a moglby sie ktos pofatygowac i zrobic fotki oryginalnych i tych dokladanych podgrzewaczy i instalacji?
jak to montowac, lepiej z kanalu? ja myslalem ze dojde tam od gory, jest to ten waz co idzie od termostatu za silnik?
a moglby sie ktos pofatygowac i zrobic fotki oryginalnych i tych dokladanych podgrzewaczy i instalacji?
jak to montowac, lepiej z kanalu? ja myslalem ze dojde tam od gory, jest to ten waz co idzie od termostatu za silnik?
ja dziś patrzyłem i mam takie cudo zamontowanie seryjnie teraz pytanko czy idą tam takie same świece jak do silnika czy też inne?? jak inne to podajcie jakiś kod produktu. i jak to działa kiedy się włącza i kiedy wyłącza ??
A mógłbyś zdjąć przewody ze świec i sprawdzić, czy dochodzi do nich napięcie? U mnie prąd pojawia się tylko w jednej.
Świece wyglądają na krótsze, niż te co są w silniku.
a dojde do tego z góry czy kanał potrzebny ??
Podgrzewacz jest mniej więcej pod filtrem paliwa. Z dołu dostęp jest dużo lepszy (ale i tak nie rewelacyjny). Jak możesz, to ściągnij fajki ze świec i sprawdź miernikiem lub probierkom, czy na uruchomionym silniku wszędzie masz prąd.
Ostatnio edytowane przez slawex1983 ; 19-12-2010 o 20:40
spoczko jak znajde chwile to to sprawdzę. ale czy na rozgrzanym silniku one będą działać ?? czy tylko do jakiejś danej temperatury one pracują ??
Prawdopodobne tylko do określonej temperatury.
Świece to BERU 0100226376 (zamiennik BRG526376 producent: BOR)
Oryginalna instalacja wygląda tak:
Pytanie gdzie zamontować podgrzewacze z allegro? Czy 9 na rysunku to czujnik temperatury?
A tu jeszcze informacje z instrukcji odnośnie podgrzewacza
Ostatnio edytowane przez franek89 ; 20-12-2010 o 18:03
Dzięki za info. Nie wiem co to jest 9 ale na czujnik temp. mi nie wygląda. Otóż do popularnego podgrzewacza z allegro (ten od Renault) dochodzą 3 kable (po jednym na każdą ze świec) oczywiście masa jako obudowa. Zwróćcie uwagę na to, że jest w nim jakby miejsce na 4 świece. W oryginalnym podgrzewaczu Beru mamy 3 kable (po jednym na każdą ze świec) + dodatkowy kabel od czujnika? Mam wrażenie, że czwarty otwór w podgrzewaczu Renault służy do umieszczenia w nim czujnika - na takiej zasadzie jak czujki w kotłach CO, czyli wciśnięty w otwór ale bez bezpośredniego kontaktu z cieczą. Mogę mieć rację?
Ostatnio edytowane przez slawex1983 ; 20-12-2010 o 20:03
10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia
Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu
Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts