moge dodac ze u mnie tez sie wariowala kontrolka od wtryskow raz sie zapalala i nie gasla , drugim razem gasla podczas jazdy a nie raz gasla zaraz po odpaleniu jak sprawdzisz to cisnienie to napisz co ci wyszlo
moge dodac ze u mnie tez sie wariowala kontrolka od wtryskow raz sie zapalala i nie gasla , drugim razem gasla podczas jazdy a nie raz gasla zaraz po odpaleniu jak sprawdzisz to cisnienie to napisz co ci wyszlo
Panowie alfy można odpalać z popycha,z tego co wiem to nie chodzi tu o rozrząd
każdy samochód można, tylko kierownik musi wiedzieć co robić, bo lipa będzie.
czujnik pozycjonowania wału do wymiany na 100%. miałem to samo. żadne pompy, rozruszniki itd..
jeśli to czujnik to wymiana jest bardzo prosta,robiłem to sam,tylko u mnie nie odpalała wcale a komputer pokazał przyczynę,koszt około 120 zł
wtedy... jesli auto na zimnym odpala a na cieplym nie chce..
wtedy czujnik polozenia wału
ale podpiecie pod kompa pokazywalo by blad... przy nieudanym rozruchu
jak pali po pchnięciu to raczej czujnik położenia wału rozrządu komp przy rozruchu dostaje sygnał na który cylinder ma dawać wtrysk, po odpaleniu wystarcza czujnik położenia wału, i być może dlatego na popych zapala
Były już podobne tematy i przy takim zdarzeniu,że auto zapala na pych a za pomocą rozrusznika nie zaskakuje....akumulator do wymiany obstawiam