Rozrząd był wymieniany w czerwcu zaraz po zakupie samochodu
Rozrząd był wymieniany w czerwcu zaraz po zakupie samochodu
Tak apropo to ten przeplywomierz mam juz wymieniony i prawdopodobie jest to wina pompy wyskiego ciśnienia. Tylko nie wiem dlaczeog nie pokazuje tego komputer??
I jest to tylko przypuszczenie mechanika
Wtryski tez spradzalem i sa dobre i kompresja tez jest dobra.
Bella156, to że rozrząd wymieniany niedawno nie ma znaczenia - trzeba teraz sprawdzić, czy nie przeskoczył
W swojej 2.4 jtd mam podobnie...serwis i podłączenie do stacji diagnostycznej nic nie wykazało. Moja odpali ale tak jakby musiala zaciągnąc paliwo ...jakby sie jej cofało po jakims czasie?
Po zapaleniu chodzi jak zegarek. Jakby pasek przeskoczył chodziła by tak? Komputer pokładowy pokazuje spalanie srednie w granicach 6,5. MOze zatkany filtr paliwa ten w baku? Reszta filtrów wymieniona. Tylko temperatura za niska nawet po nagrzaniu około 75 stopni max.
No i...BYł w servisie Alfa Romeo ...był w innym servisie...Nie wiedzieli co jest! Moze to moze tamto....Kumpel wiedział nie powiedział 5 min jakis przewód spadł ...Podpioł i ....auto pali na dotyk !!!
kumpel wiedział, nie powiedział, a to było tak... hehe, dobre
Chociaż nie ma się z czego śmiać, bo świadczy to tylko o zapleczu serwisowym naszych kochanych samochodów spod emblematu z wężem...
racja mam ochote pojechac do tego KUZWA servisu i zrobic "lekką" awanture!!!
Wszystkie sprawy mechaniczne zostaly wykluczone, pozostaje elektronika, gdy alfa nie pali przestaje grac radio ktore jest podlaczone pod bezpiecznik "service control" jest tam tez podlaczony fabryczny alarm, ale moj jest rozlaczony, po wyciagnieciu i wlorzeniu bezpiecznika radio gra ale samochod nie zapala. Czy alarm odcina impuls elektryczny który dostaje każdy wtrysk w chwili zapalania????
Jezeli ktos wie cos wiecej na temat fabrycznego alarmu to prosze pisac.
za mało wiemy, żeby pomóc - może być 1000 przyczyn
1.alarm odcina centralkę sterującą silnika wtedy, gdy jest załączony(tzn wyje) i w życiu autka nie odpalisz
alarm oryginalny? czy dokładany? może ma odcięcie?
2.taka sama sytuacja jest, jak palisz auto innym kluczykiem, tzn próbujesz zapalić
może kluczyk masz uszkodzony/rozkodowany? uszkodzone przewody od anteny immobilizera?
świecki kontrolka CODE na desce przy zapłonie?
3.jaki jest sygnał z czujnika prędkości obrotowej przy zapalaniu?
paliwo podaje? -jeśli tak, jakie ciśnienie?
4. jakieś kody błędów?
konkrety potrzeba, bo tak to możemy gdybać