termometr działa u mnie eleganckoklima też ... perfekcja
btw. jak sobie wyobrażacie zamknięcie obiegu powietrza, żeby tylko mielił to co w kabinie bez klimy? moment i szyby zaparowane.. u mnie od razu włącza klime i szybki eleganckie.
Jurajski Klub Alfa Romeo
www.jkar.org
Warsztat samochodów włoskich
www.flar-ital.pl
Dorabianie części, elementów itp na zamówienie - kontakt PW
ooo i widzicie... kolejne humory alfyw 11 letnim matizie tego nie miałem
![]()
A jak juz jestes w srodku to nie mozesz zamnac sie z centralnego.chociaz nie bedziesz musial drzwi trzymac.
Centralny nie zamyka drzwi manualnie... tylko odcina klamki od zapadki zamka, która jest otwarta bo zamarznięta, więc nic to nie da
Panooowieeee... w Matizie są takie luzy na zamku że musiałaby się zrobić centymetrowa warstwa żeby zamarzł
A na przyszłość biały smar i smarujemy, smarujemy![]()
Grzesiek - żuwik
What happens if you give an Italian a pencil and paper...
zamek przymarza ale tak żę się go otworzyć nie da a nie zamknąć...
no nic może moja miłość do alfy jeszcze nie dojrzała i nieco bardziej krytycznie na to patrzę
bo wczoraj się troszkę zirytowałem jak musiałem trzaskać przez 10 min aż w końcu ktoś musiał usiąść z tyłu i trzymać drzwipowiedzcie lepiej czy spsikanie WD pomoże ?
![]()
Ostatnio edytowane przez Majkel ; 03-01-2011 o 20:03
Grzesiek - żuwik
What happens if you give an Italian a pencil and paper...
Heh, u mnie też przymarza, na krótką metę pomaga lekkie pogrzanie auta i rozruszanie zamka. Otwieram drzwi i ten zatrzask ze szczytu skrzydła dręczę (np. kluczem od mieszkania) aż zaskoczy, tak jakby się zatrzasnął. Do tego macham klamką. To nieco przyspiesza.
Acha, w przypływie frustracji jeszcze ostatnio wpsiukałem w zamki właśnie od strony zatrzasku taki preparat smarujący a la WD40, jest jakby lepiej.
Latem rozebrałem drzwi od kierowcy i przesmarowałem wszystkie cięgna towotem, tak że z tymi drzwiami nie mam problemu, ale za to wszystkie inne zamarzają... Tak że byle do wiosny i trzeba będzie wszystkie drzwi tak potraktować...