Witam.
Po wypadku powyżej 3 tyś obrotów coś się tłucze w silniku. Chcę tylko wiedzieć czy to może być obrócona panewka.
Pozdrawiam
Witam.
Po wypadku powyżej 3 tyś obrotów coś się tłucze w silniku. Chcę tylko wiedzieć czy to może być obrócona panewka.
Pozdrawiam
my tez chcielibysmy to wiedziec tylko ze z gwiazd sie tego nie wyczyta...
wpisz w youtube panewka, posluchaj jaki jest dzwiek i porownaj ze swoim
Diagnostyka komputerowa, kasowanie błędów
Sprzedam Alfe 145!
Chcę się dowiedzieć czy od uderzenia, czy innych tego typu rzeczy, może owa panewka się obrócić.
Od uderzenia samochodem w coś napewno nie.
Sprzedam Alfe 145!
w kurczaka
w traktor
w rower
w sciane
w pianke do golenia
w jole rutowicz
jak widac uderzenie w/w powoduje rozne efekty uboczne a odnosnie sciany to silnik po zderzeniu moze nawet nie zapalic...
Tak trudno napisac w temacie co sie stalo kiedy sie stalo jakie byly okolicznosci i po czym wnioskujesz ze to panewka? Tarota mamy sobie postawic? Chcesz zebysmy pomogli czy robisz łaske?
Sprzedam Alfe 145!
Przejechałem przez krawężnik, uderzyłem w słupa lewa strona i w konsekwencji auto postawiło na prawym boku.
Nadal nie wiem czy uszkodziłeś miskę olejową, mocno tajemniczy jesteśGdybyś wgniótł ją od spodu mogłeś przytkać smoka pompy oleju co pogarsza smarowanie i może prowadzić do późniejszych problemów z panewkami, a te sa wrażliwe pod tym względem. Ale to niezbyt częsta usterka. Bardziej obstawiam, że po położeniu auta na bok silnik jeszcze trochę pracował a pompa nie zasysała oleju. Spokojnie mogło wystarczyć do spowodowania przytarcia panewki.