witam. jak w temacie!! po otwarciu drzwi kierowcy guzik nie wraca do swojego stanu-tylko pozostaje wcisnięty.dopiero kilkukrotne wcisniecie go pomaga.
co to moze byc?? blokuje sie mechanizm???
witam. jak w temacie!! po otwarciu drzwi kierowcy guzik nie wraca do swojego stanu-tylko pozostaje wcisnięty.dopiero kilkukrotne wcisniecie go pomaga.
co to moze byc?? blokuje sie mechanizm???
Było już na forum. Ale podpowiem Ci że wystarczy jakiś smar w sprayu silikonowy lub wd40. Odkrecasz śrubke torx (widoczna na poziomie klamki po otwarciu drzwi) i psikasz tam troche smaru. Tam jest jakis mechanizm który sie zaciera. Psikanie guzika od zewnątrz nic nie da. Pzdr
http://www.forum.alfaholicy.org/zrob...przednich.html
tutaj znajdziesz odpowiedz
Zacinajacy sie guzik posmarowałem po bokach dookoła wazeliną techniczną. Pomogło,problemik znikł i od dłuższego czasu nie wraca
Ta dolegliwosc dopadla mnie 2x.Srednio 1 x na rok jesienia.Problem zalatwialem smarem silikonowym w aerozolu rureczka napsikalem do srodka zamka obficie i na zewnztrz wciskajac guzik caly czas brud pojawiajacy sie na przycisku dokladnie wycieralem sciereczka.Nic nie odkrecalem i wszysto chodzi bez problemu.Po prostu kurz,zanieczyszczenia powoduja ta dolegliwosc.
Zastosowałem sie do porad tzn odkrecilem srubke psiknałem smarem w sprayu i problem znikl jak rękął odjął;D Skuteczne w 100%
U mnie też WD40 40 sie sprawdził tyle,że psikałem tylko od zewnatrz, psiakałem i wciskałem i od 4 miesięcy jest ok
A czy silikon w sprayu (taki do uszczelek) można zastosowac czy lepiej kupic WD40?
do uszczelek nie za bardzo, polecam smar biały w sprayu firmy WURTH pomaga jak reka odjal!!!
wd40 jest ok z tym ze wyplukuje z zamka wszystko lacznie ze smarem fabrycznym z bebenkow
znowu to samo, guzik odskakuje ale nie otwiera dzrzwi. Odkrecilem juz oslone boczna dzrzwi ale nie zdjąlem jej całej bo przy glosniku mocno trzyma. Udało mi sie przez odgiętą osłone w psikać tam pełno wd40 i nic.