Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Temat: Uchwyt telefonu

Użytkownik Romeo
    Auto
    AR159 Q-tronic

Domyślnie Uchwyt telefonu

W moim samochodzie zastalem takie oto urzadzenie:

Po co? I jak to zdemontowac?
    Dzieki za pomoc.

ViP Maniak resoraków Avatar Mariusz AutoDS
    Mieszka w
    Mińsk Maz.
    Auto
    147 1.9 , 159 SW 2.4, Fiat x1/9

Domyślnie

Faktycznie w 159 nie ma zbyt dobrego miejsca na telefon.. Ja dokupiłem sobie podstawkę do nawi mntowaną bezinwazyjnie na konsoli i tam zamontowałem mocowanie telefonu..
    pozdrawiam, Mariusz / AutoDS Team Poland / Alfa 147 1,9 JTD GTA-look, Alfa 159 SW 2,4 JTDm, Fiat X1/9

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    XJ

Domyślnie

Ja osobiście polecam system bluetooth Parrot, który mam podłączony do firmowego radia i który zabiorę w przyszłości ze soba do kolejnej alfy.

Użytkownik Znawca Avatar karmal
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    Maserati Ghibli S 3,0 410KM

Domyślnie

Cytat Napisał axel40 Zobacz post
    Ja osobiście polecam system bluetooth Parrot, który mam podłączony do firmowego radia i który zabiorę w przyszłości ze soba do kolejnej alfy.
    Dokładnie tak. Mam to samo.
    A telefon kładkę między popielniczkę ( nie palę a gniazdo zapalniczki.

Użytkownik Romeo
    Auto
    AR159 Q-tronic

Domyślnie

Panowie ale ja pytalem jak to zdemontowac, a nie zamontowac - bo ja to mam w aucie, a nie chce bo nie gustuje w takich "dokladkach".

Użytkownik Znawca Avatar karmal
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    Maserati Ghibli S 3,0 410KM

Domyślnie

Cytat Napisał aro_1977 Zobacz post
    Panowie ale ja pytalem jak to zdemontowac, a nie zamontowac - bo ja to mam w aucie, a nie chce bo nie gustuje w takich "dokladkach".
    Podejrzewam, że musisz wyjąć radio i od wewnętrznej strony pewnie jest jakieś mocowanie

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    XJ

Domyślnie

Cytat Napisał aro_1977 Zobacz post
    niestety wyjęcie samego radia ci nie pomoże musisz wyjąć cały ten srebrny panel w moim przypadku aluminiowy cała robota jest delikatna i spokojna zacznij od radia następnie zdejmujesz srebrny panel jest montowany na wsówki więc delikatnie ale stanowczo podważasz i sam wychodzi - przy drążku zmiany biegów tam przy tym głównym panelu są śrubki odręcasz je - wyciagasz radio i odkręcasz srubki trzeba też wyjąć prawy z tych trzech nawiewów bo pod nim jest śrubka mocująca cały panel - dopiero po wyjęciu całego panelu pewnie bedziesz miec dostęp do mocowania swojego uchwytu. Cała robota do wykonania przy pomocy jednego śrubokręta jednego klucza torx pręcików do radia. Niestety jesli nie chcesz nic uszkodzić polecam delikatność i cierpliwość pamiętaj tutaj nic nie schodzi przy uzyciu dużej siły wszystko po podważeniu lub normalnym pociagnięciu zejdzie samo.
    Pozdr i zyczę miłej pracy

rbt2005
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał axel40 Zobacz post
    niestety wyjęcie samego radia ci nie pomoże musisz wyjąć cały ten srebrny panel w moim przypadku aluminiowy cała robota jest delikatna i spokojna zacznij od radia następnie zdejmujesz srebrny panel jest montowany na wsówki więc delikatnie ale stanowczo podważasz i sam wychodzi - przy drążku zmiany biegów tam przy tym głównym panelu są śrubki odręcasz je - wyciagasz radio i odkręcasz srubki trzeba też wyjąć prawy z tych trzech nawiewów bo pod nim jest śrubka mocująca cały panel - dopiero po wyjęciu całego panelu pewnie bedziesz miec dostęp do mocowania swojego uchwytu. Cała robota do wykonania przy pomocy jednego śrubokręta jednego klucza torx pręcików do radia. Niestety jesli nie chcesz nic uszkodzić polecam delikatność i cierpliwość pamiętaj tutaj nic nie schodzi przy uzyciu dużej siły wszystko po podważeniu lub normalnym pociagnięciu zejdzie samo.
    Pozdr i zyczę miłej pracy
    żeby zdjąć cały panel trzeba najpierw odkręcić dwie śrubki na dole, aby się do nich dostać trzeba zdjąć element wokół gałki zmiany biegów. pełny opis jak to zrobić znajdziesz w moim temacie pod tytułem "co myslicie o renowacji plastików..." a tu link do posta z opisem click