Ja miałem Webasto w poprzednim aucie (uruchamiane zdalnie lub poprzez programator czasowy) - genialna sprawa w zimie. Baaaardzo brakuje mi tego udogodnienia teraz (pierwsza zima ze 159) - nie ma jak wsiadać do odmarzniętego auta w środku zimy
Z moich obserwacji:
- w Lybrze też miałem 2.4 JTD (w wersji 150 KM) i zapalała ona znacznie bardziej "aksamitnie". W 159 z zapalaniem problemów brak, jednakże przez pierwsze kilkanaście chwil silnik (2.4) pracuje jakby b. nierówno (wręcz klekocze jak w starym W123) - TTTM?
- ze dwa razy przeciągu tego ataku zimna zapaliła mi się kontrolka o uszkodzonej świecy żarowej (migająca sprężynka + komunikat po zapaleniu, wcześniej nie było tego), jednakże teraz jest niby oki, komunikatu brak - myślicie, żeby pojechać sprawdzić świece profilaktycznie?
- auto nagrzewa się zauważalnie szybciej aniżeli np. Mondeo TDCI, którym też jeżdżę. Powiedziałbym, że nagrzewa się szybciej niż Lybra z JTD - możliwe że mam jakąś dodatkową nagrzewnicę?
---------- Post dodany o godzinie 09:49 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 09:40 ----------
Od. ok. 4 kpln do 6-7 kpln - w zależności od wersji/udogodnień![]()