Coś ukrywasz
Pokaż wreszcie te kąty - może opona w tym położeniu tak właśnie pracuje.
Próbowałeś założyć zimówki i się przejechać?
Coś ukrywasz
Pokaż wreszcie te kąty - może opona w tym położeniu tak właśnie pracuje.
Próbowałeś założyć zimówki i się przejechać?
nic nie ukrywam, chcem zeby to zrobione bylo, ale nikt widocznie sie nie zna ;/
zakladalem inne alusy, przekladalem kola swoje, inne opony na fele nic - kompletnie nic to nie dalo, tylko czas stracilem, zbieznosc z tylu zrobilem, jest ustawiona na cacy, jedynie zostal kat pochylenia kola, ktorego regulowac teoretycznie sie nie da, ale wydaje mi sie ze to tez nie to, kolezka na negatyw /--\ podly i nic nie szumi, pozostaje zalozyc stare springi na tyl, gdzie bylo wszystko okej
..... powered by www.cinsoft.pl
{159 2.4 JTD 06'}witam mam taki sam problem jak kolega powyzej z tym ze ja wiem co jest przyczyna, niedawno na sniegu mnie zarzucilo na recznymno i walnolem tylnim prawym kolem w kraweznik rownolegle no i po jakims czasie zaczelo sie buczenie( z poczatku tylko przy 80km a teraz juz zawsze buczy a na zakretach wcale nic nie ustaje czy to w prawo czy lewo) i tez bylem na wywazaniu ,geometri itp pojechalem do aso powiedzieli mi ze to lozysko oberwalo bo nie zauwazyli zadnych niepozadanych skrzywien poudezeniowych na zawiasie wiec teraz moje pytania brzmia ;
1. Gdzie najlepiej i jakie najlepiej kupic lozysko(linki sklepow mile widziane)
2. CZy to lozysko przychodzi z piasta razem?
3. ile kosztuje ?
4. no i czy w miare mozliwosci jest to prosty proces wymienny czy dam rady zrobic to w warunkach domowych (co preferuje)i jakie niecodzienne klucze potrzebuje
to chyba wszystko z gory dziekuje pozdrawiam
auto zle
Łożysko masz razem z piastą. Koszt 400-500zł. Jak masz "w domu" prasę to możesz próbować wykonać naprawę samemu.
dzieki za cynk mysle ze znajdzie sie prasa ''w domu''![]()
auto zle