Witajcie.
Dokładnie ten sam problem. Myślałem, że to wina zużytego pióra, ale po wymianie na nowe problem pozostał.
Już się nawet zastanawiam, czy zimą nie zamontować krótszego pióra - krótsza wycieraczka po stronie pasażera czyści szybę zdecydowanie lepiej. W końcu lepiej mieć oczyszczoną mniejszą trochę powierzchnię niż nic....
A może znacie sposób by zamontować wycieraczkę starego typu?
---------- Post dodany o godzinie 01:54 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 01:28 ----------
Od kilku dni (codzienne mrozy) mam podobnie. Tyle, że nawet po nagrzaniu silnika problemy z mocą nadal występują. Ruszanie to masakra. Brak reakcji na pedał gazu, wolne rozkręcanie się do ok. 2 - 2,5 tyś obrotów. Dopiero po przekroczeniu tej wartości (zbyt długo to trwa), gdy turbina pokazuje 0,4 bara auto nabiera wigoru.
Nawet na postoju, na luźnym biegu silnik opieszale reaguje na wciśniecie pedału gazu.
Co, Waszym zdaniem, może być przyczyną? Kiepskie paliwo?
Wczoraj temperatura podskoczyla w gore do -8C i problem z kontrolka "spalin" samoistnie zniknal. Czyli jednak mróz mial na to wplyw. Teraz wszystko cacy, dobrze, ze nie jechalem do ASO bo by mnie skasowali w sumie za nic. A teraz sobie przy jakiejs tam okazji wykasuje ten blad o ile zostal zapamietany.
Pierdzenie to jak w starym wartburgu :/
Narazie nie ma pluchy więc wycieraczki prawie nie są potrzebne. Mam nadzieje, że jak temperatura pójdzie w górę to problem się rozwiąże sam, tak samo jak sam powstał.
Macie jakiś szybki sposób na zdjęcie tej wycieraczki? Wczoraj zacząłem to oglądać aby zdjąć, ale palce od razu zamarzały i dałem sobie spokój :/
Co do wycieraczek to jest to jakaś masakra!
Problem dotyczy różnych producentów aut, i różnych producentów wycieraczek.
Alfą zimą nie jeżdżę, ale latem te wycieraczki też szału nie robią. Za taką cenę można by się spodziewać czegoś lepszego.
W swoim drugim aucie wypróbowałem już przeróżne wycieraczki: od Valeo Silencio Xtrm za 50 zł szt (beznadziejne), jakieś Boscha za 25 zł szt. (beznadziejne), i ostatnio założyłem jakieś najtańsze jakie znalazłem - za 5 zł sztuka. Skoro nie widać różnicy to po co przepłacać, hehe...
Ogólnie to dla mnie jest niezrozumiałe, że w XXI wieku nie można zrobić zwykłej, dobrej wycieraczki?
Alfa Brera 1.75 TBi 200 KM, 2009 styczeń 2010 - październik 2012![]()
Alfa GT Distinctive 1.9 JTD 150 KM, 2005 sierpień 2014 - ...![]()
Alfa GT Quadrifoglio Verde 1.9 JTD 170 KM, 2008 październik 2016 - ...![]()
Alfa Brera 1.75 TBi 200 KM, 2009 styczeń 2010 - październik 2012![]()
Alfa GT Distinctive 1.9 JTD 150 KM, 2005 sierpień 2014 - ...![]()
Alfa GT Quadrifoglio Verde 1.9 JTD 170 KM, 2008 październik 2016 - ...![]()
plecam w takim razie wycieraczki champion - koszt około 100 zł, ale myślę, że warto.
ja problemów z wycieraczkami nie mam, autko co prawda garażowane, ale jak gdzies jadę i go zostawię powiedzmy na godzinę przy -15 stopni,to wycieraczka się oblodzi, szyba w końcu ciepła. Ale i tak ładnie zbierają. Przy normalnych temperaturach głośność może kilka Db, bardzo ciche i komfortowe.