Jak tam Panowie?Przygotowaliście już swoje wozy na zime?
156X kiedy przybędziesz do Radomska?![]()
Jak tam Panowie?Przygotowaliście już swoje wozy na zime?
156X kiedy przybędziesz do Radomska?![]()
hmmm auto do zimy szykowane jest w każdą sobotę - tzn. trzy razy nałożyłem już teflon na lakier, oponki już przełożone przy okazji przekładania spsikałem silikonem gumowe elementy wahaczy, wymieniłem termostat i płyn chłodniczy pozostaje mi jeszcze przezornie podładować aku ( w sumie jest roczny ale... ) i zakonserwować uszczelki drzwi. Mrugała mi kontrolka od świec więc myślałem jeszcze o wymianie ale mruganie ustało...
Myślę jeszcze o jakiejś ładnej zasłonce przed chłodnicę by silnik przy dużych mrozach szybciej łapał temperaturkę.
Co do mojej wizyty w Radomsku hmmm to dopiero w Wigilię rano zawitam w rodzinnym mieście...
Twoja Alfa ma dobrze z Tobą
Moja jutro idzie do lekarza na wymianę dwóch górnych wahaczy, wymiany olei i filtrów, czyszczenie zaworu EGR i jeżeli bedzie taka potrzeba - wymiana płynu chłodzącego.
W sobotę będę zakładał zimówki![]()
Mam nadzieje, że w święta uda nam się jakiegoś spota zeskrobać![]()
hmmm czy ma ze mną dobrze ??staram się... wiesz dbam o nią i mam nadzieję, że i ona zadba o mnie. Ja w sumie w sobotę odstawiam Żuczka do mechanika na wymianę gum w przednim stabilizatorze bo coś tam zaczyna stukać sobie...
Co do spota to nie widzę możliwości nie spotkania się tak więc na pewno gdzieś się ustawimy![]()
A tak z ciekawości gdzie odstawiasz swoją Belle ??? i jak wygląda to cenowo - chodzi mi o wymianę wahaczy. Nie wiem czy widziałeś, w dziale zrób to sam jest opis wymiany górnych więc można w sumie samemu spróbować
pzdr
aha jak tam akcja "ulotka" ???
Alfe odstawiam do mojego znajomego na ul. Jasną - zapewne kojarzysz![]()
Ma on swoje źródło skąd zamawia części i np. cena za sztuke górnego wahacza to 80 zł - co do ceny za robociznę to nie mam pojęcia ile ode mnie bierze, ponieważ z reguły robię coś jeszczeTak jak dzisiaj np. prócz wahaczy, wymieniam dodatkowo olej, filtry i czyszczę zawór EGR.
Pamiętam jedynie, że kiedy odstawiałem do niego Alfe w czerwcu to za wymiane wszystkich filtrów, płynów, rozrządu oraz dolnego wahacza policzył mi równe 1000 zł. Także wydaje mi się, że tragedii nie ma.
Co do akcji "ulotka"projekt zawiozłem do drukarni i pod koniec przyszłego tygodnia mają być gotowe
![]()
kurcze 80,- za wahacz... tylko nie ładuj jakiegoś no name... A co akcji to widzę, że solidnie się do tego przyłożyłeś... brawa dla Kolegi. Co do ceny za rozrząd i inne to faktycznie 1000 to nie dużo.
A nie myślałeś aby zaślepić EGRa ??? W dziale zrób to sam wrzuciłem skan zaślepki razem z wymiarami
PS. masz ramki ?? http://www.forum.alfaholicy.org/skle...y_otwarte.html
Ostatnio edytowane przez 156X ; 12-11-2010 o 12:03
Myślę, że nie zrobiłby mi numeru i nie wsadził do zawieszenia nie wiadomo co
Owszem, myślałem nad zaślepieniem, ale zobaczymy co znajomy mi powie na jego temat. Co do ramek... Nie mam i mieć raczej nie będęPoprzedni właściciel przewiercił dziurki w rejestracji i zamocował do zderzaka bez ramek. A więc w tej sytuacji gdybym teraz założył ramki to dziurka w rejestracji zostaje. Mam naklejkę klubową - na razie jest ona dość sporych rozmiarów, ale to wszystko ze względów na reklame
Za jakiś czas przejdę na mniejszy rozmiar
![]()
cześć lukash - jak tam poszukiwania AR - rozglądasz się za czymś??