Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy 123456
Pokaż wyniki od 51 do 57 z 57

Temat: Blow-off w V6 TB

Użytkownik Znawca Avatar bimsky
    Mieszka w
    Alwernia
    Auto
    Toyota Camry + 75 3.0M

Domyślnie

Cytat Napisał Gvidon Zobacz post
    Marek jestem z Tobą Masz dużą wiedzę a Pan Bimski zamiast ignorować powienien słuchać.... blov-off to tylko dodatek, żeby było słychać świst (czy jak kto to nazywa) to poprostu upust ciśnienia przed przepustnicą polecam firme ProPerfect z Bydgoszczy, któa trudni się w tych zaworach
    Bardzo merytoryczna wypowiedź. Brawo.

Wam nawet podane przykłady nie są w stanie uświadomic, jak bardzo przeceniacie rolę zaworów typu bov czy dv. ;] Szczerze mnie to męczy, szczególnie gdy w temat wcinają się teoretycy, którzy bova i turbo widzieli w internecie.

75andrew155: jak widac na moich załącznikach, i to nie jest regułą. Tamte audi mają, jeśli wierzyc źródłom, powyżej 700 koni.
    http://www.facebook.com/75modificata/ <- opowieść o trudnej i burzliwej miłości ;-)

Użytkownik Romeo Avatar Yacek
    Mieszka w
    Warszawa-Ursus
    Auto
    BMW E38

Domyślnie

The purpose of installing a dump valve can be one, or a few, of many things. The primary functions that dump valves accomplish are making an often desired noise--unique to turbochargedvehicles as air releases, allowing air to escape without backtracking through the airflow chambers, eliminating rattling in the turbocharger caused by backward airflow, increased fuel economy and lowered emissions.

Research has not been conclusive as to whether dump valves increase the life of a turbocharger, but many believe that the elimination of rattling caused by backward airflow can prolong the life of equipment.

Myśle że ostatni akapit dobrze podsumowuje dyskusję :-)

Były: AR 164 2.0V6 TB 1995, AR 164 Q4 1994...... jest BMW E38

Strzala_1
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Yacek Zobacz post
    The purpose of installing a dump valve can be one, or a few, of many things. The primary functions that dump valves accomplish are making an often desired noise--unique to turbochargedvehicles as air releases, allowing air to escape without backtracking through the airflow chambers, eliminating rattling in the turbocharger caused by backward airflow, increased fuel economy and lowered emissions.

Research has not been conclusive as to whether dump valves increase the life of a turbocharger, but many believe that the elimination of rattling caused by backward airflow can prolong the life of equipment.

ot to to cudownie wytlumaczone

Administrator ds. moderatorów Quadrifoglio Verde Avatar 75andrew155
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    155 V6 1996 .r 155V6 1995r 3.0 12V

Domyślnie

Cytat Napisał Yacek Zobacz post
    The purpose of installing a dump valve can be one, or a few, of many things. The primary functions that dump valves accomplish are making an often desired noise--unique to turbochargedvehicles as air releases, allowing air to escape without backtracking through the airflow chambers, eliminating rattling in the turbocharger caused by backward airflow, increased fuel economy and lowered emissions

Bez tłumaczenia tego tekstu niczego to nie podsumowuje, jeszcze jedno ble ble

Alfa Romeo 75 Turbo 1987
    alfa Romeo 75 Turbo America 1990
    Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
    Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
    Alfa Romeo 155 V6 1996
    Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Maateusz
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.0 V6 Turbo

Domyślnie

Witam posiadam o to tego http://allegro.pl/zawor-blow-off-alf...225757749.html i mam taka sprawe. Lataja mi obroty na nim. Jak go odłacze jesy wszystko ok ? Jest mozliwosc zeby sie zepsuł ?(Dla mnie zasya zle powietrze i przez to robie problemy z obrotami itp) Mysle zeby kupic teraz inyy z firmy HKS ?

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    164 QV 24V '93, 164 Super TB '96, 166 2.5V6 '98, 155 2.0TS 16v '96

Domyślnie

Cytat Napisał Maateusz Zobacz post
    Witam posiadam o to tego http://allegro.pl/zawor-blow-off-alf...225757749.html i mam taka sprawe. Lataja mi obroty na nim. Jak go odłacze jesy wszystko ok ? Jest mozliwosc zeby sie zepsuł ?(Dla mnie zasya zle powietrze i przez to robie problemy z obrotami itp) Mysle zeby kupic teraz inyy z firmy HKS ?
    Witaj.
    Zadzwoń do Patryka i pogadaj, ja miałem od niego Blowa i śmigał jak marzenie... i w Gtv V6 TB i w 166 V6 TB.
    Może jakaś uszczelka się zasyfiła i trzeba ją wymienić.
    Mam na imię Jacek... i jestem alfaholikiem...
    Powrót do Busso.... w najfajniejszym opakowaniu...

natis1988
    Gość

Domyślnie

dokładnie tak jak wyżej. ja też go miałem w Gtv-ce i było ok. teraz mam od Niego w Puncie, ale typ II i jest cichszy, ale za to właśnie kupiłem go bo podobno jest bardzo stabilny. pzdr