Koledzy mam problem z webastem, kopci na biało.
Chcę je wyjąć i sprawdzić co jest nie tam, ale nie
wiem jak się do tego zabrać. Ciężko jest je wyjąć?
Koledzy mam problem z webastem, kopci na biało.
Chcę je wyjąć i sprawdzić co jest nie tam, ale nie
wiem jak się do tego zabrać. Ciężko jest je wyjąć?
chyba najlepiej jak to komus zlecisz co siedzi w ogrzewaniach postojowych.. ja tez mam webasto ale ktos kiedys wyciał całą wiąske nie mam pojęcia po co i dlaczego
Hmm, kolego a nie jest to po prostu ciepłe powietrze? Webasto nie powinno kopcić na czarno, nie dopala ON zupełnie - o ile masz diesla, jak masz Pb to tym bardziej.
Jeśli się mylę, przepraszam, moje Webasto chwilowo w ogóle nie działa więc nie wiem jak wyglądają jego spaliny. Jednak z mojej wiedzy dymy świadczące o usterce to niebiesli (palenie oleju - nie dotyczy Webasto) i czarny - zalewanie, bogata mieszanka.
Grzesiek - żuwik
What happens if you give an Italian a pencil and paper...
mam diesla, u mnie kopci strasznie na biało, jak jadę tego nie widać, ale na
postoju to kopci spod auta
U mnie webasto nie kopci wogóle podczas pracy. Jedynie jak zgaszę silnik i webasto się wyłącza to przez chwilę poleci biały dymek i to wszystko.
Jak masz vag'a to możesz sobie trochę zdiagnozować webasto przez złącze diagnostyczne. Nie pamiętam teraz który to pin, ale w jakimś temacie już pisałem. Musisz poszukać. Program to webasto thermo test.
U mnie w tamtym roku też nie odpalało bo zablokowało się błędem od za niskiego napięcia aku. Po skasowaniu zaczęło działać.
Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
http://chomikuj.pl/danus77
niestety nie mam vaga
pisząc vag miałem na myśli nasz standardowy interfejs kkl którym diagnozujemy alfy
Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
http://chomikuj.pl/danus77
Jeżeli chodzi o interfejs podłączany pod laptopa, to go nie posiadam
Czy po zgaszeniu webasto powinno przez chwile kopcić?
Nie wiem czy kopcić (ponownie), ale pracować tak. Jest to tzw. tryb wygaszania - półminutowa praca bez podawania paliwa, żeby wypalić resztki.
Grzesiek - żuwik
What happens if you give an Italian a pencil and paper...