Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 42

Temat: Płaskie wycieraczki Dipp

Użytkownik Maniak resoraków Avatar SEBEK
    Mieszka w
    EŁK
    Auto
    Black 159 1.9 JTDm 150 KM 2007 r.

Domyślnie

Jak dla mnie bomba i nie warto przepłacac kupując Valeo czy Boscha Co do zbierania wody - nie ma najmniejszego problemu elegancko przylegają i świetnie działąją a różnicy w głośności pracy nie zauważyłem - nawet jak by troch ciszej bo chyba są lżejsze od tych szkieletowych.

Użytkownik Świeżak Avatar marioroza
    Mieszka w
    bydgoszcz
    Auto
    AR 156 1.9 JTD 115 KM 2001, Chevrolet Captiva 2.0 VCDI 150 KM, 4x4

Domyślnie

też mam płaskie wycieraczki. nie pamiętam już co to jest ale to na pewno nic szczególnego.
    Są dużo cichsze niż szkieletowe, lepiej zbierają wodę i nie wpadają w dziwne wibracje...ale... nie wiem jak u Was ale u mnie pojawił się problem ze spryskiwaczami.
    Jedna z nich psika prosto w pióro wycieraczki.
    Ale może to kwestia ustawienia.

Użytkownik Romeo Avatar sebaaaaaaaa
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    Była Alfa Romeo 156 1.9 JTD 105 KM Była Alfa Romeo 166 2.4 JTD Jest Alfa Romeo GT 1.9J

Domyślnie

Panowie jak Wam się sprawują wycieraczki ;> ja mam problem z wycieraczka od pasażera :| od dołu mi nie zbiera :|

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Łysy0800
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.9 JTD 2002r.

Domyślnie

Cytat Napisał SEBEK Zobacz post
    Dziś założyłem Dipp 550 i 530 - extra pasują i świetnie się spisują
    Sebek, czy to te wycieraczki?

http://allegro.pl/wycieraczki-plaski...340515758.html

Jak z głośnością pracy i zbieraniem wody/sniegu (zwłaszcza po stronie pasażera)?

stawsz
    Gość

Domyślnie

dipp mam 2 szt 530 i jest niezle wycieraczki ciche i dobrze zbierają

Użytkownik Alfista Avatar zieloo007
    Mieszka w
    Racibórz
    Auto
    Była 156 1.9 jtd, jest Toyota Avensis t27 '18

Domyślnie

Cytat Napisał stawsz Zobacz post
    dipp mam 2 szt 530 i jest niezle wycieraczki ciche i dobrze zbierają
    Potwierdzam !

Użytkownik Alfa i Omega Avatar tomito
    Mieszka w
    Kielce / Gdańsk
    Auto
    AR 156 1.8 TS 2003 benzyna | Chevrolet Tahoe 2002 5.3 V8 | W oczekiwaniu aż Stelvio stanieje...

Domyślnie

Cytat Napisał SEBEK Zobacz post
    Jak dla mnie bomba i nie warto przepłacac kupując Valeo czy Boscha Co do zbierania wody - nie ma najmniejszego problemu elegancko przylegają i świetnie działąją a różnicy w głośności pracy nie zauważyłem - nawet jak by troch ciszej bo chyba są lżejsze od tych szkieletowych.
    To zależy... ja mam złe doświadczenia z tanimi wycieraczkami jeszcze jak jeździłem Sieną. Nie wiem, 2 - 4 miesiące i bardzo mi piszczały, podczas zbierania wody potrafiły wpaść w wibracje, gdy nadeszła zima były twarde jak kamień, co poskutkowało porysowaniem przedniej szyby (nie pamiętam jaka firma, zapłaciłem coś ok. 50 PLN za komplet). Teraz do Alfy kupiłem Valeo dedykowane (ta pasażera wygięta w łuk), jak pamiętam 90 PLN za komplet i sprawują się świetnie.

Na zimę chyba klasyczne wycieraczki są lepsze przez nieco silniejszy docisk do szyby, ale trzeba dbać o czystość pióra oraz dobry płyn, wtedy nie powinno nic przykrego się przytrafić.

Na lato polecam wycieraczki tzw. płaskie, cichutka, niesłyszalna praca, świetnie zbierają wodę. Tu należy pamiętać aby kupować krótsze np. zamiast 550 kupić 520, zamiast 530 kupić 480 inaczej będą odstawać, te płaskie wydają się być jakby dłuższe w rzeczywistości... Tak się złożyło że także używałem płaskich Valeo, kupiłem sezon wcześniej płaskie innej firmy, tańsze może 10 PLN na sztuce, bardzo szybko się zużyły i po ok. 2 miesiącach zaczęły piszczeć, guma zrobiła się popielata w plamy, pękła obudowa mechanizmu mocowania. Fakt, sprzedawca z Allegro był w porządku, dosłał mi nową, ale niesmak do firmy pozostał.
    Jedyny miarodajny wskaźnik jakości kodu jednostka WTF/min - czyli programisty dzień powszedni...
    Wielki błysk - czarny pysk czyli elektronika dzień powszedni...

marek13
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Łysy0800 Zobacz post

Jak z głośnością pracy i zbieraniem wody/sniegu (zwłaszcza po stronie pasażera)?
    Kupiłem u tego użytkownika i odebrałem na miesjscu .Jak na wycieraczki za 33 zł komplet są super wszystko pasuje,są ciche i dobrze zbierają. W sumie założone są od miesiąca ale wydaje mi się że posłużą mi co najmniej rok

Użytkownik Maniak resoraków Avatar SEBEK
    Mieszka w
    EŁK
    Auto
    Black 159 1.9 JTDm 150 KM 2007 r.

Domyślnie

Cytat Napisał Łysy0800 Zobacz post

Dokładnie o taką firme chodzi

Użytkownik Znawca Avatar Kali_33
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    GTV 2.0TS 1997

Domyślnie

Cytat Napisał marioroza Zobacz post
    też mam płaskie wycieraczki. nie pamiętam już co to jest ale to na pewno nic szczególnego.
    Są dużo cichsze niż szkieletowe, lepiej zbierają wodę i nie wpadają w dziwne wibracje...ale... nie wiem jak u Was ale u mnie pojawił się problem ze spryskiwaczami.
    Jedna z nich psika prosto w pióro wycieraczki.
    Ale może to kwestia ustawienia.
    potwierdzam, też mi psikało w pióro a poza tym na środku szyby zostawiały ślad niezebranej wody i je wywaliłem na śmietnik (to były motgumy). Od tej pory stosuję tylko normalne pióra i spisują się bardzo dobrze.