No to czekamy na opinię o jakościNapisał karmal
Pozdrawiam
No to czekamy na opinię o jakościNapisał karmal
Pozdrawiam
== Mr_Kain ==
Chłopcy to są w agencji towarzyskiej, my jesteśmy Młode Wilki (umiarkowanie młode hehe)
HW: AR 159 SW 1.9JTDM Q-Tronic 10'2007 + Loudlink | ThinkPad T440s i5 12G 256G | iPhone 4 | E55
Ja swoje kupiłem za ok. 70 PLN u mnie w mieście (czekałem kilka dni na dostawę, bo podobno to lekko nietypowa kompilacja mocowania i tych konkretnych długości. Używam ich od bodajże końca września - mogę wystawić im na dzisiaj pozytywną opinię (zresztą produktów tej firmy używam już od ładnych kilku lat - mimo małych wpadek jakościowych kilka lat temu - to firma mająca najlepsze produkty w relacji cena/jakość).
Działają ok - nie hałasują, nie podskakują, zbierają zacnie, mają tylko małą tendencję do zamarzania/sztywnienia w środkowej części, jak je pozostawię na noc w pozycji podniesionej, cena jest ok (kpl. jest niewiele droższy od wycieraczek standardowych jakie kupowałem u nich do Lybry).
Jak będzie w dłuższym okresie działania - zobaczymy.
Sorry za OT,
Apropo wycieraczek do 159,NIE polecam wycieraczek firmy DIPP (polski import chińskiego wynalazku), koszt stosunkowo nie wielki, jednak zaczęły skrzypieć po jakichś 3-4 dniach użytkowania, teraz trzymam je na dobicie przez zimę.
Wcześniej przerabiałem, oprócz fabrycznych, Valeo, i były one trochę lepsze niż dipp co nie znaczy, że wystarczająco dobre. Jak ktoś znajdzie jakąś ciekawą alternatywę to czekam na info.
Mi dziś, po 10 minutach odkopywania samochodu, około 8.50 (na 9 do roboty), po odpaleniu silnika pokazał się ukochany komunikat o zapchanym DPF, ku***.
pozdrawiam, Mariusz / AutoDS Team Poland / Alfa 147 1,9 JTD GTA-look, Alfa 159 SW 2,4 JTDm, Fiat X1/9
Ja mialem 50l/100km jak stalem w korku przy wyjezdzie z Katowic. Normalnie mam 25l/100km, a jak przycisne ponad 30.
dzisiaj warunki były okropne, -20 C, ślisko jak diabli i mgła z widocznością 20m.
Po przekroczeniu 60 km/h jak się zrobiło lepiej, usłyszałem taki gwizd, że się przeraziłem. jedna próba, druga, ciągle to samo. No i klops. Na krajówce nie pojadę 50 -tką, bo mnie zatrąbią. Zatrzymałem się. Okazało się, żę winę za gwizd odpowiedzialna jest... antena cb. Która przy tym mrozie przybrała na średnicy z 1000%. Miała grubość z 1,5 cm. Wyczyściłem i cisza, tak jak lubię.
No i ręczny, a w sumie linka zamarzła. Podczas jazdy![]()
Dwa dni postoju, o 5.00 rano 159 odpaliła bez zająknięcia. Następnie trasa ~200km i...zero problemów. Na żaden inny model jej nie zamienię. A że ręczny przymarza...nie zaciągam![]()
Alfa Romeo 156 2.4 JTD '00 - sprzedana
Alfa Romeo 159 2.4 JTDm '06 - sprzedana
Alfa Romeo Giulia Veloce Q4 '17
Kupilem dzisiaj nowy aku Sznajdera ZAP Baterrien 88Ah, 800A. Nie bylo problemow z wymiana. Odpalil bez zajakniecia nawet (-8C). Zobaczymy jak sie bedzie spisywal, dam znac po jakichs 2 tyg. aby wiedziec jak sie spisuje w praniu![]()