czy mogl bys mi napisac gdzie on sie znajduje u nas w aucie w nidziele go poszukam i zobacze w jakim stanie on jest moze tylko jakas wtyczka tam nie dochodzi
czy mogl bys mi napisac gdzie on sie znajduje u nas w aucie w nidziele go poszukam i zobacze w jakim stanie on jest moze tylko jakas wtyczka tam nie dochodzi
no to mam dla Ciebie przykrą wiadomość ten sterownik znajduję się za panelem sterującym klimą żeby się do niego dostać musisz najpierw ściągać panel tam gdzie masz zapalniczkę otwieranie baku, następnie wyciągnąć ICSa najlepiej a z tym jest trochę zabawy sterownik to taka mała czarna prostokątna puszka pod ICSem
gdzieś tu na forum widziałem dokładny opis jak wyciągnąć ICS
![]()
Wielkie Dziekiw takim razie niedziela juz zaplanowana .do tego jeszcze sie nie dobralem i zakladam optymistyczna wersje ze jedna z tych wtyczek wypadla.mysle ze po tylu razach z wyciaganiem silnika nawiewu z podszybia nic gorszego juz nasza bella nie ma nic do zaoferowania.
czy wie ktos jak podpiac slinik od ogrzewania na krotko zeby zadzialal. sam plus i minus to za malo co z innymi kablami???
Ostatnio edytowane przez Majkel ; 13-11-2010 o 11:03
na krótko nic nie podepniesz najpierw zacznij od podpięcia samochód od kompa a jeszcze mi powiedz co Ci się wyświetla na ICSie?
narazie mam wszystko rozebrane. silnik od ogrzewania wyciagniety. jak byl to pojawial sie komunikat "air conditioner faulty..." ale podejrzenie jest jeszcze zwarcia gdzies w instalacji, poniewaz po wlozeniu przekaznika od centralki ogrzewania, tego kolo nog pasazera, momentalnie ucieka prad i po jakis niecalych 10 minutach aku jest rozladowany i nic, wiec problem zwarcia moze wystepowac nie tylko na lini ogrzewania, ale rowniez w oswietleniu, bo za te dwie rzeczy odpowiada ten przekaznik. tylko jesli wina uciekajacego pradu jest po stronie oswietlenia,to przy ogrzewaniu pozostaje tylko centralka ogrzewania jak u ciebie lub w jakis sposob.
silnik z centralki wypialem wszystkie wtyczki i wpialem na miejsce, ale to nic nie dalo. do centralki dobralem sie od dolu, od nog pasazera nie da rady jej tamtedy wyciagnac, ale dojscie do wtyczek jest(beznadziejne ale zawsze).
Ostatnio edytowane przez Majkel ; 13-11-2010 o 11:07
ja czekam na tą swoją centralkę od climy jak wymienię i pod kompa się będzie podłączać samochód to Ci dokładnie powiem co byłona 99% jestem u siebie przekonany że to jest ten sterownik climy bo po podpięciu kompa wywala błąd połączenia sterownika climy z ICSem tak że zobaczymy mam nadzieję, że to jest to, bo zimmnnooo się zaczyna robić, a działają tylko podgrzewanie foteli i to tak jak by kot, za przeproszeniem, nasrał
Ostatnio edytowane przez Majkel ; 13-11-2010 o 11:07
no i ja rozwiazalem problemmojego ogrzewania zaczelo dmuchac tylko jutro musze dokonczyc. winowajca okazal sie kabelek jeden z tych cienkich przy wtyczce laczacej silnik z reszta instalacji.co ciekawe problem jest na odcinku od kostki do silnika sprawdzane bylo milion razy az wkoncu cos drgneło.dzisiaj zabraklo mi slonca jutro przerobka kostki i bedzie ok
byc moze pomoglo tez ruszenie wtyczek od centralki ogrzewania pod ics.taka pirdola a tyle nerwow zjadla.
dzieki wszystkim za pomoc wszystko po trochu pomagalo w mysleniu i szukaniu defektu. Dzieki!!!
Szubi czekam na info czy nowa centralka pomogla trzymam kciuki.
Ostatnio edytowane przez maciu-166 ; 13-11-2010 o 18:11
Radząc sobie z własnymi problemami w 166 i czytając wątki na forum nabieram przekonania, że na włoskich politechnikach nie uczą nic na temat elektryczności. W każdym razie nie uświadamiają przyszłych konstruktorów naszych alf, iż prąd potrzebuje połączeń, aby mógł popłynąć...
hehe makrony są zbyt leniwymi ludzi żeby im się chciało coś dobrze zrobićtaki naród nic nie poradzisz
a uczyć może ich uczą tylko pytanie czy im się chce coś w tym kierunku robić żeby było dobrze? nie sądzę. Choć nasze Alfy były robione pod Turynem wiec może jeszcze nie jest tak źle
jak by to było robione pod Neapolem
to ze prad potrzebuje polaczen to malo czasem chca go przyspieszyc woda bo tak spalilo mi sie ogrzewanie pierwszym razem.nad samym silnikiem jest wkret mocujacy podszybie i jak tylko troszke podcieknie to leci centralnie na łopatki od silnika i na uzwojenia (radze sobie to zaslonic czyms) wtedy to silnik dostaje kopa i zaczyna sie krecic ze az dym leci![]()