Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Temat: Bezpiecznik pod siedzeniem kierowcy

Głowa
    Gość

Domyślnie Bezpiecznik pod siedzeniem kierowcy

Witam, mam ogromny problem, auto normalnie kręci rozrusznikiem tylko jest jedno ale, nie pali. Kontrolka wtrysku nie chce zgasnąć co oczywiście wiele może oznaczać. Ale wiem o tym, że pod siedzeniem kierowcy jest bezpiecznik, który pod większym wstrząsem odłącza pompę paliwa i zapłon, co jeśli on wyskoczy i próbuje go wcisnąć z powrotem i nic...auto dalej nie odpala??Ktos ma jakiś sensowny pomysł??Nic mi już do głowy nie przychodzi, mam auto w gazie, w sumie nawet nie wiem jak je odpalic na krótko aby zobaczyć czy w ogóle zacznie pracować. Pomocy!!! Z góry dzięki!

alfa145kubarado
    Gość

Domyślnie

co do odpalenia awaryjnego na gazie to masz 2 czy 3 pozycje w swoim switchu. Jak trzy to nie ma problemu bo po przekręceniu kluczyka w pozycję MAR przezuczasz na gaz i pali z gazu. Jak masz 2 pozycje to tu jest troche kombinowania bo na poz MAR z automatycznego przełączenia przerzuć na benz i potem na gaz i powinna swiecic czy pulsować dioda przy lpg i wtedy z gazu rozpala. Sprawdz w instrukcji jak posiadasz. A może iskry nie ma i nie jara dlatego...było ostatnio coś robione przy silniku możę poł wału jest złe. Wjakich okolicznościach nie chciało odpalić, co się wydarzyło przedtem. Moze diagnoza komputerkiem cos da
    Ostatnio edytowane przez alfa145kubarado ; 03-11-2010 o 07:41

Głowa
    Gość

Domyślnie

W silniku był wymieniany wałek rozrządu ale to było 1,5 miesiąca temu...i do tej poty nic sie nie działo. To już nie pierwszy raz wywinęła mi taki numer. A co do odpalenia, normalnie jeszcze przed padnięciem paliła mi cztery razy bez zadnych problemów i przy cofaniu nieopatrznie mi zgasła i wtedy juz nie mogłem jej zakręcić. Ide coś z nią robić, może znajomy mechanik coś wymyśli żeby tylko ją odpalić.

alfa145kubarado
    Gość

Domyślnie

Sprawdzałeś czy pali na gazie moim sposobem
    jak ci zgasła to mogła sie przylać a iskra za słaba i nie spalała mieszanki tylko cały czas dawała wiecej. spróbuj na gazie czasem też tak mam i lekko pedał gazu dogniataj u mnie pomagało jak mi zgasłą niechcący

Głowa
    Gość

Domyślnie

Idę próbować, potem się odezwę ale dzięki jak na razie.

alfa145kubarado
    Gość

Domyślnie

Czekam i niech moc bedzie z Tobą...

Głowa
    Gość

Domyślnie

Głupia sprawa...do głowy mi by to nie przyszło ale myślę że to nauczka dla wszystkich "alfiaków". Przyczyną mojego nieodpalenia był zaśniedziały bezpiecznik przy akumulatorze, jeden z tych co siedzą w puszce. Czasami warto tam zajrzeć bo opar akumulatora po prostu się na nich osadza i dlatego one nie łączą. Teraz już wiem że wymienię całą kostkę bo jest w opłakanym stanie. Ale najważniejsze panowie mechanicy od razu na to wpadli, i chwała im za to Dzięki wielkie za pomoc!!!

ViP Romeo Avatar Lesio
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    Subaru Forester XT, Mini Countryman CS

Domyślnie

Pewnie przekaźnik od pompy paliwa też kiedyś z tym walczyłem.