Witajcie. zakupiłem ori lampę z soczewką do 156, pytanie mam jak będzie z podłączeniem?? Będe mieć problemy czy wszystko pasuje jak talala?? tzn. mam na myśli czy jest taka sama instalacja czy inna?? Pozdrawiam
Witajcie. zakupiłem ori lampę z soczewką do 156, pytanie mam jak będzie z podłączeniem?? Będe mieć problemy czy wszystko pasuje jak talala?? tzn. mam na myśli czy jest taka sama instalacja czy inna?? Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez Pocieszny ; 13-12-2010 o 21:40
PUSSYWAGON ON TOUR...
po pierwsze: do podlaczenia lamp ksenonowych niezbedne sa przetwornice!!!
po drugie: jesli chcesz zeby samopoziom dzialal czeka cie kupa roboty, no i pozostaje jeszcze kwestia spryskiwaczy.
chyba ze chodzi Ci tylko o wlozenie samych lamp i poprzestanie na tym.
Do tego przy ksenonach są całkiem inne kostki połączeniowe wiązek do lamp.
10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia
Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu
Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts
ile dałes za te lampy ? no jeszcze możesz je wstawić i zastosować hidy
Wiem, ze są niezbędne to logiczne
Ori lampy są z przetwornicami już.
Spryski już są
Dzięki chłopaki, chodziło mi o to, ze mam ori lampe z soczewką, źle napisałem![]()
---------- Post dodany o godzinie 21:37 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 21:36 ----------
Tzn. wyjaśnisz laikowi?![]()
PUSSYWAGON ON TOUR...
aa nie wiedzialem że przetwornice już masz czyli tylko żarniki sobie dokup i bedzie git bo nie sądze żebyś wstawiał system poziomowania bo to raczej nie realne jest i napewno za drogo , apropos HID to tu masz szerszy temat http://www.forum.alfaholicy.org/styl...a_kieszen.html
Skoro ma oryginalne lampy pod ksenon to jaki sens ma wkładanie do nich HID'ów?! NAwet gdyby miał kupić nowe żarniki to będzie w lepszej sytuacji i nic nie będzie udawało tego czym nie jest.
Chodziło mi o podłączenie tych lamp pod instalacje ta co mam seryjną, co trzeba zmienic jeśli cos trzeba??
PUSSYWAGON ON TOUR...
No HIdy raczej nie udają niczego bo żarniki i przetwornice są takie same jak w normalnych ksenoenach, HID to właśnie ksenon tyle że można go zmontować do każdej lampy, i wtym momencie to lampa udaje że się do ksenona nadaje a nie HIDpoza tym jak Pocieszny zamontuje te orginalne lampy to ten zestaw bez systemu poziomowania po części też będzie udawał coś czym do końca nie jest
ale w tym przypadku tego nikt nie zauważy nawet diagnosta
Pozdrawiam
---------- Post dodany o godzinie 21:51 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 21:50 ----------
wydaje mi się że nic nie musisz zmieniać ,zasilanie daj na przetwornice z kabli co na żarówki idą i to wszystko.
Jutro będe próbować i dam znaćDzięki wielkie, podziękowanie juz poszło
![]()
PUSSYWAGON ON TOUR...