Zobacz wyniki ankiety: Koszt zlotu

Głosujących
175. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • 200

39 22.29%
  • 220

11 6.29%
  • 250

63 36.00%
  • 300

35 20.00%
  • 350

11 6.29%
  • 400

16 9.14%
Strona 2 z 22 PierwszyPierwszy 123456789101112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 212

Temat: Zlot AD 2011

Użytkownik Pirat drogowy Avatar kubacik
    Mieszka w
    Olkusz
    Auto
    Jest 156 JTD 16 V SW i 2.5 V6 SW była Berlina 156 2.5 V6

Domyślnie

Witam

Nie przekreślałbym Miedzianej Góry. Oficjalna strona Automobilklubu Kieleckiego nie daje pełnego obrazu mozliwości. Wejdźcie na stronę
    http://www.youngtimer.pl/wydarzenia/23/230.html
    Tam jest opis Capri Cup na tym torze - owal oraz wewnętrna ósemka. Myślę, że bije on na głowę Radom i Rakietową. Nie to żebym narzekał. Ostatni zlot był super, ale tor na którym ciagle jedziesz na 1 i 2 a na chwilę tylko możesz zapiąć 3 jest trochę obciążający dla samochodów. Radom to tor kartingowy o długości coś ok 800m. Jest też dobry do drifu - jak ktoś ma 75 i mu jej nie żal. A u nas 98 % samochodów to przednionapędówki. Chciałbym by roważyć w tym roku właśnie Kielce lub Poznań. Na tych torach można się rozpędzić i pokazać swoje możliwości nie ryzykująć zagotowania silnika i urwania zawiechy. Dają one również możliwość konfiguracji trasy bardziej technicznej dla tych, którzy nie chcą szybko tylko własnie slalomik na dwójce. Opinie internautów na forum o torze w Radomiu - zjadacz opon. Szorstki i słaby asflt z zakrętami 90 stopni.
    Ewentualnie Aeroklub częstochowski i lotnisko w Rudnikach - 2000 m prostej + pas techniczny mozna z tego złożyć pętlę. Jesli będzie zbyt szybka (a szybka będzie na pewno)to na pasie zrobić szykanę. Poniżej zdjęcie
    Może warto zorganizować cos bardziej wymagającego w tym roku.
    Pozostaje kwestia ceny
    Pozdrawiam

Użytkownik Znawca Avatar bimsky
    Mieszka w
    Alwernia
    Auto
    Toyota Camry + 75 3.0M

Domyślnie

Cytat Napisał kubacik Zobacz post
    Witam

Nie przekreślałbym Miedzianej Góry. Oficjalna strona Automobilklubu Kieleckiego nie daje pełnego obrazu mozliwości. Wejdźcie na stronę
    http://www.youngtimer.pl/wydarzenia/23/230.html
    Tam jest opis Capri Cup na tym torze - owal oraz wewnętrna ósemka. Myślę, że bije on na głowę Radom i Rakietową. Nie to żebym narzekał. Ostatni zlot był super, ale tor na którym ciagle jedziesz na 1 i 2 a na chwilę tylko możesz zapiąć 3 jest trochę obciążający dla samochodów. Radom to tor kartingowy o długości coś ok 800m. Jest też dobry do drifu - jak ktoś ma 75 i mu jej nie żal. A u nas 98 % samochodów to przednionapędówki. Chciałbym by roważyć w tym roku właśnie Kielce lub Poznań. Na tych torach można się rozpędzić i pokazać swoje możliwości nie ryzykująć zagotowania silnika i urwania zawiechy. Dają one również możliwość konfiguracji trasy bardziej technicznej dla tych, którzy nie chcą szybko tylko własnie slalomik na dwójce. Opinie internautów na forum o torze w Radomiu - zjadacz opon. Szorstki i słaby asflt z zakrętami 90 stopni.
    Ewentualnie Aeroklub częstochowski i lotnisko w Rudnikach - 2000 m prostej + pas techniczny mozna z tego złożyć pętlę. Jesli będzie zbyt szybka (a szybka będzie na pewno)to na pasie zrobić szykanę. Poniżej zdjęcie
    Może warto zorganizować cos bardziej wymagającego w tym roku.
    Pozostaje kwestia ceny
    Pozdrawiam
    Miedziana Góra - z tego co pamiętam, rezerwowac tor należy do listopada roku poprzedzającego.
    Rudniki - nierówna nawierzchnia. Momentami nawet bardzo.
    Poznań - niebotyczne koszty.
    http://www.facebook.com/75modificata/ <- opowieść o trudnej i burzliwej miłości ;-)

ʇɧɹqoq Romeo Avatar bobryt
    Mieszka w
    Gorzów Wielkopolski
    Auto
    OPC

Domyślnie

rudniki - znany każdemu temat, fatalna nawierzchnia

Ludzie odpuśccie już te Kielce i Poznań, nie stać nas na to, może za pare lat jak zdobędziemy poważnych sponsorów i przyciągniemy uwagę mediów. Póki co muszą nam wystarczyć lokalne tory kartingowe lub podobne - na nich też jest zabawa świetna!
    Poza tym w ubiegłym roku sporo osób żałowało tych 100zł na tor, a co dopiero jakby były to koszty rzędu kilkuset zł bo wjazd na Tor Poznań właśnie tyle kosztuje. Poza tym nie ukrywajny, z mocą 120-150KM na wiekich torach jakiegoś super widowiska nie będzie, a na małych ciasnych torach wręcz przeciwnie.

piotrix, przypomnij cenę ubiegłorocznego zlotu (full opcja) i napisz w 1. poście dla porównania
    Ostatnio edytowane przez bobryt ; 05-01-2011 o 15:42
    1997 Alfa Romeo 155 2.0 16v
    2000 Subaru Forester S-Turbo

2002 Opel Zafira OPC

1999 Volvo V70

Użytkownik Pirat drogowy Avatar MaRcCo
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    Alfa Romeo 166 2,4 JTD

Domyślnie

Dlamnie i chyba reszcie osób z Białegostoku które były na zlocie we Wrocławiu się podobało więc powiem że zlot 2011 we Wrocławiu to by był dobry pomysł choć do Radomia mielibyśmy mniej kilometrów do przejechania więc koszty całego zlotu czyli wliczając paliwo wyszło by na to samo tak myśle.
    Pozdrawiam i mam nadzieje do zobaczenia na Zlocie
    Trzy Magiczne Cyfry
    Była - 156 2,0 TS
    Jest - 166 2,4 JTD

Użytkownik Znawca Avatar krawat
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 155v6; AR Stelvio Q

Domyślnie

bobryt: a nawet nawierzchnia (sory ale kuło )

Co miejsca zlotu... Czytając opinie widzę że warto raz jeszcze odwiedzić Wrocław (lub 1 raz w moim wypadku)...

A czemu Warszawa odpadła?? (bo i taki pomysł był w zarzucony)...

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar kasztelan
    Mieszka w
    stolicy
    Auto
    logiczne że alfa

Domyślnie

Cytat Napisał michalepwa Zobacz post
    bobryt: a nawet nawierzchnia (sory ale kuło )
    Michał, kłuło, kłuło
    Radom to coś ca. 2 koła za cały dzień. Byłem raz i mi się podobało, tam liczą się umiejętności kierowcy a nie możliwości auta.
    Poznań - z tego co mi się o uszy obiło to terminy ~rok do przodu się rezerwuje a o kosztach można się domyślać

Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 155v6; AR Stelvio Q

Domyślnie

Cytat Napisał grzybek_bgi Zobacz post
    Michał, kłuło, kłuło
    Radom to coś ca. 2 koła za cały dzień. Byłem raz i mi się podobało, tam liczą się umiejętności kierowcy a nie możliwości auta.
    Poznań - z tego co mi się o uszy obiło to terminy ~rok do przodu się rezerwuje a o kosztach można się domyślać
    Już 2 raz udowadniasz że powinienem Ci pozwolić zimować w tym śniegu

Poznań wiadomo odpada na wstępie
    Co do toru.. A czym jeździłeś w Radomiu??

Mieszka w
    stolicy
    Auto
    logiczne że alfa

Domyślnie

Takie zboczenie wbite w łeb przez polonistkę Wszyscy moi znajomi też tak mają
    W Radomiu jeździłem Focusem kombi na gnojówkę Rakieta to nie jest, ale to była zabawa a nie rywalizacja z mojej strony. Opony były OK, jedynie brzegi przednich trochę się zdarły na winklach.
    Co do układu to np. Toyka Aygo na slicku miała tam lepszy czas od 300-konnego FWD więc IMO to ciekawa opcja - można sprawdzić siebie a nie samochód, lepsza rywalizacja bo nie ważne czy masz 250-konne GTA czy np. 145 1.4TS

Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 155v6; AR Stelvio Q

Domyślnie

Cytat Napisał grzybek_bgi Zobacz post
    [...]lepsza rywalizacja bo nie ważne czy masz 250-konne GTA czy np. 145 1.4TS
    Lub 155 2,0 TS 8v

Dobra wypowiedź, ciekawy opis toru i jego możliwości... Uważam że propozycja jednak warta rozpatrzenia Chociaż rakietowa mi się też podoba ze względu na ślizgawke i hopke

Mieszka w
    stolicy
    Auto
    logiczne że alfa

Domyślnie

No teraz jak pojadę to przynajmniej będzie czym się wyszaleć, diesla było szkoda