to następna będzie poliftowa 3,2 Ti![]()
tos zaszalał
to następna będzie poliftowa 3,2 Ti![]()
tos zaszalał
Ostatnio edytowane przez Majkel ; 07-11-2010 o 13:17
[IMG][/IMG]Lubia chlyb ze tustym
![]()
Znaczy?
Diesla już raczej nie kupię, bo w sumie po cholerę![]()
166 optycznie wygląda na szybkie auto ma prezencję i duszę zwłaszcza z motorem 3,2 brera to całkiem inna maszynka niepozorna ale rzuca sie w oczy zwłaszcza gdy ostro ruszamy idzie niczym rakieta bez buksów,4x4 robi swoje i to znakomicie,jest niczym przyklejona do drogi.Nie przesuwa sie nawet o mm od osi jezdni nawet na ostrych łukach,Zakochałem się w tej belli ale kocham też swoją staruszkę 2004 ,czy można kochac obie?
http://moto.allegro.pl/alfa-romeo-16...304967010.html
apowiedz czym sie rozni TI od mojego bo wizualnie to widze ze na listwach na progu po otwarciu drzwi jest napis TI czy jest cos jeszcze ??
[IMG][/IMG]Lubia chlyb ze tustym
![]()
No tak, w przednionapędowej 166 ten para idzie na mielenie nieraz. Niedawno miałem okazję BMW z podobną mocą się przejechać i kurcze niestety jeśli chodzi o rodzaj napędu to w 166 to spory minus, że jest na przód.
Ale o silnik mi chodziło, nie miałem okazji tym GMoskim 3,2 jeździć, w opiniach tych, którzy mieli do czynienia z V6 Busso a później 3,2 GM ponoć ten drugi blado wypada (szybkość reakcji na gaz, brzmienie - silnika, nie wydechu, spalanie - o ile ktoś się nim też przejmuje).
Z tylu obok emblematu 166 masz logo TI oraz pod kierunkiem na przendim blotniku, powinny byc jeszcze felgi 18' TI ale tutaj oczywiscie auto od handlarza wiec brak. Mechanicznie wersje TI nie roznily sie niczym z tego co sie orientuje. Pakiet TI to emblematy fele i chyba cos tam jeszcze o ile sie nie myle. Nawiasem mowiac niszcza mnie te ceny aut ze szwajcarii. Tam za taka 166 trzeba zaplacic 17000f (oczywiscie mowie o sprawnym dobrym samochodzie a nie wraku) a tutaj sprzedaja po 25 tys zl. W polsce sa niezli magicy...
Ja na swoja bellę nie narzekam silniczek 240 kucy w zupełnosci wystarcza aby niektórym udowdnic,że muszą liczyć z włoską produkcją,Jeśli porównać osiągi z innymi autami którymi długo jeżdiłem to moja166TI jest na pierwszym miejscu równiez jesli chodzi o spalanie 17/miasto 10/trasa przy140-160km/h.BRERA3,2 260KUCY 4X4 TO ZABAWKA SZYBSZA I EKONOMICZNA.Jeżdziłem po Alpach i autostradach Francji nie jestem znawcą motoryzacji ale niewiele aut może konkurować z Brerą.Jeśli zgromadzę tyle biletów NBP to sobie ją kupię
nie za bardzo rozumiem różnicowanie czy przed FL czy po FL....gusta są różne i nigdy wszystkim na raz się nie dogodzi....Zdaje sie, że najważniejsze jest to zeby sie Tobie podobała, wiem ze przód mojej wersji wzbudza wiele kontrowersji i bardziej ludzie są na nie niż na tak i pomimo tego, że w zasadzie nie było by wielkim problemem zakup po liftowej wersji bo jest to róznica ok 10-13 tyś złotych czyli nie majątek, to moje indywidualne odczucie było ważniejsze od zdania ogółu. Tak czy inaczej gratuluje wyboru wersji po lifcie bo jest równie piękna jak każda inna Bella...pozdrawiam fan 166 ( przed i po lifcie)
Ostatnio edytowane przez matber1 ; 06-11-2010 o 11:15
Myślę, że zakładającemu wątek chodziło raczej o różnice techniczne mniejsze i większe przed FL i po FL (jak np w 156) niż o wygląd. Mniej o nich wiadomo bo AR166 w ogóle są znacznie mniej popularne.
Ja mam wrażenie, że lifting w przypadku 166 jednak prawie wyłącznie do wyglądu i to tylko z zewnątrz się sprowadził, przez co wnętrze na leciwe już wygląda w porównaniu do 156FL. No , o amortyzatorach ktoś wspomniał (przed FL były nawet spec instrukcje serwisowe dot. tego co robić jeśli zgłosi się klient z narzekaniem, że tył ucieka i że źle się prowadzi w szybkich zakrętach)