Czujnik ciśnienia jest wkręcony w listwę (http://allegro.pl/alfa-romeo-156-1-9...348322975.html).. w fes lub alfadiag fuel pressure odczytaj jeśli posiadasz
Czujnik ciśnienia jest wkręcony w listwę (http://allegro.pl/alfa-romeo-156-1-9...348322975.html).. w fes lub alfadiag fuel pressure odczytaj jeśli posiadasz
Ostatnio edytowane przez jendriu ; 01-12-2010 o 13:51
mam fiatecuscan2.1 czy tym programem moge to spr?
Trzeba będzie poszukać w instrukcji. Ciekawe czy zwykła to obejmuje czy już tylko serwisowa?
Witam. Dzisiaj podlaczylem aku trzy razy podgrzalem swiece za pierwszym razem po chwili odskoczyl rozrusznik za drugim razem odpalila odrazu. Czyli pomoglo czyszczenie czujnika cisnienia paliwa bede musial jeszcze zajrzec do czujnika gazolu.
Słuchajcie. Świece powinno się podgrzewać tylko raz. W naszych autach jest sterowanie ich inteligentne tzn. gdy jest chłodniej to sterownik dłużej nagrzewa je. Powinno się odpalać auto zaraz po zgaśnięciu spiralki (kontrolki świec żarowych) bo gdy gaśnie kontrolka to wtedy przestaje płynąć prąd do świec. Co do podgrzewania drugi raz to się nie zdziwcie że palą się wam świece bo po pierwszym już przekręceniu kluczyka grzeją się one prawie do czerwoności.
Ja tylko zawsze raz podgrzewam świece i przy nawet -25 stopniach auto za pierwszym razem pali
Nie przestaje płynąć prąd do świec po zgaśnięciu spiralki. Po odpaleniu samochodu świece również przez pewnien czas pracują. Przynajmniej tak to działa u mnie.
To dlaczego niektórzy grzeją dwa razy świece jeśli one nadal po wyłączeniu spiralki grzeją i działają nawet w trakcie odpalenia auta?
Czemu to ma służyć? Pomyśl jeszcze,bo przy odpalaniu świece nie powinny pracować bo pobierają ok 80A a rozrusznik ok 300A (sprawdzałem miernikiem cęgowym )
Wygląda to tak że kiedy przekręcasz drugi raz kluczyk to znowu świece grzeją do zgaszenia kontrolki i wtedy ich temperatura jest jeszcze większa co podnosi bardziej temperaturę zasysanego powietrza i auto lepiej pali
Nie pisze tego bo chce wmawiać komuś to co myślę,
Każdy ma swoje zdanie
Pozdrawiam
Aby zwiekszyć temperature panująca wewnątrz cylindra.. pracują po odpaleniu aby zapewnić szybsze nagrzanie silnika, wyeliminować nierówną prace silnika, równiez względy ekologiczne
w FES można sobie sprawdzić kiedy świece pracuja, a kiedy nie
Ostatnio edytowane przez jendriu ; 02-12-2010 o 16:17