temu (moim zdaniem świetna , niestety nieuchwycona na tym zdjęciu) . Nic tylko robić zdjęcia , gorzej jednak potem z wyborem tych dwóch które miałyby zostać wysłane na konkurs ... Wciągnąłem zatem żonę w proces decyzyjny i co się okazało ? W konkursie pojawiło się zdjęcie proponowane przez moją małżonkę a wcale nie było ono moim faworytem . Mam nadzieję że zamieszczenie w tym miejscu drugiego z wysłanych przeze mnie zdjęć nie będzie złamaniem żadnego z regulaminów .
    http://www.marcinrutyna.com/forum/Lu...a_Lukasz11.jpg
    i tutaj ukłon w stronę flatbeeta , pafki , Madzi M. i kilku innych osób bo - samochód ma więcej przestrzeni do oddychania i październik w tle przedstawia się zjawiskowo i jakościowo zdjęcie też chyba akceptowalne . To była moja propozycja , okazało się jednak że nawet na AR moja żona zna się lepiej niż ja .
    Jeśli będzie czas i dyskusja ochocza chętnie napiszę na kogo zagłosuję i dlaczego ... a w oparciu o jakie kryteria ? Dla mnie to bardzo proste : nie dlatego że to mój kolega/koleżanka , zdjęcie jest idealne pod względem technicznym ani też dlatego że akurat tego modelu jeszcze nie prezentowano ... Po prostu chcę codziennie przez miesiąc swego życia podnosić wzrok znad klawiatury i zachwycać się patrząc na kalendarz . Sercem , moje Panie i Panowie , Sercem .

Użytkownik Alfa i Omega Avatar rooshyo
    Mieszka w
    NBR - Niebezpiecznie Blisko Rosji;)
    Auto
    Służbowe 500 koni

Domyślnie

Łukasz, te zdjęcie które dałeś w poście wg mnie ładniejsze widać więcej październikowego pleneru... Ludzie marudy niech sobie piszą co chcą, ja głosuję na fotę nr 4, bo chcę cały miesiąc w przyszłym roku oglądać ją w moim kalendarzu I koniec, i kropka.

Administrator ds. gadżetów Maniak resoraków Avatar flatbeet
    Mieszka w
    Świdnica
    Auto
    AR Brera 2.4 JTDm

Domyślnie

zdjęcie, które teraz przedstawiłeś.... nie mam pytań! jest genialne i w mojej osobistej ocenie bez dwóch zdań lepsze od tego które przeszło do konkursu! a to z kolei rodzi pytania i pewne zastrzeżenia co do pracy komisji, która te zdjęcia do ścisłej czołówki wybiera hehehehehehe...
    ale nie będę już dalej ciągnął tego tematu bo nie wypada

Użytkownik Romeo Avatar Pfourul
    Mieszka w
    Katowice, śląskie, Poland
    Auto
    156 2.5 V6 R(etarded)-System

Domyślnie

Chyba ze zrobimy mały bunt na pokładzie i wybierzemy zdjęcie które własnie Łukasz przedstawił

<< Like it!

>2000
    o.O