Ja jak się tak rozglądam na Alledrogo za termostatem do swojego (3.0 v6 '98), to ceny Behra trochę ścinają z nóg: 130-150zł... Da się gdzieś toto kupić taniej?
Ja jak się tak rozglądam na Alledrogo za termostatem do swojego (3.0 v6 '98), to ceny Behra trochę ścinają z nóg: 130-150zł... Da się gdzieś toto kupić taniej?
Witam, też szukam termostatu do V6.
Powiem Ci, że chyba taniej sie nie da. W inter carsie 200 zł ale trzeba czekać do 3 tygodni, z ciekawości byłem w aso na 1 sierpnia (carserwis) i koleś powiedział 200 zł za sam wkład i ...600 za caływięc chyba też się skuszę i kupię ten z allego...
Ehh no to masakra, realnie termostat to nie powinien przekroczyć 50zł... No ale jak się jeździ luksusowymi limuzynami to trzeba płacić. Poszukam jeszcze, pogooglam, może jest casus podobny do tego z przepływomierzem - że np. wkład pasuje od Astry 1.4 czy czegośtam
.
redek83 mam 2.4JTD
Oryginał Behra do 2.5, 3.0V6 za 107,- zł
w www.autosklep24.pl w Łodzi.
Moja bella pali bez problemu,ICS działa bez zmian,płyn chłodniczy - lekki ubytek - lpg,na pewno wolniej się nagrzewało ale jak od spodu założyłem mate na chłodnice to sie poprawiło(gaz sekwencja przełaczany automat przy 40C. przed założeniem maty po 2,5 - 3 km teraz po 1,5 km.Problemem w moim przypadku jest nagrzewanie wnetrza i parowanie szyb.
Mata to docięty pod wymiar gruby karton w całości zabezpieczony taśmą duct tape.Wpadłem na to przez przypadek...Po prostu odpiął mi sie od spodu dolny spojler i gdy go miałem zamiar dopiąć zauważyłem że jest idealne dojście żeby osłonić chłodnice.Od góry nie da rady a od dołu idealnie wchodzi miedzy tą małą chłodniczke z przodu a główna chłodnice.Dopasowałem tak mate żeby zasłaniała 3/4 chłodnicy i teraz jest ok.Pozdro
Takie manewry z zasłanianiem chłodnicy to już w żukach i w nysach stosowalinie będę tego komentował... Mój sąsiad w zeszłym roku na zimę sobie tak zrobił a na wiosnę zapomniał zdjąć... Zatarł silnik (przegrzany). Miał pecha ale "zasłonka" się też do tego znacznie przyczyniła bo bez niej wentylatory mogły poradzić sobie z wychłodzeniem.
Ja jestem zdania że nie powinno się takich rzeczy robić. Ok, fajnie się szybciej nagrzewa ale co jak staniesz w korku? Albo zrobi się trochę cieplej? Oczywiście nic nie musi się stać, ale na pewno wentylatory są bardziej obciążone.
dwa razy podgrzeje świece i od tykupali
po za tym że się dłużej nagrzewa wnętrze to spoko![]()
pozdrawiam rafał
[IMG][/IMG]Lubia chlyb ze tustym
![]()