Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Temat: CD is upside down!

jair
    Gość

Domyślnie CD is upside down!

Po wymianie akumulatora (reset ICS-u) i nie wpisaniu dla navi kodu (zapomniałem) mam w navi komunikat, że CD jest do góry nogami. Co jest tego przyczyną? Ma ktoś na to jakąś radę? Reset przez odcięcie prądu nic nie daje. Problem jest nadal.
    Pozdrawiam.

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar lucek
    Mieszka w
    Suwałki
    Auto
    166-2.4 JTD-99r

Domyślnie

Mam taki sam problem, ale nie zawsze. Pojawia się gdy czytnik jest jeszcze nie "rozgrzany" lub gdy jest dość mroźno. Również gdy próbowałem wsadzić wypalone osobiście płyty z obrazami map innych krajów pojawia się mi taki komunikat. Ogólnie to mi nie przeszkadza, bo ta funkcja jest mi bezużyteczna

jair
    Gość

Domyślnie

mnie wkurza to, że nie można ustawić zegara, po prostu nie działa GPS

Użytkownik Alfa i Omega Avatar zulek1986
    Mieszka w
    Bystrzyca Kłodzka, Londyn
    Auto
    Alfa 156 1.9JTD 2004r oraz Volvo S90 2017

Domyślnie

Ale jak odepniesz wtyczkę od czytnika to wtedy ręcznie ustawisz zegarek ja tak zrobiłem bo mnie też drażniła ta nawigacja..

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar lucek
    Mieszka w
    Suwałki
    Auto
    166-2.4 JTD-99r

Domyślnie

Kolego zulek - guzik prawda Ja odpinałem czytnik i nadal nie mogłem ustawić zegarka !

jair
    Gość

Domyślnie

tak, tak, ... doczytałem o tym na forum, ale niestety nie wiem gdzie ta wtyczka od czytnika się znajduje

Mikellino
    Gość

Domyślnie

Jeśli masz oryginalną płytę navi to dziwne. W innym przypadku baaardzo możliwe.

jair
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Mikellino Zobacz post
    Jeśli masz oryginalną płytę navi to dziwne. W innym przypadku baaardzo możliwe.
    nie ma innego przypadku ... płyta jest oryginalna

Użytkownik Pasjonat Avatar Masa625
    Mieszka w
    Wielkopolska
    Auto
    166 2,4 JTD `99

Domyślnie

Wtyczka jest za czytnikiem navi w bagażniku oczywiśta po lewej stronie. Odkręcasz osłonę akumulatora odkręcasz czytnik od podstawy tak żeby można byłoi wsadzić dłoń za niego,wyciagasz kostke z czytnika nawi(wszystko robisz na odlaczonym aku). Podlaczasz aku, wklepujesz kod ics, i w ustawieniach ustawiasz godzine i date. Innej opcji nie ma żeby ustawić godzine przy niedziałającej navi. Robiło to już 100 posiadaczy 166 więc u Ciebie też musi się udać, chyba że masz wersje sprowadzoną z Kirgistanu albo Tadżykistanu Navi na polske i tak nie działa więc nie ma potrzeby podłaczania czytnika, chyba że przed odsprzedażą.
    Ostatnio edytowane przez Masa625 ; 19-12-2010 o 12:41

Użytkownik Ogier Avatar mahony2008
    Mieszka w
    Wałcz
    Auto
    Fiat Stilo 1.9jtd była alfa 166 3.2 TI 2004

Domyślnie

Cytat Napisał jair Zobacz post
    tak, tak, ... doczytałem o tym na forum, ale niestety nie wiem gdzie ta wtyczka od czytnika się znajduje
    Wtyczka jest za czytnikiem navi zielona kostka!!

Cytat Napisał lucek Zobacz post
    Kolego zulek - guzik prawda Ja odpinałem czytnik i nadal nie mogłem ustawić zegarka !
    Musisz trochę odczekać aż ta funkcja zacznie działać później się uaktywni ustawianie za pomocą rds z radia!! Ale musisz mieć cały czas odłączoną navi aż nie ustawisz zegara!
    mahony2008

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia