Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: Problem z Hamulcami... I inne... Pomocy!

RAMI05
    Gość

Exclamation Problem z Hamulcami... I inne... Pomocy!

Witam

Jakiś miesiąc temu wymieniałem klocki hamulcowe niedawno pojawił sie taki problem, podczas jazdy coś strasznie haruje w przednich kołach tak jak bym jechał na zaciągniętym ręcznym ale ręczny jest z tyłu niewiem o co chodzi proszę o jakieś rady...

Kolejnym problemem jest tłumik drgań wymieniany również jakiś miesiąc temu, wszystko jest dobrze dopuki obroty silnika nie będą utrzymywane na poziomie 2 tys. wtedy coś dziwnie buczy i są delikatne drgania ale wystarczy że doda się gazu i obroty wzrosną wszystko ucicha... Mój mechanik nie wie o co chodzi dlatego piszę tutaj może wy mi coś poradzicie... czekam na jakies porady

Użytkownik Quadrifoglio Verde
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR156 1,6TS 1999 r.

Domyślnie

To może jeszcze uzupełnij profil bo nie wiadomo co to za silnik i rocznik.

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Bielsko Biała
    Auto
    Bravo 1.4 T-JET 150

Domyślnie

zobacz czy tarcze juz nie maja za duzych rowkow moze klocki za bardzo siedza w nich no i wyczysc prowadnice bo to sie msci jak wymienisz a zapomnisz wyczyscic a co do drgan to zarknij czy jakas oslona na wydechu nie lata sobie no i lacznik elastyczny czy cos takiego

Użytkownik Znawca Avatar kobe83
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    AR 159 2.0 JTDM 170KM/ 156 1.9 JTD115KM była

Domyślnie

Ja się dołaczę do tematu i zpaytam ile czasu układają się klocki hamulcowe. Ostatnio wymieniłem z przodu na TRW. Tarcze zostały stare, ale w ASO na przeglądzie zimowym powiedzieli, że są jeszcze ok.
    Auto hamuje całkiem przyzwoicie. Tylko na zewnątz tarcz jest charakterystyczny rdzawy nalot, a co za tym idzie nie zbieraja one na całej powierzchni tarczy idealnie. Ogólnie nie zauważyłem żadnych drgań i bić.
    Jak docierać klocki, hamując ostro czy raczej delikatnie? Zrobiłem na nich jakieś 200 km.
    Włoski geniusz, włoska technologia, włoska pasja.

Użytkownik Romeo Avatar aniol_jojo
    Mieszka w
    Ruszów
    Auto
    156 SW - 2.4 JTDm 2004r

Domyślnie

Cytat Napisał kobe83 Zobacz post
    Ja się dołaczę do tematu i zpaytam ile czasu układają się klocki hamulcowe. Ostatnio wymieniłem z przodu na TRW. Tarcze zostały stare, ale w ASO na przeglądzie zimowym powiedzieli, że są jeszcze ok.
    Auto hamuje całkiem przyzwoicie. Tylko na zewnątz tarcz jest charakterystyczny rdzawy nalot, a co za tym idzie nie zbieraja one na całej powierzchni tarczy idealnie. Ogólnie nie zauważyłem żadnych drgań i bić.
    Jak docierać klocki, hamując ostro czy raczej delikatnie? Zrobiłem na nich jakieś 200 km.
    Nigdy ostro (chyba że trzeba) bo wygniesz tarce, klocki dotrą się przy jakiś 300-400km przejechanych ale to też zależy czy jeździsz tylko po mieście czy trasa.
    "Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
    jest: 156 2.4 JTD 04r...
    była: Gtv 2.0 Twin Spark Verde Tropico 96r...