Witam.
Mam problem z zegarkiem w desce rozdzielczej. Mianowicie zegarek ani nie wyświetla godziny ani się nie podświetla. Czy da radę taki dostać? I jak go wyjąć? Bo możliwe, że jakiś kabelek się po prostu odłączył. Jak to sprawdzić?
Pozdrawiam![]()
Witam.
Mam problem z zegarkiem w desce rozdzielczej. Mianowicie zegarek ani nie wyświetla godziny ani się nie podświetla. Czy da radę taki dostać? I jak go wyjąć? Bo możliwe, że jakiś kabelek się po prostu odłączył. Jak to sprawdzić?
Pozdrawiam![]()
Witam - miałem podobny problem w mojej NIUNI. Udło mi się to naprawić w ciągu godz. Robiłem to jakiś czas temu, ale pamiętam, że trzeba było wymontować popielniczkę, wykręcić dwa wkręty, wypiać dwie lub trzy kostki i wyciądnąć całość. Z tego co pamiętam to bolce na którejś z kostek się "zapadły"i nie łączyło. Należało je wysunąć i zabezpieczyć. Po zmontowaniu całości ku mojemu zdziwieniu nie tylko zegar zaczął działać, ale pojawiło sie nawet podświetlenie popielniczki . Zdemontuj to i popatrz dokładnie, być może u Ciebie też podobna sytuacja miała miejsce. Daj znać, jak u Ciebie - czy coś zdziałałeś. POZDRAWIAM![]()
Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.
Tak jak napisal AS to moze byc przyczyna niefunkcjonowania zegarka. Ja tez mialem taki problem. Mnie na poczatku przygasal, potem przestal dzialac. Jedynym sposobem dostania sie do tych kostek jest wykrecenie popielniczki. Gdzies na forum jest opis demontazu deski 145/146. Tylko ostroznie z plastikiami sa delikatne.
Lepiej, żeby to była taka usterka jak opisali koledzy bo nówka sztuka w ASO to ponad 700zeta.. :mrgreen: Także gdyby naprawy nie pomogły to szukaj używanego..
A potem będzie zarzut do Kolegi,że jukiś tjunink przeprowadził,że nieoryginalne akcesoria stosuje...Napisał marcins737
![]()
no marcin jak mogles koledze poradzic taka przerobke.jak on sprzeda pozniej alfe na nieorginalnych czesciach! :mrgreen: :mrgreen:
wicie co nie jest tak latwo znalezc uzywke juz kiedys szukalem i odpuscilem sobie chcial 100 za cala popielniczke z zegarkiem a byla w oplakanym stanie.
Co do demontazu ten caly panel idzie wyciagnac, tylko nie u mnieu kolegi popielniczka z zegarkiem wyciaga sie bez problemowo a u mnie tylko do polowy idzie a poznije cos trzyma a nie chce szarpac zeby nie polamac niczego
![]()
A ja mam takie zegarkidwa rodzaje , chyba działają ,jak ktos jest zainteresowany to za skromna sumke odstąpie
Ja jestem zainteresowany :>>>Napisał czupus82
a ja zdolale zrobic podswietlenie owego zegarka ale oprocz tego ze caly zas siweci to nic nie wyswietla![]()