Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Temat: [147] mokre szyby - wszystkie

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Rypin
    Auto
    147 x 4, 166, 159 - byłe / GT - obecne

Domyślnie

Cytat Napisał beligistino Zobacz post
    Aż trudno uwierzyć No niezłe jaja
    ja teraz wiedzialem co bylo to rzeczywiscie - wskaznik na liczniku dosc szybko sie podnosil do 90.. niestety wskazywal tyle co nic bo do 55st wiec ledwo co drgal a pozniej wchodzil sobie do gory.. po prostu do poziomu..

a co z klimatronikiem - no to tez pokumalem fakt jak poswiecilem jej troche czasu na testy - nauczka dla innych

panel klimatronic wer. angielska PRZYPISANY DO AUTA - obieg zamkniety to otwarty i odwrotnie + mono jest po prawej stronie
    10 cylindrów, 475KM = Tribeca B9 żony / Forester XT MY06 mój

Użytkownik Pirat drogowy Avatar beligistino
    Mieszka w
    Zduńska Wola
    Auto
    Była...Alfa Romeo 147 jtd 8v 115KM 2002r Distinctive

Domyślnie

Dobrze czasami jak komuś taka historia się zdarzy ( oczywiście nie nam ) bo później wielu ludziom ułatwia to bardzo życie.

Sam osobiście miałem taką przygodę z aftomatyczną skrzynią w Vectrze B.
    Długo by pisać i opowiadać ale tak w wielkim skrócie było to tak:

Dwa serwisy Opla w Warszawie, Firma zajmująca się naprawą skrzyń automatycznych, Trzeci serwis Opla w Mojej miejscowości - diagnoza :
    -skrzynia do wymiany/naprawy nic więcej nie da się zrobić,
    -nowa skrzynia W Oplu 22 tyś złotych (auto tańsze już wtedy było) Pan naprawiający orzekł że za 4 tyś złotych skrzynia będzie jak nowa,

Bijąc się z myślami uciekłem w sieć i dawaj fora Vectra Klub Polska który niejednokrotnie rozwiązywał moje i nie tylko moje problemy rozłożył ręce
    Więc już wtedy myślę sobie koniec, masakra, czarna dupa!!!

Trafiłem wkońcu na jakiegoś Pana Inżyniera który zajmował się problematyką aftomatów, nie pamiętam już gdzie, i dawaj do niego maila skrobię. Ostatnia deska ratunku))

Pan bardzo miły zadzwonił do mnie pogadaliśmy chwilę i postawił diagnozę:
    - Proszę Pana niech Pan koniecznie wymieni Przepływomierz na Nowy Oryginalny, Pokasuje błedy na Kompie i musi działać.

Pomyślałem sobie " no to wymyślił, z kompem to już praktycznie ten samochód się zrósł " ale że już nie miałem innego wyjścia to tak zrobiłem.
    Kupiłem nową przepływkę wtedy kosztowała 900 stów więc też nie był to mało ale cóż.
    Złożyłem wszystko, Odpalam, Auto chodzi jak nówka, skrzynia działa do dnia dzisiejszego)))))

Temu gościowi to do dnia dzisejszego ślę Allachy)) koleś poprostu wiedział o co kaman, nawet nie chciał żebym mu się odwdzięczył tylko miał sarysfakcję że trafił za pierwszym razem i nawet auta na oczy nie widział.

Trochę się rozpisałem ale krócej się chyba nie da Auto inne , historia inna ale jakże ciekawa.

Do dnia dzisejszego opowiadam to różnym ludziom a minęło już ładnych parę lat i nikt nie może uwierzyć Co miała ta przepływka do tej skrzyni?????

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Rypin
    Auto
    147 x 4, 166, 159 - byłe / GT - obecne

Domyślnie

Cytat Napisał beligistino Zobacz post
    Dobrze czasami jak komuś taka historia się zdarzy ( oczywiście nie nam ) bo później wielu ludziom ułatwia to bardzo życie.

Sam osobiście miałem taką przygodę z aftomatyczną skrzynią w Vectrze B.
    Długo by pisać i opowiadać ale tak w wielkim skrócie było to tak:

Dwa serwisy Opla w Warszawie, Firma zajmująca się naprawą skrzyń automatycznych, Trzeci serwis Opla w Mojej miejscowości - diagnoza :
    -skrzynia do wymiany/naprawy nic więcej nie da się zrobić,
    -nowa skrzynia W Oplu 22 tyś złotych (auto tańsze już wtedy było) Pan naprawiający orzekł że za 4 tyś złotych skrzynia będzie jak nowa,

Bijąc się z myślami uciekłem w sieć i dawaj fora Vectra Klub Polska który niejednokrotnie rozwiązywał moje i nie tylko moje problemy rozłożył ręce
    Więc już wtedy myślę sobie koniec, masakra, czarna dupa!!!

Trafiłem wkońcu na jakiegoś Pana Inżyniera który zajmował się problematyką aftomatów, nie pamiętam już gdzie, i dawaj do niego maila skrobię. Ostatnia deska ratunku))

Pan bardzo miły zadzwonił do mnie pogadaliśmy chwilę i postawił diagnozę:
    - Proszę Pana niech Pan koniecznie wymieni Przepływomierz na Nowy Oryginalny, Pokasuje błedy na Kompie i musi działać.

Pomyślałem sobie " no to wymyślił, z kompem to już praktycznie ten samochód się zrósł " ale że już nie miałem innego wyjścia to tak zrobiłem.
    Kupiłem nową przepływkę wtedy kosztowała 900 stów więc też nie był to mało ale cóż.
    Złożyłem wszystko, Odpalam, Auto chodzi jak nówka, skrzynia działa do dnia dzisiejszego)))))

Temu gościowi to do dnia dzisejszego ślę Allachy)) koleś poprostu wiedział o co kaman, nawet nie chciał żebym mu się odwdzięczył tylko miał sarysfakcję że trafił za pierwszym razem i nawet auta na oczy nie widział.

Trochę się rozpisałem ale krócej się chyba nie da Auto inne , historia inna ale jakże ciekawa.

Do dnia dzisejszego opowiadam to różnym ludziom a minęło już ładnych parę lat i nikt nie może uwierzyć Co miała ta przepływka do tej skrzyni?????

tak to jest..

ja pracuje jako service manager w bosch service..
    specjalizacja audi/vw i bmw oraz mercedes..

chlopaki mnie prosili aby napisac na forum.. bo nie przerabiali ALFY..
    daja rade z oplem, forde i francuzami.. wlochow jest malo i kazdy dziwny

ale tez przynajmniej raz na tydzien przyjezdza auto na lawecie ze statusem NIE DO NAPRAWIENIA z koncernu VAG ktore objezdzilo juz wiele wiele warsztatow.. u nas czesto jest tak, ze kilka chwil i auto jezdzi.. NIE ZDAZYLO SIE, aby jakis nie odejchal na swoich silach.. i mowie o pierdolach.. trzeba wiedziec i tyle.. a wie sie przez szkolenia, instrukcje i .. DOSWIADCZENIE..

czesto podpieramy sie wiedza innych.. czesto inne warsztaty przywoza auta do nas..

mysle, ze nie bedziemy nigdy specjalistami we wloszczyznie.. bo nie mamy na to cisnienia.. zawieszenia, s. olejowy, hamulce.. luzik.. remonty motorow, skrzyn.. luzik rowniez..
    ale specem w marce jests jak robisz elektryke.. i przypadki PRZEdziwne..

moze to dziwnie zabrzmi, ale ciezko mi bylo zarezerwowac miejsce na alfe, gdyz kazdy z niechecia patrzyl.. ale to ze szyby sa OK.. to wlasnie zawdzieczam chlopakom.. ktorzy z niechecia wzieli przypadek DZIWNY na warsztat i nie znali wypowiedzi forum zeby zrobic to czy to.. potraktowali jak "sztuke" i rozpacowali od kompa przez mechanike temat.. zajelo to w sumie z wymiana termostatu 4h

tak jak napisales wyzej - wnioski co do klimatronica - sluszne dot. wer. angielskiej.. i teraz wiadomo ze termostat tez moze robic w .... uja..

jednakze, jak ktos teraz powie, ze gdyby ktos przyjechal do niego z parujacymi szybami i zaczal by od odczytow termostatu i licznika jesli chodzi o temperature.. TO BYM NIE UWIERZYL
    10 cylindrów, 475KM = Tribeca B9 żony / Forester XT MY06 mój

Użytkownik Pirat drogowy Avatar beligistino
    Mieszka w
    Zduńska Wola
    Auto
    Była...Alfa Romeo 147 jtd 8v 115KM 2002r Distinctive

Domyślnie

Dziwny jest ten świat i dziwne są przypadłości naszych samochodów dobrze że wszystko DOBRZE się skończyło. Pozdrawiam