Jak masz fesa i kabel to sprawdzisz bez problemu ciśnienie na listwie podczas kręcenia rozrusznikiem oraz działanie regulatora. Przy uszkodzonym jednym wtryskiwaczu silnik również nie zapali.
Jak masz fesa i kabel to sprawdzisz bez problemu ciśnienie na listwie podczas kręcenia rozrusznikiem oraz działanie regulatora. Przy uszkodzonym jednym wtryskiwaczu silnik również nie zapali.
no wlasnie nie mam ,postaram sie skoczyc do jakiegos machera ktory by mial cos takiego bo ja mam klona serwisowki i tyle ;/
chyba na ul. Paproci viaken z allegro handluje.. trzeba by było sprawdzić.. kabel coś ok.50zł ten najprostszy
musze znalezc cos w poblizu myślenic bo teraz tu jestem i tu sie z tym bawie, ciekawi mnie coz to moze byc no na tą chwile zero bledu i nadal nie odpala
Daj zapytanie w dziale regionalnym, a na pewno ktoś z Myślenic się znajdzie z kablem.
dzis ma byc znajomy z AR z salonu na Dąbia , moze cos wymysli bo jak bedzie dobrze to bedzie mial ze sobą sprzet z oryginalnym programem i moze wtedy cos udalo by sie zrobic , juz nawet myslelem o uderzeniowce ze cos odbiło i temu taki efekt ale tam tez jest ok
Ciężko tak coś na odległość gdybać jeśli się nie zobaczyło silnika. Pompę wtr. tak wstępnie to można sprawdzić ściągając przewód ciśnieniowy idący na listwę. Jeśli w ogóle nie leci paliwo po przekręceniu kluczyka to regulator nie puszcza paliwa. Układ jest samo odpowietrzający i pompka, przepycha paliwo przez cały układ aby go odpowietrzyć. A żeby sprawdzić czy paliwo zatrzymuje się na regulatorze albo czy w ogóle dochodzi do pompy to wystarczy wyciągnąć regulator i przekręcić kluczyk. Jeśli pompa tłoczy paliwo to pozostaje sprawdzenie ciśnienia na listwie programem diagnostycznym podczas kręcenia rozrusznikiem.
Niektóre uniwersalne skanery nie odczytują wszystkich błędów, więc też istnieje taka możliwość.Bezpieczniki i przekaźniki też wypadało by sprawdzić bo coś wspominałeś o jakimś błędzie przekaźników.
Ostatnio edytowane przez jendriu ; 03-11-2010 o 13:03
przkazniki są ok bo sprawdzalismy nawet przekladalem dla pewnosci , paliwo do listwy dochodzi tylko wlasnie pytanie czy takie cisnienie jak powinno byc, teraz wlasnie sprawdzalem w 146 z ciekawosci tez diesel czy cos tam gdzies syczy ale nic tego typu nie uslyszalem;/
czujnij cisnienia paliwanie tanie ale zrobione
![]()
tak jak myślałem, że to nie będzie pompa wys. ciś.