u mnie pojawil się problem w postaci zamarzniętego hamulca ręcznego. Linki zakupiłem już nowe teraz tylko czekam aż zrobi się troszke cieplej (okolo 0 stopni) i biore sie za wymiane.
u mnie pojawil się problem w postaci zamarzniętego hamulca ręcznego. Linki zakupiłem już nowe teraz tylko czekam aż zrobi się troszke cieplej (okolo 0 stopni) i biore sie za wymiane.
A w mojej wszystko OK. Tylko jest problem z ekranem ISC ma opóźnienie jak się włącza i troszke słabiej świeci, ale to pewnie wina matrycy. A idzie po śniegu jak mało które auto.
To fakt, że nowa linka nie powinna zamarzać ale tylko "nie powinna". Na wszelki wypadek ja nie zaciągam ręcznego na noc przy dużym mrozie.
U jednych hamulec ręczny zamarza a u mnie zamarza linka zmiany biegów ta co prowadzi drążek w lewo i w prawo. Nie wiem ale chyba macie inne auto bo moje po śniegu jakoś rewelacyjnie nie idzie (wiesza się na na pierwszym lepszym trochę głębszym śniegu). I jeszcze na dodatek jadąc w głębszym śniegu wyrwało mi przewód paliwowy z uchwytów no i 30 l. ropy przywitało się serdecznie podłożem.
PS: Przewody paliwowe w serwisie są w normalnej cenie.
No to pięknie. Ja mam 2,4 jtd i nie widziałem jeszcze tej zimy aby silnik miał więcej niż 50 stopni.. Czyli, że jednak termostat ?
Linki do ręcznego wymieniłem zaraz przed zimą, żaden zakręt już nie jest nam straszny
A zaśnieżone ulice? Jeszcze nigdy nie było tak abym nie mógł ruszyć czy cokolwiek, nowe oponki Pirelli SottoZero 2 215/55 R16 są niesamowite !
W dużej mierze czy Alfa idzie do przodu po tych śniegach niczym słynny niemiecki czołg Pantera(napisałem niemiecka Pantera,bo włoskie czołgi nie były tak dobre i jeździły po bezdrożach pustyni
) to zasługa dobrych opon!
W zeszłym roku, też nieciekawym pod względem ilości śniegu,miałem lipne opony,bieżnik ok.4mm i było ciężko prawie w każdej większej zaspie! Tuż przed obecną zimą kupiłem nówki 8,5mm i idzie jak wyżej wymieniona Pantera!
ja kupiłem kleber-y KRISALP HP2 i mogę szczerze polecić - opona jak przylepiona do śniegu i pomimo niektórych opinii wcale nie jest głośna. głęboki bieżnik, dużo lamelek i śmigam po śniegu, błocie - kiwając ręką do sąsiadów wypychających swoje auta ze śniegu. taki żart![]()
ja mam założone dunlop winter 3d r17 także mogę polecić je.
Alfa Romeo - "bez serca bylibyśmy jedynie maszynami"
Moja jak zwykle bez zarzutulinki ręcznego troche juz mają lat ale na wiosne robie całe hamulce więc pewnie ich nie pomine
![]()
http://www.flar-ital.pl/ - CZĘŚCI ZAMIENNE- SERWIS: Lancia, Fiat, Alfa Romeo
USŁUGI AUTOLAWETĄ- POMOC DROGOWA