Tylko oczywiście samo kręcenie dawka skutkuje czarną zasłona dymna,dawka to połowa sukcesu,i jak cos to małe ruchy tej sruby powodują dość spore zmiany
Tylko oczywiście samo kręcenie dawka skutkuje czarną zasłona dymna,dawka to połowa sukcesu,i jak cos to małe ruchy tej sruby powodują dość spore zmiany
jak panowie polejecie to proponował bym też czymś to dmuchnąć.... większe turbo ,,, większe ciśnienie doładowania potem można grzebać z dawka,,,,
Ja bym polecił turbo od nowego craftera, intercooler od signum i pompę wtryskowa z iveca 2.8,ale by się działo,ciekawe co by ze sprzęgłem było![]()
Pewnie by szybko klękło jak i przeguby![]()
ciekawe jakbyście to zamontowali i zestroili z silnikiem ....marzenia
każde grzebanie w dawkach oraz w LDA zapewnia niezły dym z tłumika,,,,
chyba że przystopujemy dawkę w lda jak juz jest słabe turbo wtedy osiagniemy mniej dymu za naszym autem - jeszcze można pobawić podkładka na trzpieniu aby wykorzystywać całą dawkę przy maksymalnym ciśnieniu turbosprężarki
popatrzcie na to : http://faq.piranha-net.de/index.php?id=26&node=11
Ostatnio edytowane przez alfaromeo145 ; 27-11-2010 o 11:14 Powód: link
Nie lepiej podciągnąć zaworem mbc cisnienie na turbinie? Fabrycznie jest 0.8bar, tak ok.1 bar można by wmiare bezpiecznie dać.
Mam ten 1,9t.ds w delcie, też myśle o podrasowaniu, bo motor zdrowy ,przebieg 177tys. Kontrolka od przeładowania zapala sie przy ok.1.1bar, ale bezpieczniej by było założyć zegar z doładowaniem. Kombinacje z dawką to już większa ingerencja,jak kto woli![]()
dawno temu i nieprawda: 33 1.8td rosso - 146 1.6ts nero - GTV 1.8ts nero - 156sw 2.4Jtd nero - 156sw 20v grigio luce di amalfi - GT ts blu chiaia di Luna - 156sw 20v grigio metalico - 166 Jtd cf3 nero volcano - 166 2.5V6fl - 159fl sw jtdm 16v grey indigo
A takie pytanie , hmm jakie silniki posiadają Turbiny chłodzone Cieczą ? tylko Japończycy coś takiego wykombinowali ? czy hmmm jakaś europejska firma to tez stosuje ?