Strona 10 z 13 PierwszyPierwszy 12345678910111213 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 125

Temat: szukam dobrego speca od Alf... Podhale, Nowy Sącz, ew. okolice Krakowa

ksc78
    Gość

Domyślnie

Odpowiem sobie chyba już po 3 latach.

Ktoś mi na forum polecał na forum mechanika (Maciej Radwan) okolice saskiej.

Teraz ma zakład na Przewozie. tel 501 747 374

Robię u niego służbowy samochód 3 raz zresztą kilku znajomych też i gorąco polecam,

Jeden z jego pracowników jezdzi też Alfą 156 i sporo go osób chwali.

krwi
    Gość

Domyślnie

Co do warsztatu pana P. Żyły, to jako kilkuletni jego klient muszę z przykrością stwierdzić, że jakość usług znacznie się pogorszyła od czasu otwarcie nowego warsztatu. Pan Paweł ma teraz kredyt na głowie za nowy warsztat i raczej skupia się na trzepaniu kasy niż dbaniu o klienta. Teraz już sam rzadko zagląda do warsztatu głównie zajmując się "biznesem", natomiast co do jego mechaników to jedynie Artek (jedyny ze starego zakładu) i Tomek coś się orientują. Nie mogę powiedzieć, że teraz jest tam jakaś mega fuszera ale nie ma już indywidualnego podejścia jak dawniej, raczej wolą wymieniać części na chybił trafił i kasować klienta niż porządnie zdiagnozować problem. Plusem jest to, że mają dostęp do części i raczej uznają reklamacje no i można patrzeć im na ręce podczas roboty.
    Ktoś na forum pisał, że pan Marek, który pracował w starym zakładzie pana Żyły prowadzi teraz swój warsztat w tym samym miejscu, czy ktoś z forumowiczów był u niego i może podzielić się opiniami?
    Co do warsztatu na Saskiej byłem tam raz i więcej nie pojadę, nacięli mnie tylko na 50zł i nic nie zrobili.
    Słyszałem jeszcze o warsztacie w Wieliczce http://www.fiat.wieliczka.pl, zamierzam się tam wybrać niebawem (bo chyba trzeba znaleźć alternatywę dla pana Żyły) stąd to samo pytanie czy ktoś był i może podzielić się opinią?

Administrator ds. zlotów Romeo Avatar LIGAR
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    było sobie 156 SW 2.4 JTD 2001 rok 180 ps...

Domyślnie

Rozwiń temat saskiej
    Przygody z naprawą "sprawnego" 2.0 TB V6 - http://www.forum.alfaholicy.org/gtv_...e_2_0_tb.html?

Gtv 2.0 V6 TB '99 + bonusy -> http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ioholikow.html

mrutyś
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał krwi Zobacz post
    Ktoś na forum pisał, że pan Marek, który pracował w starym zakładzie pana Żyły prowadzi teraz swój warsztat w tym samym miejscu, czy ktoś z forumowiczów był u niego i może podzielić się opiniami?
    jeździ tam Łukasz K. od 155 2,5 V6 i mówi że w inne miejsce nie pojedzie więc jest ok

Co do warsztatu na Saskiej byłem tam raz i więcej nie pojadę, nacięli mnie tylko na 50zł i nic nie zrobili.
    a ja jeżdżę na Saską i nigdy nie narzekałem. Za co Cię skasowali?

thing
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał mrutyna Zobacz post
    jeździ tam Łukasz K. od 155 2,5 V6 i mówi że w inne miejsce nie pojedzie więc jest ok
    a gdzie sie mieści stary zakład Żyły?

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Falcon40
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9JTDm 150KM '07

Domyślnie

http://alfaserwis.com.pl/mapa.php <- ozbaczenie "dawny warsztat"

thing
    Gość

Domyślnie

dzieki

Użytkownik Pirat drogowy Avatar adayena
    Mieszka w
    Wieliczka
    Auto
    AR 156 SW 1.9JTD 2004r

Domyślnie

Słyszałem jeszcze o warsztacie w Wieliczce http://www.fiat.wieliczka.pl, zamierzam się tam wybrać niebawem (bo chyba trzeba znaleźć alternatywę dla pana Żyły) stąd to samo pytanie czy ktoś był i może podzielić się opinią?
    Co do dawnych opinii to nie najlepsze były. Ale to lata temu. Jako klient z Alfy nigdy tam nie byłam być może ze względu na uprzedzenia sprzed lat. Chętnie dowiem się jak to wygląda teraz, wiec pisz jak tylko będziesz wiedział jak dbają o niunie

Użytkownik Rowerzysta Avatar porterneon
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Stelvio Veloce

Domyślnie

Zgodze sie z krwi. Warsztat Zyly obnizyl swoje standardy. Trzy razy bylem u nich z usterka. Cos mi lupie w zawieszeniu jak mocno hamuje, przyspieszam lub cofam na skreconych kolach. Wymienili mi jeden wahacz, poduszke pod silnikiem i nasmarowali przeglub wymieniajac na nim oslone.
    Problem w tym ze usterka nie zotala usinieta. Widzialem wujeta poduszke pod silnikiem oraz wahacz i nie powiem, kwalifikowaly sie do wymiany. Jednak krew mnie zalewa jak musze tam jezdzic trzy razy, marnujac kupe czasu a usterka nadal nie jest usunieta.
    Jak dzwonilem i pytalem czy przetestowali zawieszenie po wymianie wahacza i smarowaniu przegluba, zeby upewnic sie ze wszystko ok to mowili ze jest dobrze. Wsiadam do samochodu pierwsze hamowanie i ... stuki w zawieszeniu.
    Tak wiec Zyla nastawil sie na trzepaniu kasy a nie naprawie samochodow.
    Co do usterki to jestem przekonany ze mam przegluby do wymiany i najprawdopodobniej zrobie to w polinarze. Ostatnio Zyla sporo zobie liczy za uslugi i wcale nie jest wiele tanszy niz polinar. W polinarze jak cos wymienie to mam bezdyskusyjna gwarancje na czesci.

Dodam jeszcze, ze po wymianie wahacza nie ustawili geometrii kol. Czlowiek wyjezdza z warsztatu a samochodem rzuca na prawo i lewo bo kozde kolo chce jechac w inna strone. QWA jak sie odbiera samochod z warsztatu to powinien on byc w gotowosci do jazdy a nie zebym musial szukac kolejnego warsztatu gdzie mi ustawia geometrie!

Tak wiec poziom uslug Zyly to syf i dziadostwo.
    Ostatnio edytowane przez porterneon ; 21-01-2011 o 11:15

genet
    Gość

Domyślnie

witam, proponuję zakład na ul. Wielickiej 291. Auto serwis Pawel Wilk Marcin Aderek. 501 575 064, 695 672 045. Byłem tam trzy razy i jestem zadowolony, ceny rozsądne, profesjonalne podejście do wskazania, usunięcia usterki i do klienta. Nie przestraszył ich nawet mój wynalazek VM 2,5 td. W czterech miejscach w Krakowie zdjagnozowano mi usterkę pompy wtryskowej i naprawę w wysokości około 3000 zł. U nich dowiedziałem się po 15 minutach "obdukcji" że to " tylko" wtryskiwacz sterujący i skończyło się 400 zł za naprawę. Polecam!