Mi też to zrobili, bodaj 2 tygodnie po zakupie samochodu. Złamany jest tan cały aluminiowy stelaż, urwana jedna linka od regulacji, połamana maskownica zewnętrzna. Też prawe, ale manualne. Widziałem na Allegro za 200 złotych... Na razie to urwane zesztukowałem i przymocowałem prowizorycznie, nie mam możliwości regulacji...
Porównywałem na fotkach lusterka od 145 - ich jest więcej i są tańsze do kupienia. Plastikowa maskownica zewnętrzna wygląda inaczej, ale może by to mogło pasować, kształt tego trójkątnego narożnika okna wygląda podobnie. Odnoszę wrażenie też, że ten aluminiowy stelaż wygląda podobnie. Zupełnie inaczej wygląda sama obudowa lusterka z wkładem, ale to u mnie akurat ocalało. Zastanawiam sie, czy nie zaryzykować kupna lusterka od 145 i zesztukować jedno z dwóch: obudowa z wkładem moja, a mocowanie z ta plastikową maskownica od 145. Ale widziałem w tym forum czyjś wpis, że jednak nie pasuje... No sam nie wiem.
witam ja mam do 155 lusterka obydwa,elektryka tylko w kolorze zieleni na plastikach i sa cale nie polamane.Jak cos to na PW prosze i mam cala 155 na czesci 95r.pozdro
Moje żale są już nieaktualne. W noc wigilijno-świąteczną zniszczono mi drugie lusterko, lewe. Tym razem ukradli obudowę, nie ma możliwości nawet prowizorycznej naprawy.
Wobec powyższego mam pytanie, czy na pewno nie dają się adaptować lusterka od 145? Nie jestem zwolennikiem takich zabaw, ale lusterek manualnych od 155 praktycznie nie ma, a jeśli są, to 4 razy droższe od tych ze 145...
A może od Tipo/Tempry...? Chodzi o kształt trójkąta i ustawienie śrub, to ma prawo być takie samo...
Ostatnio edytowane przez Zoppoter ; 25-12-2010 o 12:47
Widziałem kiedyś 155 z lusterkami od Tempry, nowe są po kilkadziesiąt zł... Tylko wyglądają tak nie za bardzo, ale za to skutecznie naprawiają problem urwanego lusterka...![]()
Dziaru też uważa, że od 145/146 pasują... Trzeba sprawdzić, który trójkąt jest dobry, czy od 145 czy od 146, bo różnią się długością tego plastikowego trójkąta (na allegro większość używek ma napisane, że pasują 145/146 a to są brednie - sprawdziłem na sobie...) A nowy zamiennik do 146 kosztuje 150zł elektryk!
Pozdrawiam,
GrzesiuŻar
Ostatnio edytowane przez GrzesiuŻar ; 25-12-2010 o 14:28 Powód: ahh, polska ortografia :D
AR 146ti 2.0 16v '96
AR 155 1.8 16v '97+ podtlenek LPG
AR 155 2.0 16v '95
AR 156 SW 2.4 JTD '01 - biała perła
AR 156 SW 2.5 V6 192KM '02 + podtlenek LPG
Stare bywają nawet po dwie dychy. Owszem, nie spodziewam się ładnego wyglądu, ale jeśli maja mi urywać co miesiąc lusterko, to wolę, żeby urywali fiatowskie po 20 złotych...
Przejrzałem rozmaite aukcje i fotki samochodów. Gołym okiem widać tę różnicę, nawet na małych zdjęciach w necie. Na moje gołe oko wygląda mi że łatwiej da się dopasować lusterko od 146, która podobnie jak 155 nie ma tej obniżonej linii przedniego bocznego okna, która występuje w 145.
A z pokrewieństwa nadwozi rodziny 145/155/146 z rodziną Tipo-Tempra wnioskuję, ze mocowanie lusterek we wszystkich tych wozach powinno być jednakowe, różnice są tylko w wyglądzie plastików. Co powyżej potwierdziłeś...
PS.: Przeanalizowałem całą rodzinę tych aut pod kątem lusterek. Przy okazji wykluczyłem Lancie Dedra /Delta II, jako "dawcę" lusterek zewnętrznych - one mają cienkie ramki szyb bocznych i zupełnie inne wyprofilowanie plastikowych trójkątów. Lusterko za 200 złotych w Allegro, opisane jako lusterko do Alfy 155 jest w rzeczywistości do Dedry: widać te wyraźne różnice w odlewie trójkąta.
Ostatnio edytowane przez Zoppoter ; 25-12-2010 o 14:58
No więc nie pasuje. Kupiłem dość tanio dwa lusterka sygnowane oczywiście 145/146 - ale w rzeczywistości one są od 145 Musiałem nieźle się narzeźbić, przy czym konieczność ścięcia zewnętrznego plastikowego trójkąta należy uznać za relaks. Niestety nie obyło się bez wiercenia dodatkowych otworów w drzwiach i rozwiercania istniejących. Serce mi się krajało, bo jako typ interesujący się zabytkowymi samochodami nader cenię sobie oryginalność... Efekt ostateczny jest mizerny, już chyba lepiej wyglądałyby lusterka od Tempry.
Wobec powyższego wymieniłem tylko lewe lusterko, bo oryginalne lewe nie nadawało się do naprawy, a bez lewego trochę nie bardzo można jeździć. Prawe zostało poklejone oryginalne. Wyglądają obydwa nieciekawie, ale jeździć można i mogę spokojnie szukać oryginalnych manualnych lusterek do 155. Bo z niniejszej dyskusji wynika, że elektryczne i manualne tez się różnią, więc ewentualna adaptacja nie jest możliwa.
Szlag mnie trafia, to auto przetrwało ponad 15 lat w nienaruszonym stanie a teraz w ciągu miesiąca zniszczono mi dwa lusterka...