Strona 10 z 22 PierwszyPierwszy 1234567891011121314151617181920 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 211

Temat: Halo Radomsko!!!

Użytkownik Romeo Avatar 156X
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    była 156SW JTD jest 159SW 1,9 JTD 8V 2008r.

Domyślnie

wiesz inna sprawa to to, że jeśli Ty kupisz części ( możliwe że taniej ) to w przypadku awarii płacisz znów za robociznę, jeździsz, załatwiasz i najgorsze - czekasz. A jak kupi mechanik to w przypadku awarii zazwyczaj dostają nową część i wymieniają w ramach reklamacji.

Użytkownik Romeo Avatar Kuba_156
    Mieszka w
    Radomsko
    Auto
    Już bez Alfy...

Domyślnie

Chciałbym zakomunikować, że...

ZIMA ZNÓW ZASKOCZYŁA DROGOWCÓW

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Pawcio
    Mieszka w
    Bełchatów
    Auto
    Alfa Romeo 159 1750 TBI

Domyślnie

Cytat Napisał Kuba_156 Zobacz post

Dziwne... przecież mówili że są doskonale przygotowani?!
    Tak na poważnie to,przy takiej ilości śniegu i Niemcy i Anglicy dostali po dupie,nie inaczej jest z nami!

Mieszka w
    Radomsko
    Auto
    Już bez Alfy...

Domyślnie

Cytat Napisał Pawcio Zobacz post
    Dziwne... przecież mówili że są doskonale przygotowani?!
    Tak na poważnie to,przy takiej ilości śniegu i Niemcy i Anglicy dostali po dupie,nie inaczej jest z nami!
    Kierowcy Belli powinni zostać nagradzani za pomoc dla kraju w odśnieżaniu dróg Mój zderzak spisuje się świetnie jako pług

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Pawcio
    Mieszka w
    Bełchatów
    Auto
    Alfa Romeo 159 1750 TBI

Domyślnie

Kierowcy Belli powinni zostać nagradzani za pomoc dla kraju w odśnieżaniu dróg Mój zderzak spisuje się świetnie jako pług
    Poczekaj z dwa,trzy dni jak przyjdą mocniejsze mrozy to z Twojego pługu może niewiele zostać ale z ten niemały wkład wnioskuje o budowę toru wyścigowego w Radomsku ...tylko dla marki Alfa Romeo...

Mieszka w
    Wrocław
    Auto

Domyślnie

Ty mi nic nie mów. Ja dziś jadąc do pracy - że tak powiem, w pewnej chwili miałem już dość... 300 m od domu przejechałem w 30-40minut a do pracy mam 12km. Do tego na CB słyszałem, że te ulice którymi akurat ja jeżdżę do pracy są tak załadowane że przejechanie jednej z nich to lekko 1,5h - zadzwoniłem do szefa i mam urlop - normalnie porażka. Koleżanka która dziś miała na 10 przyjechała do firmy po 13... inna sprawa to to jak ludzie jeżdżą autami jak popada deszcz lub gdy spadnie śnieg. Nie mówię że ze mnie jakiś tam Hołowczyc ale bez przesady... stoi koleś obok mnie i rusza silnik kuźwa wyje 3000-4000 obr. koła buksują a on zdziwiony, że stoi w miejscu - cholera jasna normalnie trafia mnie... Sorki ale musiałem sobie ulżyć aaaa jeszcze jedno... pamiętacie jak za gówniarza chodziło się na sanki i ciągnąc je robiło się tzw. wiraże oki stoję dziś na takim ślimaku, wiecie jak jest zjazd z wiaduktu z naprzeciwka pod górkę wjeżdża passat a z nim na sznurku matiz i tylko patrze jak niesie go wprost na mnie... k...a centymetry mogę powiedzieć że miałem ładne szczęście.. tuż przed nimi wjeżdżał TIR, przysunąłem się bliżej prawej krawędzi bo myślę sobie nich coś go zarzuci... dał radę ale być może przez to ten matiz mnie nie zahaczył ale powiem Wam że nigdy wcześniej nie widziałem takiego idioty który wjeżdża na holu pod górkę przy ośnieżonej, śliskiej nawierzchni bez włączonego silnika a co za tym idzie bez wspomagania, hamulców itp. itd - jednym słowem jak wspomniane wcześniej sanki - uffff

Mieszka w
    Radomsko
    Auto
    Już bez Alfy...

Domyślnie

Cytat Napisał 156X Zobacz post
    Ty mi nic nie mów [...] jednym słowem jak wspomniane wcześniej sanki - uffff
    Masz rację. Niektórzy troszkę za wolno jeżdżą na prostych. Rozumiem na zakrętach czy na lekkich łukach można lekko przyhamować, ale na prostych można spokojnie jechać te 50 km/h czy nawet 60 km/h. Wiadomo, że lepiej poruszać się prędkością wymienioną wcześniej niż te 20 czy 30 km/h

Właśnie z tych względów 3 kilometrowy odcinek do szkoły pokonałem w 20 min, a nie w 7 jak to zwykle bywa Po drodze mam skrzyżowanie z lewoskrętem. Jak można się domyślać, na śniegu nie jest łatwo wyskoczyć szybko na lewoskręcie i stąd też dodatkowe korki

Mieszka w
    Wrocław
    Auto

Domyślnie

pewnie mówisz o lewoskręcie z wiaduktu na batorego... tuż przy szkole

Mieszka w
    Radomsko
    Auto
    Już bez Alfy...

Domyślnie

Cytat Napisał 156X Zobacz post
    pewnie mówisz o lewoskręcie z wiaduktu na batorego... tuż przy szkole
    Między innymi miałem jego na myśli. Mówiłem również o skrzyżowaniu Krakowskiej z Piastowską/Brzeźnicką

Użytkownik Romeo Avatar lukash
    Mieszka w
    Radomsko
    Auto
    AR 159 1.9 JTDm 16v 2006/AR 156 FL 1.9 JTD 8v 2003

Domyślnie

Ja niestety jeszcze nie miałem okazji przekonać się jak się w tym roku jeździ po mieście w tych warunkach, bo samochód odstawiłem do mechanika, ale za to jak go będę odbierał będzie ciekawie bo nie zdążyłem jeszcze założyć zimówek ;D

Co do niektórych ludzi to naprawdę jeżdżą tragicznie. Dzisiaj jak szedłem to Jagiellońską jechał koleś z 20 km/h a za nim sznur z 5 samochodów. Droga prosta szeroka a ten się wlecze. Ci z tyłu nie wyprzedzą bo mimo że tamten jedzie wolno to na takim śniegu zebrać się do wyprzedzania jest praktycznie nie realne.