Nie dziś, ale w poniedziałek, ale Bella załapała się na spawanie tłumika - naprawa była szybka i po taniości (150 zł) u znajomego w Rzeszowie - przymusowa - odpadł był od kolektora, na szczęście grzecznie pod blokiem rodziców
Lubię moją Bellę, że zawsze jak coś jej dolega to kulturalnie (nie w środku 3 tys. km trasy), a dzięki niej udało mi się załapać na odkładaną od 3 lat wizytę u okulisty
![]()
Moja ex - teraz u kolegi "szybka"...
wymieniłem drążek reakcyjny silnika - w końcu mniej sie telepie silnik i nie ma już efektu kangura podczas ruszania z pierwszego biegu![]()
Po długim czasie domysłów i udręki z szarpaniem na zimnym, postanowiłem zresetować należycie kompa w autku. Przy okazji przeczyściłem styki w czujniku temperatury powietrza (nie wyjmujcie go nigdy w nocy, bo męka z włożeniem na miejsce trwała z 15 minut). Zresetowałem więc komputer i w czasie jazdy próbnej poczułem to, co powinienem czuć mając Alfa Romeo...
![]()
Jak stwierdził mój brat, również zapalony miłośnik mark i bywalec tegoż forumi: "dla takich chwil się żyje".
Amen...
155 TS 1.8 16v - była
159 JTDm 1.9 16v - była
GT V6 3.2 - była
MiTo 1.4 - jest
Stelvio 2.0 Q4 - jest
Po wymianie lamp z "lexus look'ów" (pozostałość po poprzednim właścicielu) na standardowe czerwone z 147-ki okazało się, że gość z allegro sprzedał mi lampy z anglika.
Musze zamienić wsteczny z przeciwmgielnymi). Narazie było podejscie nr 1 w garazu zabraklo mi taśmy izolacyjnej. A pora jest jaka jest to kupic nie było gdzie
![]()
Nie wiem czy tak można, przepisy mówią po której stronie ma być przeciwmgielne a po której cofania, no chyba że są 2. Przeciwmgielne musi być od strony osi jezdni.
Wymieniony wysprzeglik i pompa sprzegla.. a ona dalej sfochowana, wrrr ;p ;/
kupiłem kabelek do diagnozy Żuczka![]()